Şimdi Ara

Yamaha Rn-500 Stereo Network Amfi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
5
Favori
23.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

Elektronik müzik ile deniyor musunuz, trance ve house gibi müziklerde tepkileri nasıl merak ediyorum?

Her tür müziğin güzel örneklerini sever ve dinlerim. Elektronik müziği severim elimdeki hoparlörler elektronik trance pop rock vb türler için daha yatkın olabilir. Jbl Studio 270 . Yamaha sizin sorduğunuz müzik türlerinde beni tatmin ediyor, atak, akıcı ve canlı bir performansı olduğunu söyleyebilirim.

Söylediğiniz gibi hoparlörün de etkisi vardır ama gayet iyi, güle güle kullanın.
  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim arkadaşım.
  • Denon 1803'den RN 602 ye geçtim ve memnunum, beklentilerimi karşıladı. Uzun bir süre gider bana. Musiccast uygulaması benim gibi yerinden kalmayan birisi için oturduğum yerden tam kontrol sağlıyor.

Sıra hoparlörlere geldi ve B&W 683 s2 ye takıldım. O kadar para vermeye karar vermek zor benim için. Şimdilik bünyem kabul etmiyor. Sanırım sindirmem için biraz süreye ihtiyacım var.

Bu hoparlör için yorum alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oystergrey -- 17 Mart 2017; 15:5:14 >
  • oystergrey O kullanıcısına yanıt
    Ben uzun süre önce dinlemiştim, beğenilen bir hoparlör seveni çok. Elinde olanlar kullananlar yorum yapacaklardır. Sizin cihaz da hayırlı olsun keyifli dinletiler dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenai kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, size de keyifli dinlemeler....
    Hayırlı olsun N602 kullananlar çoğalsın :)

Ben Heco 302 Raf aldım ama tam ses alamadım, Haporlor önemli..Küçük alanda büyük Raf bile olsa ses boguklaşıyor..

BW 683 modeli güzele benziyor ama..fiyatı da güzel gibi.. :)

İşte yer, mekan dinleme alanı çok önemli...Genelde 2 hap.arası 3 metre olmalı , duvardan 40-50 cm uzak olmalı gibi şeyler var ama, tam merkezde olmayınca bile, Haporlorün açısı bile ses etki edebiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Hayırlı olsun N602 kullananlar çoğalsın :)

Ben Heco 302 Raf aldım ama tam ses alamadım, Haporlor önemli..Küçük alanda büyük Raf bile olsa ses boguklaşıyor..

BW 683 modeli güzele benziyor ama..fiyatı da güzel gibi.. :)

İşte yer, mekan dinleme alanı çok önemli...Genelde 2 hap.arası 3 metre olmalı , duvardan 40-50 cm uzak olmalı gibi şeyler var ama, tam merkezde olmayınca bile, Haporlorün açısı bile ses etki edebiliyor..

Doğru hoparlörü bulmak gerek. Heco'ları elden çıkart sana başka raf tipi bakalım. Mesafelere çok takılma :)
    Heco müşteriler çıkıyor ama işte bir güzel model tavisyesi lazım.. 1000- 2000 TL aralık..

her müziğe uygun çalacak model..

yeni haporlor almadan hecoları da veremiyorum

Raf öncelik..Kule bana fazla
  • Almışken içine sinen iyi bir şey almaya çalışmak daha mantıklı bence. Bütçe müsait değilse eldekilerle idare edip, müsait olunca altın vuruşu yapmak stratejimiz olsun
  • Hecolarını biz alacaktık surround kullanmak için, amfi ile beraber satıyorum deyince vazgeçtik. Sanırım halâ ne yapacağı konusunda kararsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rn602 alan kardeşim hayırlı olsun güle güle kullan inş

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinyigit-

Hecolarını biz alacaktık surround kullanmak için, amfi ile beraber satıyorum deyince vazgeçtik. Sanırım halâ ne yapacağı konusunda kararsız.

Problem Heco da mı Cihazda mı çözemediğim için öyle demiştim, Heco güçlü ama ben kısık ses dinliyorum, fazla açınca da fazla ses oluyor..Kısır döngü O sebeble benim kullanıma uymadı...

Ayrıca amozon fiyatını söylediniz daha düşük veriyorum dedim, 2 haftalık haporlor-ki haporlorlerin yanma süresi 200-300 saat deniliyor - yok olmaz dediniz, sanki amozon mahalle bakkalı hemen alıp begenmedim geri al diyorsunuz :))

1 senelik ürün olur 2nci el denir de..neyse...gerçekler acıdır, alınmaca gücenmece yok..

Şu amozon muhabbetini sevmedim, amfi için de bir arkadaşa amozondan 200 Tl fazla fiyat verdim (Türkiye Garanti dikkatinizi çekerim) arkadaş beğenmedi..ne diyelim :))..Ciddi alıcı olsa amozondan da düşüğe verirdim..Güven meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Mart 2017; 22:14:13 >

• Bowers Wilkins 686 s :( pahalı
    Focal Aria 906 :( pahalı
    Monitor Auidio BX2 ucuz
    Focal Chorous Ucuz
    Klipsch M15 Ucuz

nasıl bilirsiniz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Mart 2017; 18:22:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Bowers Wilkins 686 s :( pahalı
    Focal Aria 906 :( pahalı
    Monitor Auidio BX2 ucuz
    Focal Chorous Ucuz
    Klipsch M15 Ucuz

nasıl bilirsiniz ???

Monitor audio bxden kesinlikle uzak durun. Bas performansı zayıf ve istediğiniz detayı veremeyecek. Bugüne kadar aldığım speakerlardan en pişman olduğumdur.

Dali Zensor 3 beyaz alın ciddi derecede iyi bir hoparlör olduğunu görürsünüz. Focal chorus modeli ne?

• Focal Chorus 705 V

Bu da sadece öyle gördüğüm, Fransız sanırım bu Focal...İngilizler,Almanlar,İtalyanlar, Danimarka??

Dali çok önceden isminden dolayı gözüme kestirdiğim modeldi, sonradan Hecoya geçtim..

Dün akşam saatleri tekrar ayar çektim haporlorü duvardan uzaklaştırdım, süngeri çıkarttım...Benim Sony Walkman Mega Bass ayarı tam istediğim kıvamda Kulaklıktan ses veriyor..Aynı kanalda aynı müziği Heco ile ve Walkmanden Kulaklık ile dinledim, ses hemen hemen aynı gibi ama..Hecoda ses -30 seviyesinde mesela, daha çok açmam gerekiyor Tam etki için..Fazla da açınca Komşulara ses gidecek diye çekiniyorum..

Kulaklık iç ses olunca aynı etkiyi Dış haporlorden beklemek hata mı sizce? Haporlorden ses uzaktan geliyor gibi..Odayı doldurma olayı olmuyor Kısık seste

Heco Bass ayarı çok iyi, cross overi Yamaha RN602 ön panel bass düğmesi ile aç-kapa da hissediliyor, ama Sesi çok açıp dinlemek ev ortamına uygun değil..

Problem Kısık seste yeterli tatmin edici sesi alamamam..

Acaba Heco 177 mm Wooper fazla güç mü istiyor? 15 lik daha küçük bir Wooperli haporlor mü almalıyım? Alırken Wooper çapına, db ve frekans aralığına dikkat ettim..33 Khz - 40 Hz ( Bass 33, mid/tiz 40) acaba mid-tizler 50-60-70 seviyesi daha mı iyidir?

Hava portu arkada/önde olmasının etkisi oda kullanımında nedir?

Kağıt üzerinde hesap bunlar....22 khz olması elbet BASS gücü ama bu seviyeye inen haporlor yok diyorlar :)

Yorumlarınıza teşekkür..

Monitor Audiyoyu eleyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Mart 2017; 10:12:19 >

• Dali zensör.3 tavsiye ederken bas yoğunluğunuda söylemek lazım sadece güm güm çalan bir hop sahne yok detay yok dümdüz çalıyor heco victa 302 uzak ara önde sedat bey biraz sabretmesi lazım

Anfi yeni

302 yeni

Supra kablo yeni

Bunların pişmesi için en az 2 ay geçmesi lazım şunuda belirmek isterimki hangimiz radyo dinlemek için streo sistem kurıyoruz

• aureanyoutube
    Logitech Z-5500 vs Monitor Audio BX2 vs JBL ES20 + Marantz PM6003
    https://m.youtube.com/watch?v=dXk3I8LxOz8

Bx 2 nin nasil caldigina guzel bir örnek. Şahsi gorusum zensorlerle kıyas kabul etmeyecegidir. Zensor gibi kayip frekanslari yok en azindan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Dali zensör.3 tavsiye ederken bas yoğunluğunuda söylemek lazım sadece güm güm çalan bir hop sahne yok detay yok dümdüz çalıyor heco victa 302 uzak ara önde sedat bey biraz sabretmesi lazım

Anfi yeni

302 yeni

Supra kablo yeni

Bunların pişmesi için en az 2 ay geçmesi lazım şunuda belirmek isterimki hangimiz radyo dinlemek için streo sistem kurıyoruz

Zensor 3 dümdüz mü çalıyor? Hangi kombinasyonlarda denediniz bilmiyorum. Elimden Zensor 3te geçti şuanda da abisi zensor 7yi kullanıyorum gayet detayları yerinde hatta elimde hali hazırda ikon 2 mk2 de mevcut. Direk kıyas yapabiliyorum...

İki firmanın giriş seviyesi hoparlörlerinden bahsediyoruz...

Heco benim kişisel görüşüm forumlarda biraz ticari olarak şişiriliyor. Zensor 3 kesinlikle detay konusunda başarılı ve boyundan büyük çalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

aureanyoutube
    Logitech Z-5500 vs Monitor Audio BX2 vs JBL ES20 + Marantz PM6003
    https://m.youtube.com/watch?v=dXk3I8LxOz8

Bx 2 nin nasil caldigina guzel bir örnek. Şahsi gorusum zensorlerle kıyas kabul etmeyecegidir. Zensor gibi kayip frekanslari yok en azindan.

Beni yanıltıp BX2 almama sebep olmuş videodur verdiğiniz. BX2den sonra JBL Studio 530'a geçmiştim oh be dünya varmış demiştim. BX2 bana göre vasat bir hoparlör ne detay alabildim doğru düzgün ne de ses derinliği. Reviewlarda genel olarak sistem seçiyor deniyordu belki bu da etkendir ama Yamaha RN500 ile kullanarak söyledim bu söylediklerimi.

• Dali zensör 7

Dali zensör 3

Dali zensör 1

Dali ikon 6 mk2

Dali ikon 2 mk2

Heco victa 502

Heco victa 302

Kullandım içlerinden streo performansı olarak dali ikon 6 mk2 tek geçerim hangi anfi ile kullandığımı sorarsanız

Creek eviltion 50a

M2tch evo dac

Kaynak macc mini jiviver oynatıcı

Kablolar supra ply 3.4s supra dac interconnet

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.