Şimdi Ara

Yamaha Rn-500 Stereo Network Amfi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
5
Favori
23.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linkini verdiğiniz Bluetooth transmitter yerine direkt usb Bluetooth adaptör alırsanız ses daha da iyi olacaktır.

Çünkü sizin cihaz yanlış anlamadıysam PC'nin kulaklık çıkışından analog sesi alıp tekrar dijitale çevirip öyle aktarıyor. Bu durumda PC'nin ses kartındaki dac'ın kalitesine göre ses de değişecektir. Usb olanda ise ses PC'den Yamaha amfiye kadar dijital olarak daha az dönüşüme uğrayarak aktarılacaktır. En sonda da yamaha'nın dac'ı dijital-analog çevrimini yapacaktır. Bunu da bir deneyin derim. Aliexpress'deki birkaç dolarlık Bluetooth adaptörler iş görecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle olmuyor...Bizzat Bluetooth olarak farklı cihazlardan test ettim:

Cep telefonundan (Sony Xperia Z5, Mac Air Laptoptan (Dahili BT, Masaüstü PC, Trust 3.0 BT Adaptör)

Sony Cep tel üzerinde kurduğum Radyo Kulesi, AndroTurk..ile Yamahadan çok net-güzel ses aldım..Mac Airden o kadar alamadım (Radyo programı ile) demek Bluetooth farkı var..

Pc üzerinden TIDAL mesela Trust 3.0 ile çok güzelken, bir dizi-filim video sesi çok az geldi..Sizin dediğiniz gibi ses çıkışı düşük kalıyor -Filimlerdeki ses sıkıştırmasından dolayı) DFX programı ile sesi arttırınca, Filim sesinde iyileşme oldu..

PC deki Flac, DSD dosyaları da yine Trust 3.0 ile çok güzel çaldı yamaha..Kullanılan Playerin de etkisi var..

**Özet, kaynak ne kadar güzelse Adaptör işe yarıyor, ama maalesef Yamaha üzerinden ses kumanda ile açma -kısma işleminde Bluetooth kesiyor, adaptörün zayıf noktası bu..Foobarda ise kesmedi ses arttırma düşürme..

Şimdi 3 ile 4 arasında ne fark var, mesafe ve ses kalitesi ve Kodekler...4 ile sanırım 100 metreye çıkarmışlar mesafeyi, 3,2 lerde klasik 10 metre..

Aptx dediğim kodek ise Cd kalitesinde veri aktarıyor,

Bluetooth 4 ve Aptx desteklediğini söyleyen modeller ama, yorumları okuyunca şikayet çok..

Linkini verdiğim cihaz özellikler bana biraz ciddi geldi yoksa N11 üzerinde Bluetooth verici olarak çok cihaz mevcut..

Benim kullandığım BT adaptör ile bu Taotronic arasında kalite farkı olacağını düşünüyorum...

Aynen ucuz BT adaptörler iş görse de, Bluetooth teknolojisini okuyunca ses arttıma, taşımada çok ileri gidildiğini göreceksiniz..illaki arada fark vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2017; 2:4:7 >

• RN602 için yeni firmware dün yayınlandı. Daha önce konuştuğumuz gibi farklı servislere destek gelmiş. Bunlar TIDAL / Deezer / Napster(R) ve Control4.

USB'den güncellemeyi başaramadım, USB'deki dosyayı görmüyor. İndirmeye açılan dosya sorunlu olabilir çünkü daha önceaynı yolla güncelleme yapabilmiştim.

Avrupa sitesi:
    europe.yamaha.com
    MusicCast R-N602 - Downloads - Yamaha - Other European Countries
    https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/downloads.html

US sitesi:
    usa.yamaha.com
    R-N602 - Downloads - Yamaha - United States
    https://usa.yamaha.com/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/downloads.html

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

RN602 için yeni firmware dün yayınlandı. Daha önce konuştuğumuz gibi farklı servislere destek gelmiş. Bunlar TIDAL / Deezer / Napster(R) ve Control4.

USB'den güncellemeyi başaramadım, USB'deki dosyayı görmüyor. İndirmeye açılan dosya sorunlu olabilir çünkü daha önceaynı yolla güncelleme yapabilmiştim.

Avrupa sitesi:
    europe.yamaha.com
    https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/downloads.html

US sitesi:
    usa.yamaha.com
    https://usa.yamaha.com/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/downloads.html

remote app ile check updates yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

RN602 için yeni firmware dün yayınlandı. Daha önce konuştuğumuz gibi farklı servislere destek gelmiş. Bunlar TIDAL / Deezer / Napster(R) ve Control4.

Avrupa sitesi:
    europe.yamaha.com

US sitesi:
    usa.yamaha.com

remote app ile check updates yapabilirsiniz.

Teşekkür ediyorum, bilmiyordum. Telefondan bir tuşla güncelledi.

Tidal'a deneme sürümü abone olup bir deneyeyim bu hafta.

• Tidala dikkat Cepten üyelik iptal oluyor PC den yapmıyor..

Tidal deneme zor iptal ettim, denemede Yamahaya aktarım menusu göremedim Sanırım üyelik istiyor
  • Yamaha yeni urun cikarmis R-N803

uk.yamaha.com
    MusicCast R-N803D - Overview - Yamaha - UK and Ireland
    https://uk.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n803d/index.html#product-tabs

n602 ile arasinda phono, trigger ozellikleri disinda fonksiyon acisindan cok fark yok ama yapisal olarak farklar daha fazla gibi.

N602

Yamaha Rn-500 Stereo Network Amfi

N803D

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    su trigger nedir acaba hep görüyorum ama ne işe yarar bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Yamaha yeni urun cikarmis R-N803

uk.yamaha.com
    MusicCast R-N803D - Overview - Yamaha - UK and Ireland
    https://uk.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n803d/index.html#product-tabs

n602 ile arasinda phono, trigger ozellikleri disinda fonksiyon acisindan cok fark yok ama yapisal olarak farklar daha fazla gibi.

N602

N803D

Direk daha üst sınıf olmuş amfi rn 500 ile 602 aynı iken bu oğlan da 100 watt 8 ohm kullanılmış. 602de 80 watt idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 26 Temmuz 2017; 13:9:56 >

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Trigger özelliği olan ayrı bir cihazı açıp kapama işine yarıyor.

N803D'de, trigger özelliği olan bir sub bağlarsanız 803 ile açılıp kapanıyor.
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    bilmiyordum . teşekkürler.
  • DAB radyo var bu yeni modelde..DAB radyota geçilirse yayınlar daha kaliteli olur
  • Bende bir süredir kaliteli bir şekilde müzik dinlemek için amfi ve hoparlör araştırması yapıyorum. Kule tipi hecolardan başladım ve buralara kadar geldim. Şimdilik çok geniş bir alanım olmadığı için raf tipi bir setin işimi göreceğini düşünüyorum. Elimde çoğunluğu flac parçalardan oluşan 330 GB ın üzerinde müzik arşivi var. Orijinal cd lerimi de kaliteli bir ortamda adam gibi dinlemek istiyorum. Pc de kullandığım z906 hoparlör ya da oyun için yapılmış razer kulaklık artık iyice beni müzik olayından uzaklaştırdı. En son olarak bu konuyu bayağı bir okudum ve yamaha rn-500 veya rn-602 amfi ile Dali zensor 3 hoparlörlere karar kıldım. f/p olarak şimdilik yeterli olacağını biliyorum. Eğer ileride daha büyük bir alanım olursa ki bu muhtemel o zaman 5.1 bir amfi alıp hoparlörleri sete tamamlayıp film için salonda da kullanabilirim diye düşündüm. Malum apartmanda yaşıyoruz sesi zaten çok açma şansımız yok önemli olan alt frekansları ve geride çalan enstrümanları bir nebze daha iyi duyabilmek ve tabi ki teneke gibi ses çıkartan 5.1 ses sisteminden kurtulmak. Eğer fiyat olarak buna yakın ve alternatif bir şeyler deneyen/kullanan olduysa o fikilere de açığım. En kısa sürede amfi ve hopları alıp kurulumu yapmak istiyorum. Dikmenden mavi hifi dan ya da benzer bir yerden alabilirim sorun değil. Rock/metal performansı kötü dendiği için Audioengine A5+ tan vazgeçtim yoksa niyetim onları almaktı. Fakat amfili bir şeyler kurmak sanırım daha mantıklı.

• RN-602 modelini takibe aldim, fiyat kovaliyorum.

Arkadaslar Monitor Audio RX6 ile ne derece uyumlu olur bu amfi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RN-602 ve ELAC DEBUT B6 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.
    Ikisini de amazondan.de den aldım. Teslim edilip kurulunca goruntuleri paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oystergrey

Bilgilendirme için teşekkürler.
    2L
    2L High Resolution Music .:. free TEST BENCH
    http://www.2l.no/hires/index.html

Arkadaşlar, bilginize ihtiyacım var.

Hem 602 yi hem de Denon avr anfiyi aynı kolonlarla kulanmayı düşünüyorum. Tabi ki 2 anfi aynı anda açık olmayacak.
    Front ve Back lerin ve de Sub'ın bağlantılarını bağımsız kablolar ile yapsam sıkıntı olur mu?

• Seçim konusunda yardım rica edeceğim. Aslında tam yardım olmasa da öneri denebilir. Çünkü her kulak ve zevk farklıdır. Amaç berrak temiz müzik dinlemek sonuçta. DAC aldım. Bunu kullanarak NAS üzerinden FLAC dinlemek önceliğim arasında. CD ve pikap da sonra ki müzik seçeneklerim olabilir. :)
    Tabi yurtdışında olduğu gibi showroomlar olmadığı için dinleyerek öğrenemiyoruz maalesef. Hele Ankara'da hiç.

Stereo sistem için arayışlardayım. Hoparlör olarak Dali Zensor 3 e karar verdim. Ancak amfi yi seçememekteyim.
    Amfi olarak da
    Denon 520 ya da 720
    Onkyo 9010 ya da 9030
    Yamaha 301 ya da 501

Ne dersiniz.
  • Denon 720AE düşünebilirsiniz. Zenzor ile fena olmuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illiustr

RN-602 ve ELAC DEBUT B6 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.
    Ikisini de amazondan.de den aldım. Teslim edilip kurulunca goruntuleri paylaşırım.

Rn-602 amazon.de'de Türkiye gönderilemiyor hatası veriyor. Siz nasıl aldınız?

• gbriel G kullanıcısına yanıt
    Hocam eylul sonunda acikti. Satıcı amazondu. Prime uye oldugum için gondermiş olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.