Şimdi Ara

Yamaha z7 £1450 vs Yamaha 3900 £950 vs Denon 4310 £1500 vs Marantz 6004 £750 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Heyecanla İngiltere ve Avrupe web sitelerine bakıyorum.
    Henüz fiyatlarda bir oynama yok.
  • maks kiloya gelince etmiyorlar, limit icinde kalirsan ayri onda goz yumuyorlar. simdi baktim THY'in sitesine Amerika ucuslarinda farkli uygulama var, ekonomi de limit 23kg, business 32 kg. business ucmuyorsan pek mumkun gozukmuyor. farkli havayollarinin farkli uygulamalari olabilir, onceden iyice bir arastir sonra hevesin kursaginda kalmasin. THY linki;

http://www.thy.com/tr-TR/services/passenger_services/luggage_information.aspx

quote:

Orijinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

Evet bende dikkat ediyorum.
    THY nın direk check in yaptığı yerlerde belki bir kaç kg idare ederler diye düşünüyorum.
    Amerika da aktarmalı uçuşlarda problem olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Stereo amfi,

Roksan K2(güçlü ve kaynak neyse onu veren bir amfi ama kaliteli kaynak ister), Cyrus 6 veya 8(sertçe bir amfi isteniyorsa deneyin derim), Rotel 1520(çok eğlenceli yapabilir hoparlörleri), Primare I21(kadife gibi bir ses alabilirsiniz), Naim Nait 5i (çok müzikal olduğu söyleniyor).

Ben yerinizde olsam Primare ve Naim'i ilk denerdim. Sisteme uyarsa bu amfilerden birini alırdım. Ama bana nedense çizdiğiniz tablodan, sanki Cyrus 6 amfi ve cd player la çok iyi bir uyum yakalayabilirsiniz gibi geliyor.

Sinema amfisi içinde, hoparlörlerinizi sürebilecek güçte ve bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kadar bir şey alın. Tabi stereo önemli ise.

Üstad yamaha z7 veya z 11 in stero da da oldukça iyi olacağını ifade edenlerde var.
    Zor bir soru ama yukarıda saydığınız amfiler de denekdikleriniz arasında
    sizce veye review larda cidden öne çıkan, fark yaratanı hangileridir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: archer75

maks kiloya gelince etmiyorlar, limit icinde kalirsan ayri onda goz yumuyorlar. simdi baktim THY'in sitesine Amerika ucuslarinda farkli uygulama var, ekonomi de limit 23kg, business 32 kg. business ucmuyorsan pek mumkun gozukmuyor. farkli havayollarinin farkli uygulamalari olabilir, onceden iyice bir arastir sonra hevesin kursaginda kalmasin. THY linki;

http://www.thy.com/tr-TR/services/passenger_services/luggage_information.aspx

Teşekkürler.
    Aşağıya ekliyorum verdidiniz link teki tabloyu

Ücretsiz Bagaj Taşıma Hakkı
    Seyahat Sınıfı Ağırlık
    First Class 60 kg
    Business Class 30 kg
    Ekonomi Class 20 kg
    Bebek Yolcu (0-2 yaş arası) 10 kg+1 adet katlanabilir bebek arabası / puseti (Her bir parça için maksimum ebat 115 cm.)

Aşağıdaki tablo A.B.D. ve Kanada’ya veya A.B.D’den ve Kanada’dan yapılan uçuşlar için uygulanır.

Seyahat Sınıfı Parça Adedi Her parça için maksimum ağırlık Maksimum Boyutlar
    (uzunluk+genişlik+derinlik)
    First Class 2 parça 32 kg her bir parçanın 3 boyut toplamı maksimum 158 cm
    Business Class 2 parça 32 kg her bir parçanın 3 boyut toplamı maksimum 158 cm
    Ekonomi Class 2 parça 23 kg 1.ve 2.parçanın üç boyut toplamı 273 cm
    Bebek Yolcu
    (0-2 yaş arası) 1parça+1 adet katlanabilir bebek arabası/puseti 23 kg 115 cm

• Konuyu tamamlama açısından;

Fazla bagaj için ;
    ekonomide parça başına 23 den 32 kg ye çıkmak için 80 USD
    diyor
    Tek parça 32kg üstü olmaz diyor( madde 4)!!!!
    ASIL PROBLEM BU!!!

-ekonomide ek bagaj hakkı(3. bavul) 150USD -muhtemelen 23 kg

http://www.thy.com/tr-TR/services/passenger_services/excess_baggage_charges_b.aspx
    Amerika / Kanada/ Brezilya varışlı/çıkışlı taşımalarda
    1) Serbest bagaj taşıma hakkı 2 parçadır.

2) Ücretsiz taşınacak serbest bagaj ağırlık limiti Ekonomi Kabinde parça başı 23 kg, Business Kabinde 32 kg.olarak uygulanmaktadır.

3) Ekonomi kabinde seyahat edecek yolculardan 23-32 kg arası parçalar için parça başına 80 USD fazla bagaj ücreti tahsil edilmektedir.

4) 32 kg’ı aşan parçalar sefere kabul edilmemektedir.

5) New York, Chicago, Toronto ve Sao Paulo seferlerinde fazla bagaj ücretleri Tablo-3’de verilen şekilde uygulanmaktadır.

Tablo – 3

ABD / Kanada /Brezilya noktaları çıkışlı / varışlı fazla bagaj taşıma ücretleri
    Duraklama yapılmaması halinde (Between and) (USD/One Way) Duraklama yapılması halinde (Between and) (One Way)
    New York / Chicago / Toronto / Sao Paulo New York / Chicago / Toronto / Sao Paulo
    Türkiye 150

A.1. Türkiye'ye / Türkiye'den Fazla Bagaj Ücretleri

Türk Hava Yolları dış hat noktaları ile Türkiye arasında aşağıdaki fazla bagaj ücretleri uygulanmaktır.

Tablo – 1

Between And Turkey
    EUR / KG
    Bölge 1 Donetsk / Kisinev / Rostov / Dnepropetrovsk 2 EUR
    Bölge 2 Cezayir / Amman / Abu Dhabi / Bahreyn / Dubai / Muscat / Priştina / Simferopol / Üsküp / Tebriz / Tahran * Meshed * / Tiran / Trablus / Bingazi / Tunus 3 EUR
    Bölge 3 Askabat / Atina / Belgrad / Bükreş / Şam / Halep / Kiev / Cidde / Kuveyt / Ljubljana / Odessa / Lviv / Riyad / Sanaa / Saraybosna / Sofya / Zagrep / Medine 4 EUR
    Bölge 4 Almaata / Amsterdam / Bakü / Berlin / Brüksel / Budapeste / Kahire / Köln / Düsseldorf / Dushanbe / Frankfurt / Bişkek / Hannover / Hamburg / Karaçi / Stpetersburg / Münih / Nürnberg / Stuttgart / Ekaterinburg / Ufa / Taşkent / Tiflis / Tel Aviv / Astana / Viyana / Batum / Beyrut 5 EUR
    Bölge 5 Mumbai / Basel / Kazablanka / Kopenhag / Yeni Delhi / Doha / Cenevre / Helsinki / Oslo / Stockholm / Göteborg / Varşova / Zürih 6 EUR
    Bölge 6 Dublin / Kazan / Lizbon / Londra / Lyon / Manchester / Milano / Moskova / Minsk / Nice / Paris / Prag / Riga / Roma / Venedik / Birmingham
    7 EUR
    Bölge 7 Pekin / Hartum / Lagos / Sanghay / Nairobi
    8 EUR
    Bölge 8 Bağdat 9 EUR
    Bölge 9 Barselona / Madrid / Dakar 10 EUR
    Bölge10 Addisababa 12 EUR
    Bölge 11 Bangkok / Singapur / Hong Kong / Johannesburg / Cape Town 16 EUR
    Bölge12 Seul 18 EUR
    Bölge 13 Osaka / Tokyo 20 EUR

* TR çıkışlı THR/MHD varışlı kg. başına fazla bagaj ücreti EUR 3 seviyesinde, Tahran/Mashad çıkışlı TR noktaları varışlı kg. başına fazla bagaj ücreti EUR 4 seviyesinde uygulanmakatadır.

** Londra / Manchester / Birmingham- İstanbul arasında kg. başına fazla bagaj ücreti GBP 5 olarak uygulanırken İstanbul dışındaki noktalara kg. başına fazla bagaj ücreti GBP 7 seviyesinde olacaktır. Bu uygulama sadece İngiltere çıkışlıdır. Türkiye çıkışlarında tüm noktalardan ücret duraklama yapılmaması durumunda 7 EUR 'dır.

*** İstanbul'da duraklama yapılarak diğer Türkiye noktalarına/noktalarından yapılan seyahatlerde fazla bagaj birim ücreti; iç hat TRY değerli en yüksek ekonomi OW ücretin % 1'i seviyesinde hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 23 Kasım 2009; 16:48:01 >

• quote:

quote:

Stereo amfi,

Roksan K2(güçlü ve kaynak neyse onu veren bir amfi ama kaliteli kaynak ister), Cyrus 6 veya 8(sertçe bir amfi isteniyorsa deneyin derim), Rotel 1520(çok eğlenceli yapabilir hoparlörleri), Primare I21(kadife gibi bir ses alabilirsiniz), Naim Nait 5i (çok müzikal olduğu söyleniyor).

Ben yerinizde olsam Primare ve Naim'i ilk denerdim. Sisteme uyarsa bu amfilerden birini alırdım. Ama bana nedense çizdiğiniz tablodan, sanki Cyrus 6 amfi ve cd player la çok iyi bir uyum yakalayabilirsiniz gibi geliyor.

Sinema amfisi içinde, hoparlörlerinizi sürebilecek güçte ve bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kadar bir şey alın. Tabi stereo önemli ise.

Üstad yamaha z7 veya z 11 in stero da da oldukça iyi olacağını ifade edenlerde var.
    Zor bir soru ama yukarıda saydığınız amfiler de denekdikleriniz arasında
    sizce veye review larda cidden öne çıkan, fark yaratanı hangileridir acaba?

Yamaha Z7 ve/veya Z11 stereo performansı hakkında bir fikrim ve bilgim yok. Review larda iyi olduğu söyleniyor ancak bir AVR ye göre iyi ise bu benim açımdan yada 2 kanal müziğin önem taşıdığı bir için yeterli olmayabilir diye düşünüyorum.

Yazdığım amfilerden bana göre ve size önce çıkandan ziyade, toplam sistem içinde daha iyi verim alacağınızı bulmanız çok daha önemli. Benim açımdan müzikal oluşları sebebi ile Primare ve Naim(her ikisinide demo etmiştim) daha gönlüme yakın amfiler, ancak gücü ve transparanlığı ile Roksan da pek uzak değil(Roksan Kandy kullandım). Cyrus'lar ise bı ekip içinde bana en uzak amfi. Ancak bu sıralama herkes için farklıdır, biri diğerinden daha iyi demek değildir. Hifi da en zor şey kişinin aradığı sesi bulma evresidir. Ne istediğinizi bulmanız önemli bir zaman alabilir. Bu anlamda, ne kadar çok kaliteli dinleti yapar, aradığınız şeyin ne olduğuna ne kadar vakıf olursanız o kadar isabetli alışveriş yaparsınız. Çok zor biliyorum ama malesef bu iş böyle. Ama bu arayış bir o kadarda keyifli.

• alınabilecek en üst avr'yi almak kötü değildir. flagship avr'de stereo sistem kurarsınız ki kurmanız gerekir bana kalırsa.ha tatmin edici olur.bazısına olmaz ama o kastettiğim bazısı herkes olamayacağından ya da en azından topik sahibi.
    bu açıdan listeye bakınca tartışmasız Z11. olmadı yamaha Z7 ya da 3900. ama ağırlık problem... tek parça 32kg üstü omaz ise 2. parça hakkı kullanmayacağınız söylenemez mi? bu hususta olsun bir first class.

pls.@sukru hocam Z11 fiyatı düştüyse yeni flagship model geliyo demek ki.

• quote:

quote:

quote:

Stereo amfi,

Roksan K2(güçlü ve kaynak neyse onu veren bir amfi ama kaliteli kaynak ister),.....

.......Sinema amfisi içinde, hoparlörlerinizi sürebilecek güçte ve bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kadar bir şey alın. Tabi stereo önemli ise.

Üstad yamaha z7 veya z 11 in stero da da oldukça iyi olacağını ifade edenlerde var....

........ fark yaratanı hangileridir acaba?

Yamaha Z7 ve/veya Z11 stereo performansı hakkında bir fikrim ve bilgim yok....

.............Ne istediğinizi bulmanız önemli bir zaman alabilir. Bu anlamda, ne kadar çok kaliteli dinleti yapar, aradığınız şeyin ne olduğuna ne kadar vakıf olursanız o kadar isabetli alışveriş yaparsınız. Çok zor biliyorum ama malesef bu iş böyle. Ama bu arayış bir o kadarda keyifli.

Teşekkür ederim fikirleriniz için
    Evet dediğiniz gibi arayış keyifli.
    Ama insan biran önce bitirmekte istiyor.
    Belki bu sefer AVr yi ( müzikal ) halledip.
    Stereo için araştırma ve dinlemeye devam etmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

alınabilecek en üst avr'yi almak kötü değildir. flagship avr'de stereo sistem kurarsınız ki kurmanız gerekir bana kalırsa.ha tatmin edici olur.bazısına olmaz ama o kastettiğim bazısı herkes olamayacağından ya da en azından topik sahibi.
    bu açıdan listeye bakınca tartışmasız Z11. olmadı yamaha Z7 ya da 3900. ama ağırlık problem... tek parça 32kg üstü omaz ise 2. parça hakkı kullanmayacağınız söylenemez mi? bu hususta olsun bir first class.

pls.@sukru hocam Z11 fiyatı düştüyse yeni flagship model geliyo demek ki.

THY ile konuşup anlamaya çalışıcam.Web de tek parça 32 nin üstü uçağa alınmaz diyor.

Bu arada Amerika fiyatları genel olarak düşüyor:

Onkyo 876 800
    Denon 3808 1069
    Onkyo 1007 1079
    Yamaha 3900 1175
    Denon 4310 1269
    onkyo 3007 1400
    Sony 6400 1575
    Yamaha z7 1800
    onkyo 5007 1900
    Denon 4810 1950
    Yamaha z11 2200

değişimle 4810 eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 26 Kasım 2009; 11:57:38 >

• bir başka forumda Z11 için USA pazarında 4 aylık stok kaldığı söylenmiş, acele etmekte fayda var, çünkü diğer bölgelerde fiyatı düşmeyebilir. Bu arada benimkinde 110-120-220-240 olmak üzere 4 voltaj opsiyonu var ama USA modellerini bilmiyorum, sadece 110 ise bir de voltaj çevirici almak gerekebilir.
  • THY ile görüştüm,

Avrupa uçuşlarında tek parça üst limiti yok:
    örnek :

Ekonomi sınıfı limit : 20 kg
    Tek parça eşya/bavulunuz: 42kg
    42-20= 22 kg fazla bagaj

Londra kilo başına 7EUR -> 22*7=144 eur fazla bagaj ücreti
    Orta Avrupa kilo başına 5 EUR->22*5=110 eur fazla bagaj ücreti
    farkları ödeyerek uçulabiliyor.

Amerika:
    Tek parça Max. 32 kilo !!!
  • kotu olmus ama en azindan AVR ile havaalaninda sok olup kalmaktan iyidir. artik direk kargo yapip ve nakliye vergisini odemekten baska yok kalmiyor.

quote:

THY ile görüştüm,

örnek :

42-20= 22 kg fazla bagaj

Amerika:

• onkyo 876 da yeter diyeceğim de... fiyata bak 800$
    universal besleme olsa
    radyosu olmaz ise internet radyo, uydu radyo kullanılır..

amaa güzeli herkes sever öyle mi?
  • quote:

THY ile görüştüm,

örnek :

42-20= 22 kg fazla bagaj

Amerika:

Burada bır yanlıslık var sanırım.İster Amerika olsun ister Avrupa benim bildigim maksimum tek parca bagaj hakkı 32kg.dir.
  • Amerika da fazla kilonun parasını odesen dahi tek parça 32kg yi geçemiyor
    Diğer yerlerde fazla kiloyu ödeyerek tek parça 32kg nin üstüne çıkabiliyorsun.
  • Amerika ya gidecekler için seçimler şunlar;

Üst sınıfta (1900 usd) z7-4810-5007
    orta sınıfta (1300 usd) 3900-4310-3007
    alt sınıf (1000 usd) 3310-1007-2065
    daha alt sınıf (800usd) 807-876-1900

onkyo 807 730
    Onkyo 876 800
    Yamaha 1900 840

Yamaha 2065 100
    Denon 3310 1000
    Onkyo 1007 1079

Yamaha 3900 1175
    Denon 4310 1269
    onkyo 3007 1400

Sony 6400 1575

Yamaha z7 1800
    onkyo 5007 1900
    Denon 4810 1950

Yamaha z11 2200

Bayramda gidenlere duyrulur
  • Bayramdan önce Extreme Audio da MA RX8 ve Marantz 5004 ve Naim Nait 5i ile dinledim.
    Naim de hem baslar cok sert ve tok du hemde tizler çok detaylı idi.Ses çok genişti
    RX8 ise Evo 40 lardan sonra biraz küçük geldi gözüme

Gerçi kulaklarım çok hassa değildir ve çok farklı dinleti yapmadım ama ancak böyle ifade edebiliyorum.
    Stereo anfi ve CD işini biraz zamana bırakmayı planlıyorumDaha ileride İngiltere ye gidip halledebilirim.

AVR lered Bu arada Amerika da fiyatlar hareketli
    Z7 1500 USD ye düştü J&R da

Ben ise hala kararsızım. Biraz daha mil puanı harcayıp Amerikaya gitmeye meyilliyim.
    Denon 4810-1950 USD Yamah z7 - 1500 USD ve Pio SC27-1250 USD de cazip görünüyor.

SC 27 çok şık görünüyor.
    Denon 9.3
    Z7 1500 usd

• neye karar verildi?
  • Su an Bursa yolundayim
    Aklimdan avr olarak 4810 geciyor
    Stereo ya bakiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 7 Aralık 2009; 14:53:13 >
  • Haftasonu Benim EVO40 ları ve center ı aldım ve @sadays üstad ile birlikte Bursa ya Sait e gittik
    Sait sağolsun çok anlayış gösterdi ve sonunda beyaz lake rx8 ve center ı alarak geri döndük.

Wharfadale opus 2 ile kıyasladık rx8 i ve rx8 hem bass larda hem tiz detaylarda ve sahne genişliğinde çok önde idi.
    Anfi olarak tüplü bir anfi ve Naim uniti dinledim.

Naim uniti tam benim istediğim sesi veriyordu.Tizler biraz parlak ve deatylı baslar ise sert ve kontrollü.
    RX8 lerde Beyaz lake çok şık duruyor.Lake kalitesi süper.Yani estetik açıdan bence süper.

Sait Opera Consonance Ping i ve bir kaç modelini çok methetti.

Muhtemelen Aralık sonu - Ocak başı Amerika ya gidip Denon 4810 veya Pio SC27 (LX 82 ) alıcam.

Öte yandan ebay Uk de Naim Nait 5i ve Naim CD5i yi takip ediyorum.
    2 elde 400 er pound civarı temiz 2.elleri bulunabiliyor.
    Araştırmaya devam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.