Şimdi Ara

Yanlış Bilgilendirmelerden Kaçınalım, Metalurji ve Malz. Müh. Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tufan.

quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

genel olarak illaki metalurji hastasıyım demiyorsanız metalurji okunmaz saçma sapan bir bölüm sadece döküm soba yapmaya yarar ha nano teknolojiyle bağları güçlü ama bu ülkede nano teknoloji nano seviyede anca soba yaparsınız.

senin metal namına zerre birşey bildiğini sanmıyorum biz malzemeciler sadece döküm soba yaparak para kazanıyoruz

Ben metalurjiyi iyi biliyorum uzay gemisi kaplamasından zırha kadar herişe yarar nanoteknolojiye de yakın ama turkiyede sen ancak soba yaparsın aldığın eğitim bir işe yaramaz.

geçenlerde bir yazı okudum turkiyede adam dünyada bir tek almanların ürettiği aktifkarbonu üretmiş ve fabrikasını kapatmak zorunda kalmış.

aktifkarbon.com da detaylıca yazıyor yoksa metalurji iyi bölümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 4 Temmuz 2011; 12:20:00 >

• aborjin44 @ Türkiye'de nanoteknoloji sanayide yokta bana nano teknoloji ne onu bi açıklasana toz metalurjisinde, kompozitte, plazmada vs. parçacığı mikro boyut yerine nano kullanılsan olur sana nano teknoloji ama Türkiye'de yok bu mantıkla Türkiye'de makina, otomotiv, uçak vs. mühendisleri aç gezmeli çünkü teknoloji üretmiyoruz ki ülke olarak sorunumuz o.
    Gelipte burada siz anca soba yaparsınız demek kötü bir espri seni ciddiye alıp cevap vermezdim ama aday arkadaşlar her okuduklarına aldanıyor.
  • aç gezmekle alakasını anlayamadım makine muhendisi pekçok tanıdığım var yaptıkları tek iş fabrikada makinelerin üretimin başında durmak otomotivciler otomobil mi tasarlıyor montaj hattında çalışıyorlar. metaurjide soba yapacak soba yaparak zengin bile olabilirsin ama mühendislik yapmayacaklar belki 3 5 tanesi falan tubitağa girerse anca belki azcık bişeyler yapar.

türkiyede kimya sanayi çok zayıf dolasıyla en yakın kollarından metalurjide öyle dediğin gibi uçakta yapılmıyor tai de f-16 nın kaportası yapılıyor. kur rolls royce gibi yada general electric gibi bir firma motoruda yap malzemeyide.
  • merhaba arkadaşlar. konu çok eskimiş ama hafif tozunu almak iyidir dedim...

ben metalürji-malz mühendis olarak medikal alanda çalışıyorum. yani bio uyumlu malzemeler ile medikal ürünler tasarlayıp üretiyoruz. birçok arkadaş metalürji mühendisinin iş hayatını demir-çelik sektöründen geçtiğini ifade etmiş. halbuki öyle değil. metalürji müh'i birçok alanda söz sahibi olan bir bölümdür. malum ülkemiz bir arkadaşın dediği gibi montaj ülkesi olduğu için mühendislik bilimleri pek kullanılmaz seviyededir. ancak karamsar olunmamalı metalürji müh'i okudum diye pişman olmayın. bu ülkede kimler para kazanır...girişimci olan her mühendis bu ülkede para kazanır arkadaşlar. ne okuduğunuz önemli değil.
  • Merhaba Arkadaşlar;

Daha öncede metalurji ve malzeme mühendisliği hakkında bir kaç konuda yorum yapmıştım. O zamanlar öğrenciydim hocalarımın dolduruşuna gelerek atıp tutuyor olabilirim.

2012 ocak'ta mezun oldum. Sakarya Üniversitesi Mezunuyum. Şu an İTÜ'de yüksek lisans yapıyorum. Şu anda çalışmıyorum.

Şimdi gelelim objektif bir şekilde metalurji ve malzeme mühendisliğini düşünmeye...

Öncelikle şu soruları kendinize sorun bence,

1- Temiz ortamlarda, şık kıyafetler giyerek mi çalışmak istiyorsunuz yoksa toz içinde de çalışırım da diyor musunuz? (Eğer temiz ortamda çalışmak istiyorsanız ya endüstri mühendisliğini deneyin ya da mühendis olmayın derim)

2- Metalurjiyi neden seçiyorsunuz? Puanınız bu bölüme yettiği için mi yoksa araştırıp hoşunuza gittiği için mi? Eğer puanınız yettiği için geliyorsanız bir kez daha düşünün derim.

Şimdi karşılaştığım/yaşadığım olaylara sonucu az da olsa edindiğim bilgilere ve tecrübeye gelelim.

1- Bölüme ilk girdiğinizde hocalar hep bardağın dolu tarafını anlatır yok savunma sanayisinde çalışabilirsiniz yok havacılık sanayisinde çalışabilirsiniz yok otomotivde çalışabilirsiniz böyle allallar pullallar, sonuca baktığınızda mezunların %80'i demir çelik veya demir dışı metal üretiminin yapıldığı sektörlerde çalışırlar.

2- okurken sınıf arkadaşlarınız ya da bölüm arkadaşlarınızdan dolayı kendinizi bir anda makina mühendisliği ile yarışır halde bulacaksınız. Hangisi daha iyi mühendislik diye, metalurji mühendisi olarak diyorum ki Türkiye şartlarında makina mühendisliği!

3- Mezun olup iş bulmaya geldiğinizde, eğer çok iyi ingilizce bilmiyorsanız, Catia, NX, Ansys vb bilgisayar programlarına hakim değilseniz döküm sektörüyle çalışmak zorundasınız. Ama döküm sektörüne kötü gözle bakmayın çok kaliteli işler yapan yerlerde var. Çalışma ortamları diğer alanlara göre kötü olduğu için haliyle talep az oluyor ve bu nedenle nispeten daha yüksek maaş alabilme ihtimaliniz var.

4- Türkiye'de bilinen bir mühendislik değil. ne iş yapar bu mühendislik dalı? Üniversite hocaları dahil kimse bu soruya net cevap veremiyor. Dikkat edin hep bir kaç alan sayılıyor ama bu sayılan alanlar ilginçtir ki hemen hemen hiç bir zaman metalurji malzeme mühendisi aramıyor (Ör: Otomotiv, Havacılık, Gemi İnşaatı)

5- Peki ben bu mühendisliği seçtim kendimi nasıl geliştirebilirim diyorsanız, 3. madde de dediğim gibi bilgisayar programları üzerine yoğunlaşabilirsiniz, kaynak mühendisliği gibi sertifika programları var bunlara katılabilirsiniz, kongre semirlere katılmak bakış açınızı ve vizyonunuzu geliştirecektir, hocalarınızın çalışmalarında bulunmaya çalışın ve böylece yeni malzemeler yeni üretimlerden haberdar olun ve en önemlisi dilinizi geliştirin. Bölüm ile ilgili dergileri okumanızı tavsiye ederim. Kimya mühendisliği ile çakışan noktaları olduğu için Kimya'cıların dergilerinede göz atmanızı öneririm. Yeni ürünler hakkına bilgi sahibi olmanız sizi işinizde bir kaç adım ön plana çıkarır.

6- Eğer bu bölümü kazandıysanız çok fazla ne yapacağım şüphesine düşmeyin. Eğer içinizde mühendislik tohuma varsa elbet ki bu işten ekmek yersiniz. Kimse aç kalmaz merak etmeyin. Ama çalışma ortamları %90 filmlerde gördüğünüz laboratuvar ortamları değil. Fabrikalarda çalışmayı sevin. Eğer sosyal yönünüz ve iletişim gücünüz kuvvetli ise zaten ilerleyen zamanlarda çok güzel yerlere geleceksiniz sabretmesini bilin.

Sonuç olarak, evet egonuzu tatmin edebileceğiniz- aile ortamında hava atabileceğiniz bir bölüm değil. Ancak gerçekten mühendis olarak bir şeyler yapmak özelikle araştırma yapmayı bir şeyler okumayı seviyorsanız metalurji mühendisliğini tercih edebilirsiniz.

Yeni mezun olup çalışmıyor olmama rağmen bu bölümü okuduğum için pişman değilim. Umarım pişman da olmam:)

sorusu olan arkadaşlar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. mehmetburakmisirli@gmail.com mail adresim.

Hepinize başarılar arkadaşlar.

• Edit: Şu anda çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBM368

Edit: Şu anda çalışıyorum.

nerde çalışıyorsunuz ve maaaşınız ne kadar bende malzeme müh düşünüyorum ama çok kararsızım ilerde kendi işimi yapmakta var aklımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vovy

Arkadaşlar Merhabalar,

Odtü Metalurji ve Malzeme Müh. uzatmalarda 4. sınıf öğrencisiyim.

Forumda konuyla ilgili olarak pek çok başlık açıldı ve açılıyor. Elimden geldiğince de bana ulaşmaya çalışan genç arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu yardımcı olma çabası yanlış anlaşılmasın. Şu ana kadar kimseye bölümü gerekenden farklı şekilde pohpohlamadım ve doğruları çarpıtmamaya çalıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_41663272/tm.htm

başlıklı konuda Soner Sarı isimli bir arkadaşın açtığı başlık dikkatimi çekti. Kendisi, ODTÜ Metalurji ve Malz. Müh. 2008 mezunu olduğunu ve kendi (hayal) dünyasında bulunduğu hali anlattı.

Mesaj sayısı, katılım zamanı ve anlattıkları pek gerçekçi gelmeyince ben de bizim bölümümüz internet sitesinden mezunları listesine baktım. İsmi, beni şaşırtmayacak şekilde, mezunlar listesinde mevcut değildi. Dilerseniz siz de kontrol edebilirsiniz. Buyrun;

http://www.mete.metu.edu.tr/alumni/graduates/2006/2008.htm

Şu an mezunlarımızdan ve bulundukları yerden bahsetmek istemiyorum lakin sorularınız, merak ettikleriniz varsa yine de bu başlık altından sorabilirsiniz.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, bilim ile mühendislik arasındaki çizgide mühendisliğe diğer mühendisliklerden daha yakın olan, pratiğin ve teorinin harmanından oluşur. Okuması zevkli, iş alanları geniştir. Ülkemizde özelleştirilen tesisler, satılan kurumlar, özel sektör saçmaları yüzünden her mühendislikte olduğu gibi bizim alanımızda da belli konularda sıkıntılar olduğu aşıkardir yalnız bu sizi Metalurji ve Malz. den soğutmasın. Bu alana ilgi duyuyorsanız, okunabilecek en iyi mühendisliklerdendir.

Sevgiler, Bol şanslar...

hocam bu başlığı görünce sana da sormak istedim şimdiye daha çok tecrüben olmuştur. Hocam Bursa teknik üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh. (İngilizce) mi yoksa Fırat üniversitesi Makine Müh.(Türkçe) mi bu ikisinin arasında kaldım iş bulma konusunda nedir tam bilmiyorum hangisini önerirsin, söyleyeceklerinle çok yardımcı olacaksın.
    Teşekkürler.

• Metalurji okuduktan sonra kaynak mühendisliği kursu almak nasıl fikir hocam türkiyede şartlar nelerdir tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.