Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kayıtlı ıcın + 12 dolar daha :(

90 dolar gıttı

gumrukte patlamazsa tabı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

Bugün şans eseri gillette jel kullandım.. Köpüğe göre muazzam daha kaliteli ve rahat..Ufacık bir damla ile tüm sakala mentollü rahatlık verdi..
    Eğer yarın(genelde 1 gün sonra) dudak çevremde deforme yağlanma olmaz ise,gerçekten jel çok etkiliymiş derim.. Köpüğüde atarım..

Tabiki sizleri uyup makina jilet arka sabun denemeden son kararımı vermem..

Şuan jel ve 3 kullanımlık üç bıçaklı jilet kullanıyorum..

sabun 1-2 tl
    6 ay gidiyor en az

ve daha kalıtelı bir traş saglıyor :)

reklamcılık okuyorsunuz
    pazarlama tuzaklarına dusecek en son ınsan olmalısınız hocam

Farkındayım bende..İkisi olmadan gillette'nin üst kayışları hemen eriyor..Tamamen bir oyun hepsi..

Ben 6 sene makina kullandım..Aptalım evet,fakat gençtik..Şükür cildim çok iyi fakat önlem aldım artık..
    Konuyu tamamen okudum..Wilkinson(hepsiburada satılan) başlangıç seviye ile işe gireceğim..

@Lord Sparhawk : Belirttiğim gibi,başlıyorum bu işe.. Cilt çok önemli..

Tam linkleri hatırlamıyorum arkada, bana HB gibi wilkinson'un üst modeli olan 50 küsür liralık bir alet yazmıştınız arkalarda.. Onu satan güvenli bir site yada yer varmı alabileceğim türk sitelerden ? Aletten bahsediyorum.. Jileti tahtakaleden temin ederim sanırım,alanı biliyorum oralardan..

• İlkerxxx daha önce bilinen bir siteden feather jilet almış mıydın komşu? Almadıysan kullandığın jiletlerin tam olarak orjinal feather olduklarına emin misin? nasıl eminsin?

bakın burada idiotdoc ile ilgili yazılanları okuyun, pek çok kişiye sahte jilet yollamış ki senin aldığın fiyat 100 feather için baya ucuz.

http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/199382-More-fake-blades-out-from-the-same-ebay-seller?s=7cbeabc4605ed3e66e389783cae04e2d
  • quote:

öff kayıtsız posta yolluyolarmıs...

90 dolar gıttı

MCorco superiorshave'den bahsediyorsan, Jarrod' un verdiği hizmet kalitesini kimseden bulamazsın. Kaybolsa bile paranı iade eder. Ben bu yeni lanet gümrük önergesi yokken ondan çok kez ürün aldım, bileme taşları dahip hepsi takipsiz. 3-4 haftada sorunsuz ulaştı hepsi. Ama yeni yönergeden sonra bilemiyorum. Bir sor paketin üzeirne tıraş malzemesi yerine başka bir şey yazar mı? Gümrükteki memur kozmetik ürünü diye geir yollar mı yollamaz mı belli değil, anlık ruh haline bağlı.

Olgun bir kaç sayfa gerilere bak, karabulut ticaretten makine önerileri yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 1 Eylül 2011; 19:04:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

öff kayıtsız posta yolluyolarmıs...

90 dolar gıttı

MCorco superiorshave'den bahsediyorsan, Jarrod' un verdiği hizmet kalitesini kimseden bulamazsın. Kaybolsa bile paranı iade eder. Ben bu yeni lanet gümrük önergesi yokken ondan çok kez ürün aldım, bileme taşları dahip hepsi takipsiz. 3-4 haftada sorunsuz ulaştı hepsi. Ama yeni yönergeden sonra bilemiyorum. Bir sor paketin üzeirne tıraş malzemesi yerine başka bir şey yazar mı? Gümrükteki memur kozmetik ürünü diye geir yollar mı yollamaz mı belli değil, anlık ruh haline bağlı.

Olgun bir kaç sayfa gerilere bak, karabulut ticaretten makine önerileri yapıldı.

sureklı dealextreme tarzı yerlerden aradada ebayden uru alıyorum
    besın destek ve kozmetıgı konu hakkında dedıkodu cıktı cıkalı bıraktım (iherb)
    bakalım bakalım ne olacak...

biz azeri ata sozu derki
    bakak görek...

buarada bu taklide öldüm verdiginiz linkten
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 1 Eylül 2011; 19:10:35 >

• @Lord Sparhawk karabulat'a şimdi baktım fiyatlar kaldırımış..
    Fakat dediğiniz İtalyan tipi alet dediğin gibi fiyattır elbet,sadece girmemişler siteye..

Hepsiburadaki wilkinson'u deniyip buna geçmem doğru bir adım mıdır ?

Pardon fiyat link içerisinde belirtilmiş.. 52 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OlguN_ -- 1 Eylül 2011; 19:13:48 >
  • quote:

@Lord Sparhawk karabulat'a şimdi baktım fiyatlar kaldırımış..
    Fakat dediğiniz İtalyan tipi alet dediğin gibi fiyattır elbet,sadece girmemişler siteye..

http://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=20

fiyatlar duruyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Anldım McOrco
    Sen alırsan bende alırım. Nerden alıcaksın ? Kurun düşmesini bekleyecek misin? Eminim bununda takliti vardır. Ebayden alacaksan güvenilir satıcıyı bulmak gerekli

heryerde fıyat aynı yada daha yuksek oldugundan ebayden dııl bırkac mesaj once verılen sarı sayfadan alacagım

sahtesı ucuz olsa alırdım :)

yada 2.3. el fln :)

evet kur dusmesını bekleyecegım :)
    yada bı paypal kırdıracak musterı bulursam ordan kar edıp kur dusmedende alabılırım

karamımı verdımya gerısı kolay :)

En zor kısım olan karar verme aşamasını atlatmışsın. Önemli olanda bu
    Bende biraz bekleyecem kurun düşmesini ama sen benden daha önce alır ve testlerinde mükkemmel ötesi bir cihaz ve olduğum en mükemmel sinek kaydı tıraş dersen heyecanlanır ve doların düşmesini beklemeden alırım.

Cihazı alınca bana mutlaka pm at sana 1 kutu feather göndereyim testlerini featherla yap

Yukarıda future tanıtan elemanın videosu var ve orda sabunu köpürttüğü krom bir tas var. O tasın aynısından bulursan bana alabilirmisin? Tas şekli itibariyle çok kullanışlı

• quote:

quote:

@Lord Sparhawk karabulat'a şimdi baktım fiyatlar kaldırımış..

http://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=20

fiyatlar duruyor

anasaydan liste şeklinde bakınca, belirtilmemiş yazıyor hepsinde.. Bende öyle sandım,taa ki içine girene kadar linkin

• quote:

quote:

quote:

Anldım McOrco
    Sen alırsan bende alırım. Nerden alıcaksın ? Kurun düşmesini bekleyecek misin? Eminim bununda takliti vardır. Ebayden alacaksan güvenilir satıcıyı bulmak gerekli

heryerde fıyat aynı yada daha yuksek oldugundan ebayden dııl bırkac mesaj once verılen sarı sayfadan alacagım

sahtesı ucuz olsa alırdım :)

yada 2.3. el fln :)

evet kur dusmesını bekleyecegım :)
    yada bı paypal kırdıracak musterı bulursam ordan kar edıp kur dusmedende alabılırım

karamımı verdımya gerısı kolay :)

En zor kısım olan karar verme aşamasını atlatmışsın. Önemli olanda bu
    Bende biraz bekleyecem kurun düşmesini ama sen benden daha önce alır ve testlerinde mükkemmel ötesi bir cihaz ve olduğum en mükemmel sinek kaydı tıraş dersen heyecanlanır ve doların düşmesini beklemeden alırım.

Cihazı alınca bana mutlaka pm at sana 1 kutu feather göndereyim testlerini featherla yap

Yukarıda future tanıtan elemanın videosu var ve orda sabunu köpürttüğü krom bir tas var. O tasın aynısından bulursan bana alabilirmisin? Tas şekli itibariyle çok kullanışlı

tabi gittigimde bakayım
    amam o kalitede taslar yoktu...

benım aldıgımda cok dusuk kalıtede
    kaplamasız ınce sacdan
    mat

sabunu kalıba erıtme konusunda resımlerı var bırkac sayfa once ekledım

bi onlardan 2 lıra
    bi plastıklerden 1 lıra
    bolbol var

amam yuksek kalıte bısı yok neyazıkkı toptancılarda

bıkac ıdareder kalıtede makıne bulabıldım sadece

gerı kalan makıne cesıtlerıde çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

İlkerxxx daha önce bilinen bir siteden feather jilet almış mıydın komşu? Almadıysan kullandığın jiletlerin tam olarak orjinal feather olduklarına emin misin? nasıl eminsin?

bakın burada idiotdoc ile ilgili yazılanları okuyun, pek çok kişiye sahte jilet yollamış ki senin aldığın fiyat 100 feather için baya ucuz.

http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/199382-More-fake-blades-out-from-the-same-ebay-seller?s=7cbeabc4605ed3e66e389783cae04e2d

Ben yıllardır yurtdışı alışveriş sitelerinden alışveriş yaparım. Ebayden birşey almadan önce o satıcının ne kadar ürün sattığına ve ona yazılan yorumlara bakarım. Elemana satışlarından dolayı hep olumlu mesajlar yazılmış ve featherın ilanında ben alırken kocaman %100 orginal Made in Japan diye yazılıydı.
    Jilet gerçekten çok keskin ming-shinin üstünde hala ilk taktığım jilet takılı 6. tıraşımı oldum daha yeni körlenmeye başladı. Yani ilk 5 tıraşı performans kaybı olmadan yaptı. 1 jilet 8 Tıraş çıkaracak gibi
    Daha önemlisi bu performansı ming shi ile verdi. Merkur 37c veya Merkur Futur gibi bir makinaya takınca 10 tıraş çıkarır heralde

işte satıcı: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280484225763&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_1485wt_934

Bence bu satıcı orijinal feather satıyor. Zaten ürünü almadan da defalarca mesaj attım. Bak dedim sahte gelirse paramı geri vermek zorunda kalırsın dedim. Oda kendisine güvenebileceğimi söyledi.

Hocam jiletler geldiğinde temmuz ayında yazmış olduğum mesajı alıntı yapıp aynen yapıştırıyorum.

quote:

Bende slx arkadaş gibi ming shi mp-023g aldım. 1 kutu perma ve 1 kutu derby jilet aldım. 2 haftadır kullanıyorum. ilk 3 tıraşım kanamalı geçti ama şuan hiç kanamıyor. Yüzüm alıştı heralde
    inanmazsınız ama sinek kaydı nedir jiletle tıraş olunca anladım. Bunca yıl boşuna mach3 falan kullanmışım.
    Ben 3 bazende 4 perde şeklinde tıraş oluyorum. Yanlız hem permadan hem derbyden pek memnun kalmadım. Eminim daha iyi jiletler vardır. Üstadlar dünyanın en iyi jiletinin feather olduğundan bahsetmiş dayanamadım ve ebayden aşağıdaki satıcıdan aşağıdaki paketi sipariş verdim.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280484225763&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_1485wt_934

Satıcı Singapurda jiletler %100 orijinal dedi. Made in Japan

1 tanesiyle 9 kez tıraş olsam 50 jilet bana çok uzun süre yeter. Aldığım fiyat kargo dahil 21$
    Şuanki kurdan TL ye çevirip jilet başına hesaplama yaptığım zaman tek jilet 70 kuruşa geliyor. 70 kuruşa 9 kez dünyanın en keskin jiletiyle tıraş olucam.

Ürün sorunsuz elime ulaşırsa size bu satıcıya güvenip güvenemeyeceğiniz hakkında bilgi verecem.

Uygun bir zamanda Merkur 37c makiana ve porsuk kılından fırça almayı düşünüyorum. Feathera yakışır Merkur fiyatlarında önereceğiniz başka makinalar var mı?

Not: hem permadan hem derbyden memnun kalmadım derken yanlış anlaşılma olmasın bu halleriyle bile mach3 den çok daha iyi tıraş oluyorsunuz.

Elimdeki set
    -ming shi mp-023g makina (Çin malı) = 9 TL
    -1 kutu perma sharp jilet (1 kutuda 5 adet jilet var) = 1 TL
    -1 kutu derby jilet (1 kutuda 5 adet jilet var) = 1 TL
    -5 kutu feather jilet yolda (1 kutuda 10 adet jilet var) = 21$
    -Banat sakal fırçası (Migrosdan aldım üzerinde doğal kıllardan üretilmiştir yazıyor.) = 10 TL (Tam hatırlamıyorum bu civardaydı)
    -Arko sabun = 1 TL
    -Sabunu preslediğim kap (Berber arkadaş getirtti) = 2 TL

Hedef Merkur 37C makina ve Porsuk kılından kaliteli bir fırça (Fırça işi tam bir sorun. Budger fırçaların yani porsuk kılından fırçaların bir çok çeşiti var kalite kalite ayırmışlar. Porsuğun kıllarının kalitesi vücudundaki bölgelere göre değişiyor sanırım. Boyun kılı faklı özelliğe sırt kılı farklı özelliğe vs. sahip
    Özellikleride kalite arttıkca daha yumuşa oluyorlar. Fakat yumuşak olmalarına rağmen suyu daha az tutabiliyorlar yani köpük daha yoğun yapılıyor.)

• Made in Japan yazması önemli değil, böyle şeyler çok kolay kopyalanabiliyor biliyoruz. Ama dediğin gibiyse orjinal olmalı diye tahmin ediyorum. Yinehakkındaki o kadar şikayeti ve sahtr sattığı jiletleir gördükten sonra buradan kimseye idiotdoc'dan alışveriş yapmasını tavsiye etmem. dridiot' tan alabilirsiniz, farklı ve güvenilir bir satıcıdır. Blogda verdiğim güvenli yerleri tercih edin ya da bunların ebaydeki dükkanlarını.

Olgun komşu wilkinson'dan fatip'e atlamak pek mantıklı bir seçim değil. Fatip ileri seviye bir alet, teknik ve tecrübe gerektirir yoksa yüzünü kıpkırmızı yaparsın. Sana 89r gibi kibar bir alet lazım.

Aslında makul fiyata merkur 34c satsalar hepiniz için iyi olacak, yeni başlayanlar için uygun ve ucuz, ya da ej de89.

Ama onlar yok ej yerine pahalı muadili mühle satıyorlar. Halbuki Kaliteler ve tasarımlar birebir aynı. Tek fark Edwin Jagger doğrudan kendisi satış yapıyor. MÜhle distribütörlere yönlendiriyor. Öyle olunca fiyat artıyor. Ej' nin makinesi 30 dolar mühle' un 60 dolar. Halbuki aynı aletler.

Bir de düzeltme, yukarıdaki alıntıda dikkatimi çekti, porsuk kulları az değil çok su tutar. Hatta en çok su tutan kıl tipidir bundan dolayo diğer k tiplerine göre daha hızlı, daha kolay ve daha dolgun köpük hazırlar. Pazar günü fırçalarla iligili bir yazı yayınlayacağım blogda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 1 Eylül 2011; 20:29:42 >

• Wilkinsonumu alırken, alışmak için bir de içine jilet takılan usturalardan almıştım. İlk perdeden sonra ikinci perdeyi ustura ile almaya çalıştım bir kaç kez ama her seferinde ufak da olsa kesik attık kendime. Ta ki bugüne dek. Bugüm ikinci perdeyi ustura ile aldım ve hiçbir kesik yok. Şu ustura işine iyice bir alıştıktan sonra bir tane de hakiki ustura almayı düşünüyorum. Ama bugün kendimi kesmeden ustura ile tıraş olunca da çocuk gibi sevindim. Ancak gerçekten zormuş ustura ile tıraş olmak. Hep düşünürdüm, bu kadar da zor olacağını tahmin etmemiştim. Aslında biraz da eniştem cesaret verdi. Kendisi 85 yaşında. Gençliğinde hep ustura ile tıraş olurmuş ve geçen gün konuşurken, belki ilk birkaç tıraşım dışında kendimi hiç kesmedim. Alıştıktan sonra çok kolay diye bayağı bir cesaret verdi de bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piankhy1

Wilkinsonumu alırken, alışmak için bir de içine jilet takılan usturalardan almıştım. İlk perdeden sonra ikinci perdeyi ustura ile almaya çalıştım bir kaç kez ama her seferinde ufak da olsa kesik attık kendime. Ta ki bugüne dek. Bugüm ikinci perdeyi ustura ile aldım ve hiçbir kesik yok. Şu ustura işine iyice bir alıştıktan sonra bir tane de hakiki ustura almayı düşünüyorum. Ama bugün kendimi kesmeden ustura ile tıraş olunca da çocuk gibi sevindim. Ancak gerçekten zormuş ustura ile tıraş olmak. Hep düşünürdüm, bu kadar da zor olacağını tahmin etmemiştim. Aslında biraz da eniştem cesaret verdi. Kendisi 85 yaşında. Gençliğinde hep ustura ile tıraş olurmuş ve geçen gün konuşurken, belki ilk birkaç tıraşım dışında kendimi hiç kesmedim. Alıştıktan sonra çok kolay diye bayağı bir cesaret verdi de bana.

Jiletli ustura değil ama has ustura oldukça zor. Bir kere bakım maliyeti yüksek ve çok tecrübe gerektiriyor. Nasıl bileyeceksin körelince? Taşları, kayışı, pastası var maliyetli. Ayrıca yılların bileme deneyimini gerektiriyor. Ben mesleğim gereği her tip taşla çok çeşit gereci neredeyse her gün bileyen biri olmama rağmen ustura bilemesini öğrenmek zorlayıcı oldu. Ağızdaki en ufak bir kusur tıraşın kalitesini bozuyor.

Hadi bunları geçtik geldik tıraşa, jiletli ustura en fazla 1mm dalar cildinize. Jilet ufaktır. Ama has usturada 7 santimlik soğuk çeliği yanağın üzerine koyduğunda o zaman anlarsın işin ciddiyetini. Çoğu niyetlenmiş kişi o an vazgeçer. Herkese göre olmayan, biraz manyak işi günümüzde.

Ama gene de içinizden ustura tıraşına niyetlenen olursa, ilk aldığınız eli yüzü düzgün çelik usturanızı biler, tıraşa hazır hale getiririm size ücretsiz. Ayrıca hangi ustura alınır, nerden alınır, hangi ekipmanları gerektirir gibi konularda da yardımcı olurum. Zaten ileride blogdada yazacağım.

Usturayı kendiniz bilemek istiyorsanız en az 300-500 dolarlık bileme ekipmanı almaya hazır olun. Yine de tecrübeniz olmadan aylarca belki de yıllarca uygun şekilde bileyemeyebilir, hatta usturanızı kullanılmaz hale getirebilirsiniz.

Şu an bileme ekipmanı olarak en çok malzeme honemeister komşumda, sonra Burakta(ferroburak) sonra bende. Onun dışında kimseye rastlamadım internette bu konularla ilgili. Benim mesleğim gereği kullandığım taşlar daha düşük kumlu olduğundan hep sonradan çok masrafla yeni taşlar vs aldım. Hala da arada alıyorum. Ama konuda honemeister komşumuz aşmış, bilmiyorum artık köyden arsa satıp malzeme mi aldı. O da gleip yazsa keşke konuda. Bayram ziyaretine gidip, elini öpüp harçlık niyetine bir tane red tip istemek var dı aslında.

• merhaba arkadaşlar,
    uzunca bir süredir bu konuyu takip ediyordum. Lord Sparhawk a da parfüm ve tıraş blogları için teşekkür ederim.Çok faydalandım her iki konuda da.

Ben geçen ay Edwin Jagger DE89L aldım (Lord Sparhawk'ın yönlendirmesi çok etkili oldu bunda).LS ın işportadan uzak durun uyarısını ben de yinelemek istiyorum. Ankara 'da bu malzemeleri temin edebileceğiniz neredeyse her yeri gezdim(İtfaiye Meydanı, Ulus, İlkiz Sok,Maltepe Pazarı ve bilumum hırdavatçılar). Yuma veya Şıkbaydan daha iyi bir ürün beklemeyin. Belki "Ri,mei"nin 3 parçalısı da bu listeye eklenebilir. Gerisi tamamen çöp. Şıkbay için 1 lira, Yuma için 2 lira ideal rakamlar,Rimei ise her ne kadar emanet bir kromla kaplanmış olsa da ağırlığıyla ve yamuk yumuk olmayan bir tornadan çıkmasıyla 6 lirayı hakediyor. Ankara daki arkadaşlara yardımcı olması için bu rakamları paylaştım.
    Karabulut ticaret ile ben de telefonla konuştum. İşe yaramadı.Bana gümrükten şundan bundan dert yandı.Kusura bakmasın ama dünyada tek gümrük Türkiye de yok.(bu kadar saçma sapan kanunlarla genelgelerle yönetilme konusunda ise tek geçerim.)Bir ürüne ekstra $30 kar koyuyorsa ufak bir kargo jesti dahi yapamıyorsa bence bu işten ekmek yememeli.Sonuçta bizim de gözetmemiz gereken ekonomik bir akılcılık var.(bu fiyatları makul bulup Ankara'da yaşayanlar Alsancak çarşısının içindeki kozmetikçi arkadaşa bir uğrayabilirler elinde karabulut ticaret gibi astronomik fiyatlı bir merkur vardı yanlış hatırlamıyorsam) Makina veya feather ayarı jiletleri yurtdışından almak bana makul görüneni.shaving.ie ve superiorshaving bana hesaplı görünen tedarikçiler.Tıraş bıçağı için de Lord Sparhawk a ayrıca teşekkür etmeliyim.Shark çok ekonomik ve surat dostu -bence.

Lord Sparhawk benim de kanıma girdin. İkinci makine olarak Merkur 37C Slant Bar düşünüyordum. Futur veya 37C Slant Bar dersek sizce hangisini seçmeliyim? (Sorunlu bölgeler: çene altı boyna yakın kısımlar ve bıyık)
    P.S.: Edwin Jagger 89L +1 adet 5lik Voskhod +1adet de 5 lik Sputnik tıraş bıçağı+ kayıtsız posta kargo masrafı toplamı: $37

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy -- 1 Eylül 2011; 22:00:40 >

• Rica ederim ratatuy komşu.

İkisi çok farklı aletler. Slant küçük, klasik tipte, kafa tasarımı gereği hep agresif bir alet. Çok keskin ve pürüzsüz jiletler takmadığınız sürece tıraşı konforlu değil. Ama öyle jiletler takınca 2 perde yetiyor onunla.

Futur kalantor gibi alet. İri ve ağır. Modern tasarımlı. Ayarlı olması en büyük artısı. Kafası çok büyük olduğundan detay çalışmak slanta göre daha zor.

Bana göre futur her halükarda daha iyi bir makine, hatta tüm jiletli tıraş makineleri arasında en iyi tıraş edenlerden birisi olarak kabul ediliyor. Fiyatı neredeyse slantın iki katı ama ben değer derim.

Voskhod nasıl bir jilet, memnun kaldın mı? Biri bana sevabına voskhod yollasın yav, deneyemedim hala, bende ona zaza aristokrat yollayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 1 Eylül 2011; 22:09:25 >

• teşekkürler Lord Sparhawk komşu ibre futurdan yana kaydı şimdi. Şu iki aylık gümrük cezam dolsun ilk iş futur alıyorum. Üçüncü makinemiz 37c olacak artık.
    Voskhod u henüz deneyemedim.Deneyince ilk iş burda paylaşacağım izlenimlerimi. İç piyasadan topladığım jiletleri deniyorum şimdilik; rapiradayım henüz.ppzrg komşu hemfikir olmasa da shark çok büyük bir şans türkiye için.Rapira, permasharp ve derby tecrübelerim bunu gösterdi.Yıllardır ikircikli bir ilişki yaşadığım usturamı sharkla da denemek istiyorum.Derby yarım jiletlerle ustura hep çok tehlikeli ve konforsuzdu. umuyorum shark beni usturamla da barıştıracak.

Bu arada Lord Sparhawk komşu iç piyasada ustura seçeneklerimiz çok kısıtlı. Dovo nun shavette modeli veya ona benzer mekanizmalı bir usturan var mı?Bizim Sedef veya Ali Bıyıklı marka usturalara göre nasıl buluyorsun eğer elinde varsa öyle bir jiletli ustura?

• Karabuluta 5-6 tane sipariş verilse merkur 34c getirebilirler bir ihtimal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 1 Eylül 2011; 22:48:10 >
  • Voshkod dünyada f/p olarak en iyi jilet büyük ihtimalle, Rusyadan getirse Rapira ithalatçısı Elti kozmetik bizde yararlansak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 1 Eylül 2011; 22:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

Karabuluta 5-6 tane sipariş verilse merkur 34c getirebilirler bir ihtimal..

ferroburak karabulut ticaret getirir getirmesine ama sizden iki 34c parası alır. bence üşenmeyin bir paypal hesabı ve ona bağlayabilecek bir kredi kartı hesabı edinin(sizin yoksa eş dosttan, sanal olması daha güvenli olur).Ben malesef Türkiye deki ticaret anlayışının yozluğu yüzünden ekmeği dahi yurtdışından alacak duruma geldim. Kurumsal olacağını düşündüğümüz şirketler dahi çok yanlış bir ticaret anlayışıyla yönetiliyor. Sanıyorum bizleri bilanço kalemine eklenecek saf ötesi gönüllü finansörler olarak görüyorlar. Herkesin her fırsatta yerden yere vurduğu çinlilerle yaptığım alışveriş dahi daha hızlı ve makul kar marjlarıyla oluyor. ve ne görüyorsak ne deniyorsa o oluyor.Hepsiburadanın tedarik süresini 7 iş gününe çıkartmasına şaşırmayanımız yoktur herhalde. Ben üstte bahsettiğim siparişimi o kadar sürede kayıtsız postayla İrlanda dan aldım. Söylenecek çok bir şey yok.Ayrıca şu da bir çözüm olabilir; Karabulut ticaretle görüşürüz bireysel ithalatı kendimizin de yapabileceği şirket olarak bunları makul rakamlara satmazsa (bu foruma veya honemeister,ferroburak,lord sparhawk bloglarına özel indirimler de olabilir) pek iş yapamayacağı bir şekilde anlatılır,Tekin Bey veya Sevil hanım kadar güçlü olmaması için dua edilir ki gümrük genelgesine yeni bir yasak maddesi eklenmesin. şahsen $5-$10 karları makul görüyorum ama 50 60 liralık fazla ödemeyle bir makine daha alınabilir..Tanrı kraliçeyi, Commonwealth üyesi ülkeleri ve Karabulut Ticareti korusun.

Uyarı/Sorumluluk Reddi:Kayıtsız posta/kargo yoluyla ürün almanız ekstra risktir. Kayıtlı postayla yapacağınız bir alışveriş daha güvenli ve biraz daha pahalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy -- 1 Eylül 2011; 23:16:53 >

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.