Şimdi Ara

Yapay zeka tarafından yapılan geometrik köy resimleri büyüleyici görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halihazırda piyasada görsel üreten birden fazla yapay zeka modeli bulunuyor. Ancak model fark etmeksizin yapa zeka tarafından üretilen sanata karşı çok fazla tepki bulunuyor. Bunun ana temeli de üretilen görsellerin “sanat” olmadığı fikrine dayanıyor. Yapay zeka görselleri sanat mıdır değil midir konusunu tartışmayacağız ancak yeni bir akımın örneklerini sizlere sunacağız: Geometrik köyler.

Büyüleyici görseller

Redditor Ugleh son zamanlarda oluşturduğu spiral şeklindeki ortaçağ köyleri ile bir anda hem platformda hem de sosyal medyada bir akım başlattı. Optik illüzyona benzeyen köy görselleri popüler Stable Diffusion yapay zeka aracı kullanılarak oluşturuldu. Ugleh’in bazı görselleri X’te (eski adıyla Twitter) 7 milyondan fazla görüntüleme almış durumda.

Hatasız değil

Kimilerine bu görseller yapay zekanın sanat alanında “Turing” testini geçtiği anlamına gelse de bazıları bu düşünceyle aynı sayfada değil. Bu yazı içerisindeki tüm görseller Stable Diffusion tarafından oluşturulmuş ve muazzam bir görünüşe sahip olsa da hemen hemen hepsinde insanların yapmayacağı hatalar bulunuyor. Bunlar ilk bakışta elbette göze çarpmıyor, biraz yakından bakmak gerekiyor. Örneğin dairesel köy görselinde bazı binaların bacaları pek de mantıklı yerde değil. Hatalı gölgeler ve bazı mimari hatalar da görülebiliyor.

Ayrıca Bkz.Erdoğan ve Musk görüşmesi: Türkiye’de Tesla fabrikası, yapay zeka ve diğer başlıklar

Öte yandan bu görseller sadece temel Stable Diffusion modeliyle oluşturulmadı. Ekstra koşullar eklemeyi mümkün kılan, Stable Diffusion modellerini kontrol etmek için bir sinir ağı modeli olan ControlNet’ten destek alındı. Bu araca kaynak bir görsel yükledikten sonra detaylı girdiler sağlayarak Stable Diffusion’dan görsel üretmesi istenebiliyor. Merak edenler, detaylı kullanımını buradan inceleyebilirler. Aşağıdaki galeriden ise geometrik yapay zeka görsellerini inceleyebilirsiniz. Bu arada bazılarını anlamak için biraz uzaktan bakmanız gerekebilir.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Yapay zeka tarafından büyüleyici geometrik görseller

• neresi büyüleyici anlamadım.
  • harika
  • Çok güzel.
  • Geometrik değil, SD için bir eklenti, adını unuttum şimdi, görüntünün içine subliminal gömmeyi sağlıyor, ışık ve çizimle oynayarak.

Yeşille kare içine aldığınız yerlerin bazıları bu görseldeki spirali(pattern) tamamlamak için kasıtlı eklediği şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 19 Eylül 2023; 11:57:20 >
  • Büyülenmedim:)
  • asıl büyük gürültü oyun üreten bir YZ versiyonu çıktığı zaman ortaklık karışacak.

kişiye özel özelleştirilmiş senaryo isteğe bağlı benzersi özellikleri olduğu bir oyun oynadığınızı düşünün. ve dahası bunu isterseniz multi yapılabilinir olduğunu hayal edin demiyorum proje olarak yapay zekadan isteyin.
  • Yapay zeka böyle birşey olunca üretilen çözüm bulutlarınhalkaya dahil edilmesi olabiliyor. O yüzden toplumsal karar mekanizmalarında tek başına kullanılması mümkün değil.

Gölgeler dursun, kaldırın resimlerden bulutları, bildiğimiz köy çizimleri. Mimari bir anlamı yok.

• Yapay zeka tarafından yapılan geometrik köy resimleri büyüleyici görünüyor

scary... Yapay zeka tarafından yapılan geometrik köy resimleri büyüleyici görünüyor 

• srkn kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka tarafından yapılan geometrik köy resimleri büyüleyici görünüyor

ama beni bu konuda kimse "top" edemez kolay kolay... Yapay zeka tarafından yapılan geometrik köy resimleri büyüleyici görünüyor 

• Baktıkça mide bulantısı baş dönmesi yapıyor 2-3 saniyeden fazla bakamıyorum. Bunun neresi büyüleyici ?

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Büyülenmişsin işte. Bunlar büyülenmenin belirtileri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.