Şimdi Ara

Yapay zeka kitap tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Var mı türkçe yapay zekaya giriş niteliği taşıyan kitap tavsiyesi?

• Turkcesini bilmem de, en iyi baslangic - orta seviye kitaplardan bir tanesi. Ders kitabi olarak da kullaniliyor pek cok yerde. Ancak anlayabilmek icin ( bazi yerleri ) bilgisayar bilgisi gerekli.
    http://www.amazon.com/Artificial-Intelligence-Modern-Approach-Edition/dp/0136042597
  • kitaba bakınca direk alan turing çekti dikkatimi.yapay zekanın babası.ama çok pahalıymış kitap.1000sayfa.pdf çıktısı yapsan bile nerden baksan 30 40 lira.http://www.cin.ufpe.br/~tfl2/artificial-intelligence-modern-approach.9780131038059.25368.pdf.
  • ingilizce en iyisi bu. gerekli matematik ve fizik bilgilerini de ogretiyor.

http://www.amazon.com/Programming-Example-Wordware-Developers-Library/dp/1556220782
  • İlginiz için teşekkür ederim.

Keşke ingilizce bilgim olsaydı fakat şuanki bilgim yeterli değil. Upper Intermediate civarı bir ingilizcem var bu kitapların içinde teknik terimler de olduğundan ingilizce kitaplarla aram pek iyi değil. Yaz sonuna doğru ingilizcem advanced olacak en azından planım bu :) o zaman ingilizce kitaplara da bakmaya başlarım. İngilizce dilinde seçenek tonla, türkçe kitaplar da çok kısıtlı maalesef. Türkçe'den ingilizceye geçince gölden okyanusa atlamış gibi oluyor insan :). Şöyle bir kitap buldum giriş niteliği taşıyan:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Yapay-Zeka-Problemler-Yontemler-Algoritma-/Vasif-Vagifoglu-Nabiyev/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0000000435115

Bu arada şunu belirteyim ben oyun yapay zekaları ile ilgilenmiyorum. Normal bildiğimiz yapay zeka, bilinçli yazılımlar konusu. Gerekli programlama ve matematik altyapım zaten var :).

Bir de şu var:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Yapay-Zeka-Uygulamalari/Cetin-Elmas/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0000000381159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 3 Temmuz 2015; 12:45:02 >

• o zaman nabiyev'in kitabi iyidir. bende 3. baskisi var. gayet iyi.
  • Şu sıralar takip edebildiğim kadarıyla yapay zeka uygulamaları çoğunlukla Python veya R programlama dilleri ile oluşturuluyor.Python programlama ile ilgili Türkçe kitaplar da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dannyarcher

Şu sıralar takip edebildiğim kadarıyla yapay zeka uygulamaları çoğunlukla Python veya R programlama dilleri ile oluşturuluyor.Python programlama ile ilgili Türkçe kitaplar da mevcut.

Python zaten kolay bir dil. Yapay zeka'da önemli olan matematiksel algoritmalar, genetik algoritma, yapay sinir ağları gibi konular. Yapay zeka'nın python ile yazılmasını geçtim, bir yapay zeka illaki bilgisayar programı olmak zorunda da değil. Bambaşka bir donanım üzerinden de oluşturulabilir. Çok derin bir konu yani :). Ben henüz yüzeysel inceledim pek derin bilgim yok ama işin python kısmı en kolayı :).

-------_______-------

ertanunver>>

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için muhtemelen bu akşam alacağım kitabı, nabiyev'in kitabından daha geniş kitap türkçe olarak yok gibi 776 sayfa, diğerleri 400'lerde kalıyor. Tekrardan sağolun :).

• Anladım siz Yapay Zeka'nın teorik konularında bilginizi genişletmek istiyorsunuz.

Peki Python dilini neden kolay olarak tarif ettiniz ?. Daha öncesinde imzanıza da bakarak Python ile ilgili bir projeniz de görünmüyor.Ek olarak belirteyim benim de Pythonla ilgili bir projem yok sadece öğrenme amaçlı soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dannyarcher

Anladım siz Yapay Zeka'nın teorik konularında bilginizi genişletmek istiyorsunuz.

Peki Python dilini neden kolay olarak tarif ettiniz ?. Daha öncesinde imzanıza da bakarak Python ile ilgili bir projeniz de görünmüyor.Ek olarak belirteyim benim de Pythonla ilgili bir projem yok sadece öğrenme amaçlı soruyorum.

Python ile içli dışlı olmadım hiçbir zaman ama hakkında çok şey okudumgenel yargı zor olmadığı yönündeydi. Zaten programlama dilleri ne kadar zor olabilir ki? Örnek veriyorum C++ iyi derecede bilen birisi C#'a geçmesiçok zaman almaz 1 ayda alışır dile. Ki bence c# ile C++ hiç benzemiyorlar :). Programlama dillerinin yapısı, genel mantığı hep aynıdır. İlk öğrenirken zorluk çekersin sonrası yeni dil öğrenmek kolay gelir :).

Örnek veriyorum matematikte diferansiyel denklemleri öğrenmek yerine 3-4 tane programlama dili öğrenirsin. Bu açıdan bir dil öğrenmek kolay demek istiyorum :).

• Vasif v. nabiyevin kitabina bir bak istersen. Kitabin adi yapay zeka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinity000

Vasif v. nabiyevin kitabina bir bak istersen. Kitabin adi yapay zeka

Konuda da nabiyev'in kitabına karar kıldık zaten tavsiyenizle daha da emin oldum teşekkür ederim. Bu akşam siparişi veremedim 10 tane kitap alacağım her birini özenle seçmek gerekiyor :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

Konuda da nabiyev'in kitabına karar kıldık zaten tavsiyenizle daha da emin oldum teşekkür ederim. Bu akşam siparişi veremedim 10 tane kitap alacağım her birini özenle seçmek gerekiyor :).

TAM OLARAK NE ARIYORSUN HOCAM. bende vasıf hocamın kıtabı var istersen içerik, altbaşlıklar falan atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 5 Temmuz 2015; 15:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

TAM OLARAK NE ARIYORSUN HOCAM. bende vasıf hocamın kıtabı var istersen içerik, altbaşlıklar falan atarım

Sağolun hocam dün gece siparişi vardım dr'den, vasıf hocanın kitabını aldım, bakalım kitaplara boğulacağım bu yaz .

• hocam konuyu hortlattım kusuruma bakmayın, biraz tavsiye verir misiniz? tecrübenizden bahseder misiniz? şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.