Şunu farkettim ki cihazların fiyatlarının bu kadar yüksek olması, yeni çıkan modellerin fiyatlarının abartı olması kameralarıyla ilgili. Telefonda kameraya dikkat etmeyen biri olarak bu beni inanılmaz rahatsız ediyor.
Telefon üreticileri bir serinin üst modelini çıkartırken işlemci, chipset, ram gibi diğer bileşenlerde bir oranda tabiiki yükseltiliyor (bazen o da olmuyor) fakat genel yükseltim ve arge odaklanmaları hep kamerada oluyor gibi geliyor bana.
Kameraları çıkarttığımızda şuan 2000 - 3000 olan cihazların 1000 - 1500 e kadar düşeceğini düşünüyorum.
Yukarıdaki excel listede göreceğiniz gibi ben kamerayı kriter olarak bile görmüyorum. Bu noktada şöyle enterasan bir soru sorayım. İşlem gücü olarak en üst fakat kamera olarak en alt seviyede bir telefon biliyor musunuz ? Bunu soruyorum çünkü kameraların telefonun fiyatını çok şişirdiğini düşünüyorum.
Kamerasi kotu donanimi guclu olan nexus lar var ve gelistirici olmak istiyorsunuz nexus 6 dusunun derim hatta yeni cikan fakat daha piyasaya surulmeyen nexuslar var onlarida dusunebilirsiniz. Onun disinda sony de google un saf andeoid arayuzune yakin z3 z3+ da dusunebilirsiniz. Birde sunu unuymayin derim ekran cozunurlugu arttikca o telefon daha fazla isinmaya daha cok pili bitmeye baslar ve islemciyide zorlar telefon isi kaybindan dolayida islem gucunu azaltir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Tavsiyelere uyaraktan mevcut listeye Nexus 6'yıda dahil ettim bir de fiyatlarını yazdım cihazların.
Eğer farklı önerileriniz yoksa ekteki listeden hareketle şuan aklıma yatan son cihaz listesi şöyle oldu;
* Sony Xperia Z3+ (Z5 de sadece SdCard artışı görülüyor kamerayı saymazsak o yüzden Z3 tercihim)
* Motorola Nexus 6 (SdCard desteğinin olmaması düşündürüyor. Ülkemizde de satışı bulunmuyor. Sahibinden de birileri getirmiş ama pek güvenemedim. Yurtdışından gelecek bir arkadaşa sipariş verebilirim Yunanistan'dan)
* Asus Zenfone 2 ZE551ML (Bu cihaz da bugün bulduğum enterasan bir fiyat-performans ürünü. Özellikle 4GB ram ile fark yaratmış bir cihaz. Fakat işlemci, gpu ve chipset Snapdragon ve Mali'ye alıştığımız için biraz düşündürüyor açıkcası. Gerçi Intel ne kadar kötü olabilir?)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrymae -- 3 Ekim 2015; 7:07:17 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme