Şimdi Ara

YAPA için 5MBIT Upload'ın Yolu Açıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mcrew

Yapa sistemi için ilk olarak çevrenizde Türk Telekom santrali olması gerekiyor.

Çünkü yapa da cihazlar Türk Telekom santrallerine konuluyor.

İkincisi Yapa abone yoğunluğunun olduğu yerlere geliyor. Eğer santral mesafesi uygunsa ve oturdugun yerde Türknet abone talebi fazla ise oraya cihaz koyuyor.

Şimdi Hakkari'nin bir mahallesinde 50 abone varken senin oturduğun yerde de daha doğru düzgün internet abonesi yoksa haklı olarak Hakkari ye yatırım yapar.

Aynı şekilde oturduğun yerde Turknet abonesi çok olmasına rağmen santral mesafesi uygun olmadığı zamanlarda yine Yapa getirilemeyebilir.

Son olarak gelişmekte olan bir yer diyorsan oturduğun yerde site ise her türlü fiber gelir

Zaten sorgulama yaptirdigimda FTTB Cikiyor benim hattim santralde yakin sayilir hani 2 3 sokak yok ama yürüme mesafesinde diyebilirim Bu mahallede orjinal ftth süperonline hatta mevcut sadece biz alamiyoruz eve gelmedigi icin

• KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    turk telekom fiber önce gelir

ondan sonra superonline gelir kısa zamanda

turk telekom un fiber yatırımı çöp olur.

çünkü herkes superonline tercih eder.

8 mbps hızı doğru düzgün alamayan vatandaş vdsl gelse o bile yeter diyen adam bir tarafda söylenirken diğer tarafta Türk Telekom doğru düzgün abone toplayamayacağı siteye fiber alt yapı getirir. Binlerce dolar parayı çöpe atar.

Yazık günah. Milletin vergileri çöpe gidiyor. Ama herkes üç maymunu oynuyor.
    Fiyat olarak bir fark yok. Ve Ticaret mantığı kullanıcının en fazla olduğu yere en iyi hizmet götürülür olarak yürüyor. Bunu bilmeyen kadar saf olmayın. Çevrenizde TürkNet kullanıcısı az ise sizin için neden masraf yapsın?

Bir de böyle düşünün. İstanbul'da yaşamanız sizi özel kılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

turk telekom fiber önce gelir

ondan sonra superonline gelir kısa zamanda

turk telekom un fiber yatırımı çöp olur.

çünkü herkes superonline tercih eder.

8 mbps hızı doğru düzgün alamayan vatandaş vdsl gelse o bile yeter diyen adam bir tarafda söylenirken diğer tarafta Türk Telekom doğru düzgün abone toplayamayacağı siteye fiber alt yapı getirir. Binlerce dolar parayı çöpe atar.

Yazık günah. Milletin vergileri çöpe gidiyor. Ama herkes üç maymunu oynuyor.

Ben istanbulda adsl hat icin 7 ay bekledim geldi.. bi bagladilar hat zayiflamasi 44 45 civariydi. 3 mbitte hat kesiliyordu toplamda 16. ayda hat 20 ye firladi sonra zaten vdslye gectik ^

Türktelekomun fiberinin önce gelmesi önemli degil. ariyorsun yada ariyorlar diyorlar ki size 8 mbit verelim oldu canim benim fiber hizinda 8 mbit kullanirim ben :D Oradan kaybediyor o firma.

SOL Konusundada Sol kablosunu cekiyor ediyor ama. evimin karsisinda 32 katli blok apartmanlar var.
    Adamlar bunlara fiberi cekti daha bina bitmeden sorgulamada bile cikiyor ben bu adamlarla karsi karsiyayim aramiz 300 metre yürüme mesafesi yok. bana diyor ki adsl alabilirsin. yani kimse fiber dururken sol adslyi tercih etmez ben etmedim. o yüzden türknetteyim zaten

8 mbpsyi dogru düzgün alamayan vatandas diyorsunuz. 2015 senesinde ben 8 degil 3 ü alamadim. sürekli ariza kaydi dediler ve bu böyle 9 ay sürdü. yani bizim neyi sikayet ettigimizlede ilgilenmiyorlar canlari ne zaman isterse üstteki yorumumdada belirttim adsl yada vdsl sistemi gelene kadar coax fiber ( türksatkablo ) sistemi tüm apartmanlara girse. herkes ister 16 alir ister 100 bunu bildigim icin adsl ve vdsl yatirimi direk sokaga atilan paradir benim icin sitelerde benim bildigim ortak kullanim var adam 1 gb hat aliyo dagitiyo 1 milyar para ödüyo kullandigi malzemeler 10 milyar tutmus :) Ne kadar güzel biz ayri ayri 50 ödeyip adama 10 milyar kazandiriyoruz 1 milyarlik yatirimindan ama bizim durum ayri

Ve bildigim kadariyla türktelekom suan devlete ait bir kurum degil özellestirme icerisinde yani vergiden yararlanmiyor para onun ister yapar ister yapmaz ve türkiyede genel kani böyle..
    " Görmedim " Duymadim" Bilmiyorum "

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim gibi ISS'lerin her kullanıcının 100Mbps upload yapacağı ekstrem bir hayali bile düşünerek güçlü bir altyapı oluşturması gerekir, ama bizim elde ettiği karı sürekli yiyen firmaların işine gelmez. İşlerine gelen şey belli bir bütçeyle altyapı oluşturup onu varolan abonelere paylaştırmak, abone sayısına göre altyapı oluşturmak, altyapıyı sürekli doğru orantılı artırmak değil. Ülkemizdeki sağlayıcıların "adil" olma anlayışı bu malesef
  • Arkadaşlar bizim burada VDSL yoktu, yıllardır ADSL 8Mbps kullanıyordum Turk.net'e geçtikten sonra hem ttnet'e hem btk'ya mail atmıştım bölgeme VDSL2 gelmiş. Hiç farkında değilim şimdi download yaparken farkettim.
    Modemde download 28Mbps/upload 5Mbps görünüyor. Sanırım bu haberde bahsedilen YAPA altyapısına geçirdiler upload 5Mbps olduğuna göre. Bölgesinde olmayan arkadaşlar da lütfen konuda daha önce linkini attığım örnek metni iletsinler ve twitterdan bu konuyu gündeme getirsinler. Şahsen ADSL'den kurtulduğum için mutlu oldum, umarım ADSL denen hapishaneden herkes kurtulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Arkadaşlar bizim burada VDSL yoktu, yıllardır ADSL 8Mbps kullanıyordum Turk.net'e geçtikten sonra hem ttnet'e hem btk'ya mail atmıştım bölgeme VDSL2 gelmiş. Hiç farkında değilim şimdi download yaparken farkettim.
    Modemde download 28Mbps/upload 5Mbps görünüyor. Sanırım bu haberde bahsedilen YAPA altyapısına geçirdiler upload 5Mbps olduğuna göre. Bölgesinde olmayan arkadaşlar da lütfen konuda daha önce linkini attığım örnek metni iletsinler ve twitterdan bu konuyu gündeme getirsinler. Şahsen ADSL'den kurtulduğum için mutlu oldum, umarım ADSL denen hapishaneden herkes kurtulur.

Max rate mi yoksa current olarak gelen mi 5000 küsür?
    Current rate.(5118) Ulaşılabilir hız olarak 6729Kbps görünüyor upload için.
  • Turkneti btk'ya şikayet edersen bu değerleri ilerleyen zamanlarda rüyanda görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Ben extra fazladan istekte bulunmadım. YAPA da 4 verilip beni de salak yerine koyup öyle bir şey yok herkese 2 veriyoruz demelerine sinirlenip açtım BTK şikayetinden önce 5 yapıp 2-3 gün sonra BTK'dan zaten çözülmüş diye savunma yapıyorlar akıllılar. Sonrada zaten 5 veriyoruz diyorlar. Ama YAPA da diğer kişilere 4 veriyorlar. Cem beyin 4 diyerek müşteri hizmetleri ve çözüm merkezinin 2 veriyoruz demesi ile alakalı o şikayet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Current rate.(5118) Ulaşılabilir hız olarak 6729Kbps görünüyor upload için.

O Halde güle güle kullanin bende ulasilabilir 20 mbit ama hala 4093 :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.