Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ikisi arasinda s h520 yi tercih ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar center'larda tiz-bas ayarı oluyor mu?
    ben bağlamış olduğum center'da hiç ayar yapamadım, sesinden memnun kalmadım. Giriş seviyesi bir center zaten.
    Biraz tiz, ince ses alamadım diyebilirim.
    Crossover 160-200
    Ayarlar kısmından Center +10'da yaptım.
    Gerçi o ayarlarda Sub'da +10'da.

Acaba sorunum çözümü daha iyi bir center mı?
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Modeli ne?

Ayrıca crossover değeri çok yüksek gibi. Harman Kardon’un uydu tipi hoparlörleri gibi değilse crossoverı 80-100 hz yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki aşağıdaki başlıkta 120 üzeri bilgisini gördüm.

Bu arada Yamaha RX-V861

https://forum.donanimhaber.com/crossover-frekansi-nedir--53797056

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 27 Aralık 2018; 15:17:42 >
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Avr çok önemli değil. Önemli olan center’ın ve diğer ön-arka hoparlörlerin modeli.

Eğer center ve diğer ön/arka hoparlörler ufak uydu tipi değilse crossover değerini o kadar yüksek ayarlamaya gerek yok.

Crossover hangi frekanstan yüksek seslerin hoparlörlere gideceğini belirler. O değerin altındaki daha bas sesler de sub woofer’a gider.

Siz crossover’ı yüksek ayarlayınca gereğinden yüksek frekanstaki mid ve tiz sesler de sub’a gideceğinden hem sub’ı verimli kullanmamış oluyorsunuz hem de sub o tiz sesleri veremediği için Center ve diğer hoparlörlerde de detay kaybı yaşıyorsunuz.

• Crossover'ı 100 yaptım.
    Bu arada ayarları karıştırırken Hz kısmı var, 1-100 ve 300 olmak üzere üç seçenek, burada doğru ayar ne olmalı?

• babiş62 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun diyelim mi 😃

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet aldı ve hatta kudu bile.

• O zaman hayırlı olsun keyifli dinletiler. 😊

• Teşekkürler..Yamaha RX-A 3080 surround Aİ ile resmen level atlamış.
    Son zamanlarda Imax enhanced furyasına karşılık,(ki Yamaha’da enhanced olayı hep vardı.Bir tuşe ile gürlük)
    Bu Aİ olayı çevreleme ses faktörü surround-atmos olayını en iyi şekilde optimize ederek sunumluyor. Tamamen başınızın üzerinde dönen bir sound.Rüya gibi sesler..
    Kaldıki yenilenmiş güç ve torkundan bahsetmiyorum bile.Yalnız şu an bütün yeni cihazlarda olması gerektiği gibi tonların tam oturması için dahada pişmesini bekliyorum.(300saat gibi)
    Üst seviye materyaller kullanılarak,bütün kanallarda sabre-dac,video,net,sound konfigürasyonları,menü,artı kumandası ve bir çok özelliği geliştirilmiş ve çok şık olmuş.
    Stereo özelliği xlr CD giriş ile bugüne kadar hiç bir avrde olmayan ext. Xlr çıkış Hiend power ampli bağlantısına olanak sağlayarak ile bugüne kadar hiç bir avr de görülmeyen çok geliştirilmiş özellikler..
    Deneyimleyiniz..

• babiş62 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun cihazınız anlattığınız kadar iyidir kesin ama arkadaki girişler hepsi altın kaplama olmalıydı ve daha dolu olmalıydı bu kadar pahalı bir amfi için gittikçe kaliteyimi düşürüyorlar nedir insan bu kadar para yada daha fazla verince Pioneer SC-LX90 gibi cihaz istiyor
  • odesy kullanıcısına yanıt
    Ya Anthem'e ne demeli? Bomboş oyuncak gibi cihaz.

• teknika kullanıcısına yanıt
  • odesy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..Artık teknoloji bayağı küçülüyor.Eskiden o yapının içine büyük trafo ve 5 kanal koyarken,şimdi 11 kanal konuluyor(ki Yamaha halen 9 kanal) kaldı ki 13 kanal avr çıktı.
    Sizin o 5-7 kanal avr lerden daha güç ve tork üretiyor.Bende pre-power’cı biri olarak,hadi ordan diyenlerdenim.Alınca kullanınca eskinin eskide kaldığını anlıyorsunuz..
    Arka giriş çıkışlar mı? Gönül isterdi ama malesef yapmamışlar.Şimdikiler beyaz nikel kaplı.Zaten olsada çoğunu sarı nikel yapıyorlar sizde psikolojikman altın kaplı Zannediyorsunuz..

• Merhaba arkadaşlar,Yeni aldığım Yamaha RX A880 amfimi 5.1.2 (ön kuleler üzerine yerleştirilmiş tavan yansıtmalı ELAC debut serisi hoparlörler kullanarak) kurulum yaptım. Her kalibrasyon yapmamda Resimde görüldüğü üzere WARNING 1 mesajı çıkıyor. Hoparlörlerimi tek tek kontrol ettiğimde Kablo yanlış bağlı değil ve kaliteli kablo kullanıyorum üstelik. Lakin evin salonu biraz küçük, koltuk ve masa hoparlörlere yakın. Ayrıca salon biraz L şeklinde acaba atmos sesler dağıldığı için mi bu uyarıyı veriyor bir çözüm bulamadım gitti. Filim falan izlerken sesler gayet güzel alıyorum herhangi bir olumsuz veya rahatsız edici ses kaybı da yok aslında. Bu arada hoparlörler de yeni. Daha önce buna benzer bir şey yaşamış olan var mı aranızda nedir bu Anlamadım gitti.

• akancaym kullanıcısına yanıt
    Benzer uyarıyı bende alıyorum bazen. Kablolarınızın yönü doğruysa takılmayın. Bir kalibrasyonda bu uyarıyı verirken diğer kalibrasyonda vermiyor.
    Kalibrasyon esnasinda yansitmali hoparlorlerden istedigi sesi alamadigi icin uyari veriyor olabilir . Denemek icin atmoslari mikrofona bakacak sekilde konumlandirarak kalibrasyon yapmayi deneyin

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Lakin böyle yapınca da ses tavandan yansıyıp gelmeyeceği için yanlış bir kalibre yapmış olur diye düşünüyorum. İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Tabiki dediginiz gibi olacaktır . Ancak bu sekilde en azindan hata mesaji olmadan kalibrasyon sonuca ulasiyormu ona bakabilirdiniz .

• Arkadaşlar aranızda Yamaha RX A880 kullanan var mı acaba. Deneyimlerini burada paylaşırlarsa çok memnun olurum. Ben çok Profesyonel bir kullanıcı değilim. Sizlerden öğreneceğim çok şey var. TEŞEKKÜRLER.
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.