Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun @kursad_75. Anfini iyi günlerde kullanman dileği ile. Bu ara anfilerin fiyatlarını kontrol etmedim ama senin aldığın fiyat çok uygun geldi. Ben de anfi araştırması yaparken 3 ay önce 1,390.-YTL civarındaydı fiyatları.

Kalibrasyon özelliğinden ise mutlaka yarlanmanızı öneririm. Ordaki ayarlar size ters gelse bile muhakkaki en doğru ayarları veriyordur.

Saygılarımla.
  • Sağol sevgili eiskent,
    Evet fiyatı oldukça uygundu, internet sitelerinde bile 1400-1500 ytl civarı idi araştırdığımda. Fiyattan ziyade bu AV receiver'ı bulmak bile zor şu aralar. Bizim de kısmetimizmiş. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Selamlar...
  • Bilen arkadaşlara soralim şimdi bu film modları (sci fi, adventure, theater vs vs..) bi nevi prologic gibi gerçekte 5.1 olmayan sesi yapay olarak o modun ses özelliklerine göre tüm hoparlörlere mi dağıtıyor yoksa gerçekte dolby digital olan sesin karakterini mi değiştiriyor? Örneğin divx bir film izlerken en gerçekçi efekti hangi modda alabiliriz? Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Bilen arkadaşlara soralim şimdi bu film modları (sci fi, adventure, theater vs vs..) bi nevi prologic gibi gerçekte 5.1 olmayan sesi yapay olarak o modun ses özelliklerine göre tüm hoparlörlere mi dağıtıyor yoksa gerçekte dolby digital olan sesin karakterini mi değiştiriyor? Örneğin divx bir film izlerken en gerçekçi efekti hangi modda alabiliriz? Saygılar...

dağıtmazlar. ama ses karakterini değiştirdiği doğru ister 2 kanallı dp2 modda yada DD, DTS çalsın değiştirirler.
    bazı modlar çoklama yapar. ama temelde çıkış noktaları
    Sony DCS gibi Yamaha nın DSP modları aynı mantıktadır. nedir bir kilise -gavur işte Camii akustiği koymamışlar avlusu olsaymış nasip işte.- opera, tiyatro veya aklınıza gelecek her türlü mekan akustiğini yapay canlandırmaktan ibaret.
    bunun için sony yada yamaha kendilerine göre referans aldıkları konser salonları, meşhur olanları kopyalayıp sanal olarak nasıl ürettiririz diye düşünmüşler bunları yapmışlar.olay bu olsa ne olmasa ne? kimsinin hoşuna gider veya bu da özelliktir olsun. eyvallah ne diyelim.hoş.
    bir nevi THX in ufak hali.doğru bir benzetme ama biraz çok kaçtığının farkındayım.

• Yani sonuç olarak hangi modu kullanayım divx falan izlerken? Pro logic 2 movie mi?
  • quote:

Yani sonuç olarak hangi modu kullanayım divx falan izlerken? Pro logic 2 movie mi?

hangisi hoşuna giderse hangisini seversen. ben pek kullanmıyorum sıkıyor bir müddet sonra nedir diyorum kendi kendime kapatıyorum hemen. dvd filmin aksiyonu yetiyor bana. sizleri bilemem.
  • @kursad_75
    yamaha hayırlı olsun
    güle güle kullan
    keyfini sür

yeterince kurcalayınca sony ile bir kıyaslama yapabilirmisin
  • zevkine kalmış bir olay...bir macera izlerken adventure u, bilimkurgu izlerken sci-fi yi denersin...aynı zamanda 7 hoparlörün varsa bu modlara bir de prologic IIx i eklersin, daha da güzel olur. arka 2 kanalı da aktif etmiş olursun.müzik dinlerken cross over ı daha yüksek bir değere ayarlarsan bass sesleri daha fazla alma imkanın olur.filmdeki bass ses frekans aralığı ile müzikteki arasında fark olacaktır. özellikle radyo kanallarını dinlerken, prologic IIx ile stereo radyo kaynağının sesinden 7.1 faydalanma imkanın olur.

quote:

Bilen arkadaşlara soralim şimdi bu film modları (sci fi, adventure, theater vs vs..) bi nevi prologic gibi gerçekte 5.1 olmayan sesi yapay olarak o modun ses özelliklerine göre tüm hoparlörlere mi dağıtıyor yoksa gerçekte dolby digital olan sesin karakterini mi değiştiriyor? Örneğin divx bir film izlerken en gerçekçi efekti hangi modda alabiliriz? Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    @kursad_75
    yamaha hayırlı olsun
    güle güle kullan
    keyfini sür
    yeterince kurcalayınca sony ile bir kıyaslama yapabilirmisin

Teşekkürler sevgili machiner iyi dileklerin için. Sony Str-de497 ile Yamaha Rx-v659'u kıyaslamak adil olmaz. Sony ve Yamaha'yı kıyaslamam için de iki markanın muadil AV receiver'larını kullanmış olmam lazım ki kullanmadım. İlerleyen yıllarda bir kaç AV receiver değişikliği yaptıktan sonra, yine bu forumda olursam ozaman yazarım sana söz Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

zevkine kalmış bir olay...bir macera izlerken adventure u, bilimkurgu izlerken sci-fi yi denersin...aynı zamanda 7 hoparlörün varsa bu modlara bir de prologic IIx i eklersin, daha da güzel olur. arka 2 kanalı da aktif etmiş olursun.müzik dinlerken cross over ı daha yüksek bir değere ayarlarsan bass sesleri daha fazla alma imkanın olur.filmdeki bass ses frekans aralığı ile müzikteki arasında fark olacaktır. özellikle radyo kanallarını dinlerken, prologic IIx ile stereo radyo kaynağının sesinden 7.1 faydalanma imkanın olur.

quote:

Crossover'i kaçta tutmak iyi olur daha derin ve tok baslar için (müzikte) ? Birde hoparlörleri zorlar mı yanlış bir ayar çünkü woofer yok bende basları frontlar verecek.

• Sürücülerin iyiyse bir problem yaşamazsın ki RF-62 görüyorum.alçak frekans sürüceleri iyi olan cihazlar onlar.cross over ı müzikte yüksek tutabilirsin..100 ün üzerinde yani.kulak durumuna ve dinlediğin müziğin içerindeki bass enstrümanların sesine göre seni rahatsız etmiyecek bir değere ayarlarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

Sürücülerin iyiyse bir problem yaşamazsın ki RF-62 görüyorum.alçak frekans sürüceleri iyi olan cihazlar onlar.cross over ı müzikte yüksek tutabilirsin..100 ün üzerinde yani.kulak durumuna ve dinlediğin müziğin içerindeki bass enstrümanların sesine göre seni rahatsız etmiyecek bir değere ayarlarsın.

Deneyeyim bakalım
  • Dostlar Yamaha ile ilgili heşey iyi güzel de yeni ithalatçısı kim acaba bu aletlerin.www.teknolojimagazası.com diye bir yerde Yamaha ürünleri satılıyor ama orası ithalatçısı değil sanırım. Ben Yamaha RX-V861 i merak ediyordum, Türkiye'de satışa sunulacakmı diye.
  • Ertekin diye biliyorum. Link burda. Tıkla
  • arkadaşlar filmlerde hangi modu kullandığınızı öğrenebilirmiyim merak ettim

saygılarımla
  • bu arada kursad kardeşim yeni amfin de hayırlı uğurlu olsun

saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: zart
    bu arada kursad kardeşim yeni amfin de hayırlı uğurlu olsun

Teşekkür ederim kardeş. Ben genelde adventure modunu kullanıyorum. Selamlar...
  • Ben genelde surround enhanced i kullanıyorum divxlerde falan yalnız dün hd rip bi film izlerken neo:6 cinema yı buldum acaba tam olarak ne olduğunu bilen var mı? Yapay bir 5.1 mi yoksa gerçek 5.1 mi? Birde dts kodlu gladyatör dvdsini çaliştirmayi denedim pc den dolby digital çalıştı ancak dts çalişmadi ve wind dvd 7 bu sürümünde dts desteklemiyor gibi bi yazı çıktı. Oysa bende z-5500 varken yine aynı programla dts olarak izlemiştim. Bu anfiyi aldım alalı ekranında DTS yazısını göremedim çıldıracağım
  • doğru sölüyorsun magesuko dostum
    659 'un kullanma kılavuzunda da açıkçası pek açıklayıcı yazılar bulamadım yada beni tatmin etmedi bu amfiyi çözmek için ap ayrı 1 gün harcamak lazım doğrusu.bende film izlerken hangi modu kullanacağımı şaşırdım açıkçası...ama burada bazı netlikler kazandırmak için kullanma kılavuzundan bazı terimleri açıklamasıyle birlikte yazıyorum

PLIIX MOVİE:film dekoderini kullanarak dolby digital veya dts sinyallerini 7+1 kanalda oynatı

EX/ES:dolby digital EX veya dts-es dekoderini kullanarak dolby digital veya dts sinyallerini 6.1/7.1 kanalda oynatır.

EX:dolby digital EX dekoderini kullanarak dolby digital veya dts sinyallerini 6.1/7.1 kanalda oynatır.

( sayfa=48 )
    ............................................................................................................................................................
    SUR.STANDART
    PRO LOGİC:
    herhangi bir kaynak için dolby pro logic
    işlemesi

PLII MOVİE:
    film kaynakları için DOLBY PRO LOGİC II İŞLEMESİ

PLIIX MOVİE:
    film kaynakları için DOLBY PRO LOGİC IIX işlemesi

NEO:6 CİNEMA::
    film kaynakları için DTS işlemesi

( sayfa:49 )

yanlız dostlarım sayfa 49'daki notlar bölümünü bana daha açıklayıcı şekilde açıklayabilirmisiniz?

magesuko dostum umarım yardımcı olabilmişimdir...senin yaşadığın problemlerin aynısını bende yaşıyordum ama daha sonra netleşmeye başladı işler...

• bu arada netten eğer bulabilirsem buraya film izlerken kullanılan modların resimlerini buraya koymaya çalışacam daha net ve açıklayıcı olsun diye...

saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.