Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    @ayhı-fi ilk başta kursad dostumun sölediği gibi bir set yapman çok daha doğru olur.yanlız sinema sisteminin en az orta seviyede kurulması taraftarıyım çünki insanlar alıyorlar bakıyorlar eeee okdar para döktüm sinema demeye bin şahit lazım tarzı diologları oluyor.o yüzden bu işe girilecekse günümüzde 1800 ytl gibi bir bütçe gözden çıkartılmalı ki zevk alınsın (paranın harcandığından değil böle kaliteli bir sektörde zevk alınması için kurulan home theatre sisteminden ) scubat arkadaşımın jamolarından alabilirsiniz 1200 ytl gibi ücreti vardı amfi tercihini de kendin yapacaksın yamah 659 yada 661 olabilir onkyonun yeni mudailleri olabilir.
  • merhabalar
    aslında rezonans'ın oldukça fazla çeşitleri var manyetik rezonans v.s internetten şöle bir baktım senin için yanlış bilgi vermeyeyim diye.

Periyodik bir kuvvetin dürtüsü altındaki bir sistem, salınımlar sergiler ve eğer dürtü frekansı sistemin doğal frekansına eşit ise, bu salınımların genliği sınırsız artma eğilimine girer. Sonuç olarak sistem, belli bir genlikten sonra bütünlüğünü veya bulunduğu durumu koruyamaz ve dağılır veya bozunur. Buna rezonans denir. (ALINTIDIR)

bunun gibi belli başlı makaleler var ama bunu en iyi tespit edecek şeyler biz müziklerle uğraşanlarız.sesde net bass haricinde gereksiz boğulma,titreşim yani seni rahatsız edecek bu yöndeki faktörlere rezonans deniyor.

hoparlörün sağ tarafında biraz yer varsa ( ki gözükmüyor ) oraya doğru çekmenizide fayda var sub aynen yerinde kalsın ama sol hoparlörü biraz daha çekerseniz sağ tarafa doğru bence daha iyi olur.(Bunlar benim düşüncelerimdir.)bu konuda daha bilgili olan arkadaşlardan deneyimli bilgilerini bekliyoruz.
    yanlız sevgili scubat bu jamolara bitane kardeş de bendemi alsam ne televizyonda harbi süpermiş ya çekmecene bitane nazar boncüğü koy bari

quote:

Orjinalden alıntı: scubat

Zart,

teşekkür ederim,

daha sadece 2-3 film izledim ve datayli inceleme sansim olmadi, rezonansı nasıl anlarım?

quote:

Orjinalden alıntı: zart

@scubat gerçekten çok şık gözüküyor ses ve görüntü performansının da güzel olduğu belli.güle güle uzun ömürlü kullanman dileklerimle.yanlız sol front hoparlörün'ün yanında subwoofer galiba zaten hoparlör kendinden sub'lı okadar da yakınında olması rezonansa neden olmuyor mu?

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zart -- 31 Ağustos 2007; 18:52:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Sen bu işi orjinal bir dvd ile dener misin lütfen. Eğer orjinal dvd'de problem yoksa sorun da yoktur...

hocam dün akşam orjinal dvd ile denememe ragmen hala aynı sorunu yaşamaktayım ne yaptımsa avr'de sadece L ve R kutucukları gözüküyor acaba yeni aldığım dvd playerde bir problem olmuş olabilirmi dvd .den herhangi bir ayarı falan kapatmış olabilirmyiz.veya avr de bu şekilde bir ayar olabilirmi?i canım çok sıkıldı bu duruma acil yardım bekliyorum.saygılar (dvd player toshiba sd 370e)
  • merhabalar
    sefalenk aklıma bir şey geldide belirtiyim dedim.dvd playerlarda genellikle setup menüsü oluyor oradan dts'di 5.1 'di onlara bir bakarsan belki bişeylerden yararlanabilirsin.umarım yardımcı olmuşumdur

saygılarımla
  • bu arada sevgili @scubat subwooferın yerinide değiştirebilirsin sadece hoparlörlerle uğraşmayıp öle de bir şey yapabiirsin ama böle sesden memnunsan hiç oynatma yerinde

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum elimdeki samsung lcd ekranın kaç saat kullanıldığını nereden anlayabilirim ??şimdiden teşekkürler

saygılarımla
  • @scubat
    biraz geç oldu ama son zamanlarda foruma pek sık giremiyorum
    güle güle ve keyifle kullan
    sistemin ve mobilyaların çok şık duruyor
    fiyatlarından, nereden aldığından, performansından da bahsedersen bizde dinlemiş kadar oluruz

@sefalenk
    sen yine en iyisi dvd.ye de avr.ye de reset çek
  • arkadaşlar kaç zamandır soracağım fırsat olmadı
    o yüzden hala sökmedim duruyor
    avr.nin üzerindeki bu plastik grid ne işe yarıyor

nakliye sırasında çizilme falan gibi şeyler için koruma amaçlı mı acaba diye düşündüm
    ambalaj yeterince korunaklı, hem neden sadece bir bölümünü korusunlar
    üstelik plastik klipslerle öyle sağlam tutturmuşlarki sökerken çizilecek diye korkuyorum

soğutmaya yardımcı veya izolasyon amaçlımı diye düşündüm
    pek mantıklı ve estetik gelmedi, yine; neden sadece bir bölümü

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

• quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

arkadaşlar kaç zamandır soracağım fırsat olmadı

nakliye sırasında çizilme falan gibi şeyler için koruma amaçlı mı acaba diye düşündüm
    üstelik plastik klipslerle öyle sağlam tutturmuşlarki sökerken çizilecek diye korkuyorum

Zamanla anfinin içinde tozlanma olacağından, kompresör ile içerideki tozu daha kolay bi şekilde temizlemek amacıyla yapılmıştır diye düşünüyorum!

• sub ile hoparlörün arasini biraz daha açmayı başardım.

quote:

Orjinalden alıntı: zart

bu arada sevgili @scubat subwooferın yerinide değiştirebilirsin sadece hoparlörlerle uğraşmayıp öle de bir şey yapabiirsin ama böle sesden memnunsan hiç oynatma yerinde

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum elimdeki samsung lcd ekranın kaç saat kullanıldığını nereden anlayabilirim ??şimdiden teşekkürler

saygılarımla
  • O beyaz plastigi ben cikarttim, cihaz cok ısınıyor belkide onu azaltmak üstte duran diğer cihazlara zarar vermesini engellemek için olabilir.

TV'yi 6000ytlye aldım haziranda, dogubanktan
    Hoparlorler, amfi ve kaliteli 30m kabloyu SRC'den 2500ytl'ye aldim

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk
    hocam dün akşam orjinal dvd ile denememe ragmen hala aynı sorunu yaşamaktayım ne yaptımsa avr'de sadece L ve R kutucukları gözüküyor acaba yeni aldığım dvd playerde bir problem olmuş olabilirmi dvd .den herhangi bir ayarı falan kapatmış olabilirmyiz.veya avr de bu şekilde bir ayar olabilirmi?i canım çok sıkıldı bu duruma acil yardım bekliyorum.saygılar (dvd player toshiba sd 370e)

Kuvvetle muhtemel sorun AV receiver menülerinden bir özellikle alakalı. Dvd player ya da kablo ile ilgili bir sorun olduğuna ihtimal vermiyorum. Şu anda net birşey söyleyemem, akşam senin için kurcalar, yarın cevap yazarım.
    Selamlar.
  • quote:

O beyaz plastigi ben cikarttim, cihaz cok ısınıyor belkide onu azaltmak üstte duran diğer cihazlara zarar vermesini engellemek için olabilir.

Benim 659'da bu plastik aksam yoktu. Tozlanmayı önlemek için olmasın Eğer öyle olsa bile cihazın daha çok ısınmasına yol açmaz mı ki?
  • yok bu beyaz plastikte de ızgaralar var, yani havalandırmaya engel olunmuyor.

quote:

quote:

O beyaz plastigi ben cikarttim, cihaz cok ısınıyor belkide onu azaltmak üstte duran diğer cihazlara zarar vermesini engellemek için olabilir.

Benim 659'da bu plastik aksam yoktu. Tozlanmayı önlemek için olmasın Eğer öyle olsa bile cihazın daha çok ısınmasına yol açmaz mı ki?

• VALLA HOCAM İYİCE İÇİM KAÇMAYA BAŞLADI BUĞÜN CİHAZI RESETLEDİM VE YENİDEN DENEDİM AMA MALESEF AVR'DEN HERŞEYİ KURCAŞTIRDIM AMA OLMADI ACABA DVD PLAYERİN FİLMLERİ 5.1 İŞLEYEMEMESİ OLABİLİRMİ ACABA BÖLE BİR İHTİMAL SÖZ KONUSU OLABİLİRMİ?
    quote:

quote:

Kuvvetle muhtemel sorun AV receiver menülerinden bir özellikle alakalı. Dvd player ya da kablo ile ilgili bir sorun olduğuna ihtimal vermiyorum. Şu anda net birşey söyleyemem, akşam senin için kurcalar, yarın cevap yazarım.
    Selamlar.

• quote:

VALLA HOCAM İYİCE İÇİM KAÇMAYA BAŞLADI BUĞÜN CİHAZI RESETLEDİM VE YENİDEN DENEDİM AMA MALESEF AVR'DEN HERŞEYİ KURCAŞTIRDIM AMA OLMADI ACABA DVD PLAYERİN FİLMLERİ 5.1 İŞLEYEMEMESİ OLABİLİRMİ ACABA BÖLE BİR İHTİMAL SÖZ KONUSU OLABİLİRMİ?

Player'ına netten bakmıştım, kaliteli bir player hem dolby hem dts desteği var. Daha önce sorun yoktu demiştin değil mi sefa?
  • Daha önce arkadaştan emanet aldığım vestel 4500 kullanıyordum toshibayıda yeni aldım zaten 15 gün falan oluyor vestel kullanırken böle bir problem olmadı bende anlamış degilim aldıgım dvd player gerçekten güzel işçilik ve görünüş açısından hoş gözüküyor.birde daha önce tv ile dvd arasını rca kablo ile yapmıştım şuan ise scart kablo ile bu baglantı ile bir fark olurmu ki şuan kafama o takıldı aslında yarın müsait olsam arkadaşın vestelini alıp gidip denicem ama dur bakalım.
    quote:

quote:

VALLA HOCAM İYİCE İÇİM KAÇMAYA BAŞLADI BUĞÜN CİHAZI RESETLEDİM VE YENİDEN DENEDİM AMA MALESEF AVR'DEN HERŞEYİ KURCAŞTIRDIM AMA OLMADI ACABA DVD PLAYERİN FİLMLERİ 5.1 İŞLEYEMEMESİ OLABİLİRMİ ACABA BÖLE BİR İHTİMAL SÖZ KONUSU OLABİLİRMİ?

Player'ına netten bakmıştım, kaliteli bir player hem dolby hem dts desteği var. Daha önce sorun yoktu demiştin değil mi sefa?

• Scart kablo ile digital sesin ne alakası var sefa? Sen ses iletimi için dvd player-AV receiver arasında optik ya da coax. bağlantı yapmadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 3 Eylül 2007; 19:06:49 >
  • dvd ile avr arasında coax baglantı yapılmış durumda.ben yinede her ihtimal üzerinde duruyorumda kusura bakma (scart konusunda)
    quote:

Scart kablo ile digital sesin ne alakası var sefa? Sen ses iletimi için dvd player-AV receiver arasında optik ya da coax. bağlantı yapmadın mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza283
    Zamanla anfinin içinde tozlanma olacağından, kompresör ile içerideki tozu daha kolay bi şekilde temizlemek amacıyla yapılmıştır diye düşünüyorum!

bak bu mantıklı gibi geldi
    ama kompresör ile üfleme değilde, elk.süpürgesi ile emdirme sırasında hem cihaz çizilmesin hemde hortumun ağzı rahat hareket etsin diye kaygan bir yüzey elde etmek için olabilir
  • quote:

TV'yi 6000ytlye aldım haziranda, dogubanktan
    Hoparlorler, amfi ve kaliteli 30m kabloyu SRC'den 2500ytl'ye aldim

quote:

scubat selam,
    öncelikle hayırlı olsun sistemini güle güle kullan..SRC nin adres veya tel bilgisini verebilirmisin google da herhangi bir bilgi bulamadım..bende böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum..yamaha 661 in hdmi giriş/çıkışı 1.3v destekli mi?yardımcı olabilirsen sevinirim..
    sisteminin resimleri bu topicde mi göremedim de

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.