İmkansız doktorluk yazılım mühendisliğinden daha kompleks bir iş , klinik branşları kastediyorum tabi . Bi kere bazı ameliyatlar esneklik vs istiyor mesela basket atan robot var bi tane onu düşün bi de normal basketçiyi düşün . Basket atan robot çok yüzdeli atıyor ama bir insan kadar hareket kabiliyeti , esnekliği yok . Cerrahlıkta benzer işler var robot o açıları ayarlayana kadar sıkıntı çıkabilir , onun dışında ameliyatlar baya grup işi ve iletişim istiyor o tarz bi sistem kurman çok maliyetli olur . Avrupada falan adam akıllı tomografi bile çekmiyolar maliyetli diye robot doktor yapmak baya zor iş. Bazen hasta ölüyor mesela sen hastaya koşuyorsun mesela yapay zekanın merdiven falan inip hızlı koşması da lazım . Yazılımda oturuyon kod yazıyon görece daha kolay < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YAPAY ZEKA DÖNEMİNDE KAYBOLAN MESLEKLER (2. sayfa)

YAPAY ZEKA DÖNEMİNDE KAYBOLAN MESLEKLER
(En Son Oy Tarihi: 14.8.2024)
-
-
yazılım mühendisliği gayet kompleks ve beyin yakan bir iş, bu mesleği yapanlar 40lara kadar yapamıyor zaten bir süre sonra burn-out olup ya mesleği bırakıyorlar ya da yönetimsel şeylerle uğraşıyorlar. ama neyle kıyasladığına bağlı, kalifiye bir yazılım mühendisini aile hekimi ile falan kıyaslayamazsın.
doktor vs yazılımcı kıyası saçma çünkü bu meslek gruplarında çok farklı alanlar ve kişiler var.
-
Yani sanırım sadece benim ünide sağlam hocalar var genelde örnekler ya aile hekimleri üzerinden, ya tahlil bakan doktorlar üzerinden ya da ilaç yazıp gönderen doktorlar üzerinden veriliyor. Bi kere yazılımın teorik yükü tıpa göre çok hafif meraktan harvardın cs derslerine bakmıştım başta algoritma öğretiyolardı mesela yazılım öncesi . Tıpta her şeyin ayrı bir fizyopatolojisi var bir şeyin mantıgını öğreniym ordan yüriym tarzı bir şey yok . Onun dışında yazılımcılarda 40 yaşında burn out olma olayı biraz yaş ilerledikçe öğrenme kapasitesi azalıyor , bu yüzden gençlerin yeni şeylere adapte olması daha kolay ondan bence yoksa komplekslikle alakalı değil diye düşünüyorum .Tabi yazılımı kötülemiyorum sadece tıp fakültesi ezberle bitiriliyor diye mesleğin özü bu değil yani kafayı çalıştırmayan başarılı olamaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X