|
Yapay zekayı konu alan en iyi 10 film
-
-
Upgrade öneririm bunlara ek. Ex machina manyak filmdir. Sakin kafayla izleyin. Sonuncusunu yakında izleyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazısında yapay zeka daha ekstra gibi. Mesela Matrix daha çok "felsefi bir iş". Odağın kendisi olmaktan ziyade yapay zeka ve makineler orada sadece felsefe anlatma amacına hizmet ediyor. Matrix'e bir yapay zeka filminden ziyade felsefedeki - modern makineleşmiş bir dünyayı bilimkurguyla demonstre etmeye çalışan - ontolojik gerçeklik (realite) üzerine bir film derim. Gerçi diğer bazısı için de benzer şeyler denebilir (Ghost in the Shell keza). Mesela Terminatör buna mukabil daha farklı ve bence gerçekten yapay zeka odaklı bir seri. Askeri güvenlik yazılımı Skynet ve otonom sibernetik savaş makinelerinin şahsında yapay zekanın açıkça insanlığın geleceğine potansiyel bir tehdit oluşturabileceği uyarısı var. Ben Robot da hakiki bir yapay zeka odaklı iş. İnsan ve yapay zeka ilişkisine değiniyor, yapay zeka insanlaşabilir mi, özellikle merkezi veya genel formda tiranlaşabilir mi, bunları işliyor. Matrix'te de insanlaşan Smith karakterinin/yazılımının şahsında ve insanlar üstündeki makine dominasyonundan benzer bir soluğu alabilirsiniz ama dediğim gibi orada odak felsefi ve Hıristiyan tandanslı teolojik yönleriyle gerçekliktir/hakikattir; yapay zeka değildir. Böyle bir liste hazırlasaydım mesela Matrix'i koymayabilirdim.
-
Kartal göz de listeye eklenebilirdi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X