|
Yapay zeka tarafından oluşturulan bilgisayar kasaları tasarımcılara meydan okuyor
-
-
Hiç güzel değiller.
-
-
Tasarımcılardan ziyade soğutmayı tasarlayanlar zor durumda kalacak gibi duruyor. Geleneksele yakın prizmatikler için değilse de küreseller ısı transferi açısından sıkıntılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeyoung -- 23 Ocak 2023; 20:39:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapay zekaya “Uzaylı kasaları nasıl olabilir” sorusunu sormuşlar gibi :) ilginç tasarımlar çıkmış ortaya.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Devamını getirmediler demişsiniz ama ben buna benzer bir tasarımı canlı görmüştüm, buna yakın diyebilirim, ama konsept üretmişlerdi galiba. Yalnız çok girintisi var toz temizleme açısından külfetli olmaz mı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun nesi güzel NAS cihazı mı bu o kadar HDD yuvası var. Ayrıca eski 5.25 cd rom yuvaları var. Artık yeni sistemlerde bırak HDD'yi Sata SSD bile takılmıyor. Direk anakart üzerine NVME diskler takılıp kullanılıyor. SATA güç kablosunu kimse artık takmıyor bile. Haliyle yeni sistemler daha derli toplu oluyor. Bu kasa tasarımını neden devam ettirsinler ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 23 Ocak 2023; 21:57:48 >
-
Cevap tabii ki zamanına göre güzeldi, teknoloji değişince ister istemez dizaynlarda da değişiklik oluyor, mesela yıllardır DVD/Blu-ray sürücü yuvasına ihtiyacı olan var mı, dolayısıyla ihtiyaç varken gayet sıradışı bir tasarımdı, aynı ekipten günümüz ihtiyaçlarına uygun elbette yine günümüz konseptini aşan bir tasarım olurdu diye düşünüyorum... aynı tasarım değil!
-
Bana göre en iyi kasa bu, şuan kullanıyorum hem ufak hem kompakt. AI'nin çıkarttığı kasalar gereksiz futuristik geldi bana.
-
Uzay montaj
-
Bence kasa hic olmamali artik!
-
https://www.overclock.net/media/no-title.4376299/full
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün yeni standartlara göre tekrar tasarlayıp üretseler alırım
-
-
Eksi butonu geri gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
henüz değeri bilinmeyen mükemmel bir kasa. Üst kısma 360mm 3fanlı sıvı soğutma alt tarafa RTX4090 ekran kartını takabiliyorsunuz.
-
Bazıları uçak jet motoruna benziyor.
-
Devamı gelmişti. Bende bunun uzay gemisi versiyonu var. 20. yılına özel çıkarmışlardı. Zamanında almıştım. Hala kullanıyorum çünkü değiştirilecek kasa daha görmedim. Şu an satılıyor mu bilmiyorum.
Arkadaşların da dediği gibi 5,25 lik yuvalar yok ama bu benim için eksiydi. Bu yuvalara takılan medialab ve bilgi ekranı kullanıyorum. Benim için olmazsa olmazlardan. Ekranlar kasayı çok şık gösteriyor. Yani 5,25 lik yuvaları sadece cdrom için düşünmeyin.
-
Cevap için teşekkürler; merak ettim, link veya fotoğraf koyabilirmisin?
-
Level 20 olsa gerek
Hiç güzel değiller.
|
Bunun nesi güzel NAS cihazı mı bu o kadar HDD yuvası var. Ayrıca eski 5.25 cd rom yuvaları var. Artık yeni sistemlerde bırak HDD'yi Sata SSD bile takılmıyor. Direk anakart üzerine NVME diskler takılıp kullanılıyor. SATA güç kablosunu kimse artık takmıyor bile. Haliyle yeni sistemler daha derli toplu oluyor. Bu kasa tasarımını neden devam ettirsinler ki?
|
Bana göre en iyi kasa bu, şuan kullanıyorum hem ufak hem kompakt. AI'nin çıkarttığı kasalar gereksiz futuristik geldi bana. |
Benzer içerikler
- telefonu webcam olarak kullanma
- truecaller nedir
- video boyutu küçültme
- çizim programları
- jpg formatı nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X