Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mantıklı, bu arada diyalog sesleri nasıl onu da ayrıca merak ediyorum. Avrlerde dialog center çok önemli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironmantr kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda da başarılı. Önceden center +3 fazla vermem gerekiyordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni e-arc kullanmaya başladım. Ayarları yaptım e-arc aktif, sesler de iyi ama TV'den kaç kanal geldiğini ve atmos mu değil mi nasıl kontrol ediyoruz.

Apple TV, HDMI den bağlı iken AVR'ın info tuşundan hepsi gözüküyor ama TV'den e-arc ile seyrederken o tuş birşey göstermiyor ekranda.

Music cast'den bir kontrol edeceğim bu akşam ama TV ekranından görebilme şansı yok mu?

TV, LG C1

Receiver A8A

• Music Cast ile atmos konfirme edildi.

• Bu arada Arabistan'daki sistemleri Turkiye'ye getirdim. Iki tane sistem kurdum eve, 5.1.4 ve 7.2.4

Bu ilk sistem, 5.1.4. Cihazlar neredeyse muzelik ama iş görüyorlar 😊

• Bu da 7.2.4 sistemim, bu sistemde de eski yeni karışık. Her iki sistemde de hoparlörlerin bazılarını sabitleyemedim. Onları da yakın zamanda sabitleyip, işi bitirmeyi düşünüyorum.

• Dolby atmos pcm mi yoksa dolby atmos dd+ mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 24 Haziran 2024; 9:31:17 >

• Apple TV DD+ Atmos'u avr ye Dolby Atmos PCM olarak gönderiyor o yüzden öyle gözüküyor. Shield veya zidoo (torrent olarak) gibi bir cihazdan açarsanız dd+ atmos gözükecektir.

Edit: tv den açtığınız dd+ Atmos gözükmüş zaten. İkiside temelde aynı şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 24 Haziran 2024; 9:40:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt

Apple TV'yi kullanmama gerek yok diye düşünüyorum. Hatta TV'den bitstream olarak almak bana daha mantıklı geldi.

• Streaming servisler şimdi neredeyse tek seçenek oldular, atmos da referans ses formatı gibi oldu ama hala fiziksel medyalardaki ses formatlarının yanına yaklaşamadılar. Dün sistemi denediğim için eski bluray disklerden birine baktım, Dolby True HD ses formatı vardı. Streaming servis ses formatları ile aralarında hala çok fark var.

• Öyle olmaya da devam edecek :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi soruma cevap vereyim.

TV den HDMI e-arc ile ses aktarırken de ses formatını ve hoparlör düzenini küçük ekrandan, kaynak düğmesine basarak görebiliyoruz.

• Bir marka boyle bir ekrana nasil geçer anlamak güç. Nerede o eski yamahalar nerde bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt

Bence de, bu klasik ekran görüntüsü varken, öyle uyduruk bir ekran yapmalarını anlamak mümkün değil.

• Odanın akustiğinin ne kadar önemli olduğunu çok yakından öğrenmiş bulunuyorum.

TV'den optik kablo ile ses aktarıp, 5.1.4 sisteminden aldığım aldığım sesi, TV'den hdmi-earc ile sesi aktardığım atmos destekli 7.2.4 sisteminden alamıyorum. Her iki Yamaha'da da surround sistemi için adventure kullanıyorum. Yeni sistemde music cast üzerinden adventure sorround boyut ayarlamaları yapıyorum, web setup ile seyrederken hoparlör level seviyelerini değiştiriyorum, zaten 8 nokta YPOA kalibrasyonu yapmıştım, yine de sesler güçlü ve net, bass'ların camları titretiyor olmasına rağmen sesin insanı sarması küçük sistemdeki gibi olmuyor.

Tepe hoparlörlerinde sesin tavandan gelmesi ile, ön ve arka duvardan gelmesi de çok farklı oluyor. Tavandan gelen ses çok daha güçlü ve gerçekçi. Bu arada 2008 yılında aldığım Z11'in de 11 kanal ses processing'de bu kadar yıl sonra bile günümüz atmos destekli yine Yamaha receiver'lar karşısında hala başarılı olması oldukça ilginç.

Küçük sistem

Büyük sistem

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Şükrü Bey sisteminizi iyi günlerde kullanın, almadan evvel araştırmışsınızdır diye düşünerek bir soru sormak isterim izninizle; ben de yamahanın V ile başlayan bir modelini gözüme kestirdim, V6A. Kafamı kurcalayan şey şu markanın V serileriyle A ile başlayan (mesela A2A gibi) serileri arasında ne fark var. Bu ikisinin fiyatı oldukça yakın ve mümkünse almışken biraz daha iyisini almak isterim.Bilginiz var mı?
    Bu arada ben aldığım avr ile stereo olacak şekilde kef q150 ya da 350 kullanmayı düşünüyorum, bu konuda da bir fikriniz ya da deneyiminiz varsa eğer duymak isterim, şimdiden teşekkürler..,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 12 Eylül 2024; 23:29:9 >
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt

Aslında çok da fazla araştırma yapmadım. Yamaha'yı 11 kanal ile 2008 yılından beri kullandığım için yine 11 kanallı Yamaha olarak A8A aldım.

V serisi ilk çıktığında showroom da bakmıştım, kullanılan malzeme çok ucuz gelmişti ve canım sıkılmıştı. Sonra çıkan A serisine baktım, malzeme yine ucuz geldi ve canım yine sıkıldı, gerçi V serisinden bir miktar daha iyi gelmişti elime.

Aralarındaki fark olarak da benim okuduklarım, kullanılan malzemeler A serisinde daha kaliteli, iç dızayn farklı. (Fotolarda ise aşağı yukarı aynı gözüküyor  )

Arada çok fark yoksa A serisini alın, ön panel daha iyi duruyor. Gerçi bu seri Yamaha'ların A8A dahil dış cepheleri ucuz tutulmuş, hele düğmeler oldukça ucuz.

Merhabalar Atmos yerleşimim.

Bilgi için teşekkür ederim. Şu bahsettiğiniz showroom lar hala açıklar mı, eğer öyleyse ben de görmek isterim, var mı verebileceğiniz bir adres?

• Archi33tect kullanıcısına yanıt

Türkiye'den uzun süredir uzağım, bildiğim bir yer yok ne yazıkki.

• 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.