Şimdi Ara

Yaptığımız testte gece ve gündüz farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ttnet 8 megabit akn li kullanıyorum ve gündüzleri aşırı ping (ms) sorunu yaşıyorum (yüksek ping)

Fakat Geceleri çok akıcı ve rahat internet kullanıyorum sizlerle gece ve gündüz yaptığım speed test sonuçlarını paylaşacağım

Gece aldığım sonuç :http://www.speedtest.net/result/2648183261.png

Gündüz aldığım sonuç :
     Yaptığımız testte gece ve gündüz farkı

Gündüzleri neden böyle bu internet yardımcı olabilicek kişilere şimdiden teşekkür ederim

• Yoğunluktan dolayı olabilir. İkinci bir ihtimalde maliyetleri kısmak için bazı işgüzar santral elemanlarının bant genişliğini santral bazında DSLAM üzerinden kısmen kısıtlamaları.
  • Yoğun bir yerleşim alanındaysanız bu durum çok normal. Çözümü ise müdürlüğe başvurmanız ve gerekli müdahalenin yapılması. Yukarıdaki forumdaşında belirttiği gibi bant genişliği kısılmış olabilir, bu ihtimalleri en iyi değerlendirecek birim müdürlüklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Yoğun bir yerleşim alanındaysanız bu durum çok normal. Çözümü ise müdürlüğe başvurmanız ve gerekli müdahalenin yapılması. Yukarıdaki forumdaşında belirttiği gibi bant genişliği kısılmış olabilir, bu ihtimalleri en iyi değerlendirecek birim müdürlüklerdir.

Yaşım nedeniyle müdürlükte bişey yapamam.Alt komsu ile ortak kullanıyoruz fakat onlar pasif kullanıcı.Onların bişeyden çaktıkları yok googleye girsin yeter diyolar.Yapabilicek pek bişeyim yok.Fakat modem değiştikten sonra böyle oldu ya :/ Onunla bi alakası olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostofdewil -- 18 Nisan 2013; 20:57:14 >
  • Bu yaşımda olmama ramen ttnetteki yetkililerden daha çok şey biliyorum. ALDIKLARI PARANIN HAKKINI VEREMİYORLAR .Yurt dışında Hem fiyat uygun buraya göre hemde internet hızı uçuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostofdewil

Bu yaşımda olmama ramen ttnetteki yetkililerden daha çok şey biliyorum. ALDIKLARI PARANIN HAKKINI VEREMİYORLAR .Yurt dışında Hem fiyat uygun buraya göre hemde internet hızı uçuk.

Belkide sizden bizden daha az şey bilmek zorunda oldukları için özellikle istihdam ediliyorlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun internet trafiğinden dolayı..
  • Aynı sorun d-smart net ile sene başına kadar bendede vardı, 2-3 ay sağı solu arayıp durdum en sonunda ne yaptılarsa düzeldi. En yoğun saatlerde 250'leri bulan ping artık 30 ms'i aşmıyor buna da razıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Yoğunluktan dolayı olabilir. İkinci bir ihtimalde maliyetleri kısmak için bazı işgüzar santral elemanlarının bant genişliğini santral bazında DSLAM üzerinden kısmen kısıtlamaları.

Her DSLAM üzerinden band genişliği yapılamıyor. Yapılabilen sistemlerde de TT personelerinin bu sınırlama ile ilgili bilgisi yok, yalnızca DSLAM üretici firma elemanları bilebiliyor. Gece-Gündüz arasında değer farklılığının sebebi bağlı olduğunuz saha dolabı ya da indoor sistemin bağlı olduğu mpls nod`unun tibivu, ttnetalo, ttnet internet gibi hizmetlerin aynı anda kullanılmasıyla şişmesidir. Konu ile ilgili müdürlüğe gidebilir ya da inatla arıza kaydı bırakabilirsiniz. Sonucunda MPLS tarafından cihaza ait badnwith arttırılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arefim

quote:

Yoğunluktan dolayı olabilir. İkinci bir ihtimalde maliyetleri kısmak için bazı işgüzar santral elemanlarının bant genişliğini santral bazında DSLAM üzerinden kısmen kısıtlamaları.

Her DSLAM üzerinden band genişliği yapılamıyor. Yapılabilen sistemlerde de TT personelerinin bu sınırlama ile ilgili bilgisi yok, yalnızca DSLAM üretici firma elemanları bilebiliyor. Gece-Gündüz arasında değer farklılığının sebebi bağlı olduğunuz saha dolabı ya da indoor sistemin bağlı olduğu mpls nod`unun tibivu, ttnetalo, ttnet internet gibi hizmetlerin aynı anda kullanılmasıyla şişmesidir. Konu ile ilgili müdürlüğe gidebilir ya da inatla arıza kaydı bırakabilirsiniz. Sonucunda MPLS tarafından cihaza ait badnwith arttırılacaktır.

Fakat eskiden böyle bir sıkıntı yoktu.İnca marka eski bi modem vardı.Fakat oldukça iyiydi 8 Megabit internet hızınde saniyede 1.2 megabayt uploadda ise 200 kilobayt gördüğüm olmuştu modemle alakalı olması mümkünmüdür ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lostofdewil

quote:

Orijinalden alıntı: Arefim

quote:

Fakat eskiden böyle bir sıkıntı yoktu.İnca marka eski bi modem vardı.Fakat oldukça iyiydi 8 Megabit internet hızınde saniyede 1.2 megabayt uploadda ise 200 kilobayt gördüğüm olmuştu modemle alakalı olması mümkünmüdür ?

Keşke modeminizde olsa, ama belli saatlerde olması bunu çürütüyor.

• Dostum modemin oraya elimi götürüyorum daha kablolarına dokunmadan internet gidiyor .Nedense modem değiştikten sonra başladı bu işler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.