|
Yapay zekanın çözümü yapay zekada: ChatGPT’yi tespit eden araç geliştirildi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Geçenlerde başka bir konuda bundan bahsetmiştim, YZnin içerik üretirken yaratıcılığının olmadığını, kendini ele verdiğini söylemiştim, eğitim için ne verdilerse çıktıda onu veriyor size. ufak detaylar ile rahat anlaşılıyor. forumdan bir arkadaşı ikna edememiştim. Aynı şey görsel üreten yz modelleri içinde geçerli, bir YZ nin görsel stilini öğrenirseniz, o YZnin herhangi bir çıktısının hangi token ve parametreler kullanarak oluşturulduğunu çıktıyı görünce anlarsınız. Günümüzde bahsi geçen "Yapay zeka"nın bu yüzden zekası olduğunu düşünmüyorum. Daha çok kusursuz harmanlayan bir mixer gibi.
---
Şunuda eklemek istiyorum bu modeller daha çok eğitildikçe, yani giriş parametreleri trilyonları bulunca tespit edilmesi oldukça zorlaşacaktır. Diğer yandan gerçek bir "zeka"dan bahsetmek için, makinelerin bilinçlenmesi gerekli, yani yapay nöral ağlar kurulmalı ki şu anki öğrenim modelleri bence bundan çok uzak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Haziran 2023; 22:49:7 >
-
herkes sozde zeka yarisinda...ama kimse cikip ta yahu ben zeki isem bu seylerin beni yonetmesine neden izin vereyim demiyor...bu nasil zeka
insan yoktan var edemez...buyuk yazalim
BU SEYİ KİMLER URETİYORSA YAZİLİMİNİ KİMLER YAZIYORSA ANCAK ONLARA UYARSİNİZ ..AMACLARİ DA ZATEN İNSANLARİ YONETEBİLMEK.
AKİLLİ ADAM ...HAYDİ ORADAN NE YAPACAGİMA SİZ Mİ KARAR VERECEKSİNİZ DER GECER.
BU ANLAYİS ANCAK HİC BİR SEY BİLMEYEN AMA HER SEYİ BİLDİGİNİ SANAN VASİFSİZ KENDİ KENDİNİ BİLE YONETEMEYEN KALABALİKLAR ORTAYA CİKARİR
biri akilli bir adama şunu yapmayacaksın derse o adam o işi sırf insanlık şerefini kurtarmak için bile yapmalıdır
olay HAYDİ ORADAN NE YAPACAGIMA SEN Mİ KARAR VERECEKSİN OLAYIDIR
SALLAYIN GİTSİN.
yoksa sizi kukla gibi oynatırlar.
şeref meselesi
akıl meselesi
kontrol meselesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 11 Haziran 2023; 3:23:12 > -
Ne yoktan var etmesi lsjslsjslshsk yazılım bu evde kendinde ufak çaplı yapabilirsin upraşırsana bir algoritma var tahmin yürütüyor eğitildiği veri tabanından yararlanarak bu da yapay zeka işte. Doğal zeka olan bizim zekamızsa bizde çeşitli bilgiler üzerinde eğitiliyoruz yıllarca sonra eğitildiğimiz bu veri tabanıyla üretim yapıyoruz. Hepsi zeka işte. Bunu anlamayacak kadar kalın kafalı mısın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neredeyse %100
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ChatGPT'yi tespit etmek mi önemli, yoksa bilimsel içerik üretmek mi? İleride senden benden akıllı olacak şeyi kullanarak bilim ve sanat üretmeyi öğrenmeliyiz.
Ben çok emek veriyorum ama başkası bilgisayara yazdırıyor demek kıskançlıktan başka birşey değil. Bu yaklaşım bilimsel gelişmeye ket vurur.
Tespit araçları ile daha akıllı olan araştırmacıyı cezalandırmak saçmalık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X