Şimdi Ara

Yaptıklarım ve Tavsiyelerim (mf3 hariç sayısallar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
53
Favori
7.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • palme fizik soru bankası fizik temeli normal seviyede olan biri içinde uygun mudur yani şöyle diyim en fazla 20 gördüm lys de :D ygs deyse 8 yada 6 değişiyor:D
  • Femset kitaplarını derken bütün serisi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerveAyd

Femset kitaplarını derken bütün serisi mi

topu topu 6 kitap zaten öyle fazla gözükmesin bitiyo zaten :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysecika

palme fizik soru bankası fizik temeli normal seviyede olan biri içinde uygun mudur yani şöyle diyim en fazla 20 gördüm lys de :D ygs deyse 8 yada 6 değişiyor:D

tabii ki uygundur hocam. güzel k.a mantıklı çalışmayla ortalama zekayla ben 27-28 net çok kolay diyorum

quote:

Femset kitaplarını derken bütün serisi mi

1-2 full çözdüm sanırım. sonra sonra sadece sıkıntılı ve ya yeni öğrenilmiş konuları çözdüm. iyi bir öğrenci için müthiş bir vakit kaybı olabilir femset.
  • ygs kimya palme
    ygs lys biyoloji palme a b c
    final mat1 orhan doğukan
    celal aydın üçgen dörtgen
    ve finalin verdiği ygs kaynakları(orhan doğukanı kendim aldım final başka kitap veriyor.)
    ygs için yeterli midir? Sizce (fizik s.bankası finalin ygs fenden çözüyorum ek kaynak alacağım karar verince..)
    ayrıca dershanede düzenli defter yazma alışkanlığım yok büyük bi kayıp mı? Hani bi defter aldım yazıyorum ama sorunun başı varsa sonu yok sonu varsa başı yok öyle.. kendim çözmeye çalışıyorum sevmiyorum öyle yaz hocayı bekle çözsün yaz vs. Defterin olmaması etkiler mi?
    Kolay gelsin sağolun şimdiden.

• İyi güzel demişsiniz hocamda,bunları normal insanlar yapamaz.Eminim çevrenizden çokça sen zekisin lafını duymuşsunuzdur.Bu anlattıklarınız ortalama zekayla(anlattıklarınız derken,yaptığınız netler,dereceniz)mümkün değil pek.Çalışmanın etkisi yok değil tabii de bana sorarsanız sizde zeka ön plana çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatsUp?

İyi güzel demişsiniz hocamda,bunları normal insanlar yapamaz.Eminim çevrenizden çokça sen zekisin lafını duymuşsunuzdur.Bu anlattıklarınız ortalama zekayla(anlattıklarınız derken,yaptığınız netler,dereceniz)mümkün değil pek.Çalışmanın etkisi yok değil tabii de bana sorarsanız sizde zeka ön plana çıkmış.

Evet zeka olabilir fakat zekada konuyu anlama kapasitesiyle ilgili ben 1 saat uğraşırken çok zeki biri yarım saatte bitirir. Arada asla çok aşırı bir fark yok bence.

Konu çok güzel upladığın çok iyi olmuş :)
  • Femset derken neyden bahsediyorsunuz ben öyle bir kitap hi görmedim

• quote:

Femset derken neyden bahsediyorsunuz ben öyle bir kitap hi görmedim

Fem dershanesi verir onları.Sayıları 1'den 6'ya kadar.Her ders var içinde soru bankası şeklinde.Ama satılıyor mu bilmem sadece dershane veriyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatsUp?

İyi güzel demişsiniz hocamda,bunları normal insanlar yapamaz.Eminim çevrenizden çokça sen zekisin lafını duymuşsunuzdur.Bu anlattıklarınız ortalama zekayla(anlattıklarınız derken,yaptığınız netler,dereceniz)mümkün değil pek.Çalışmanın etkisi yok değil tabii de bana sorarsanız sizde zeka ön plana çıkmış.

çevremden duyarım, sen de duydum teşekkür ederim, belki de öyledir ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta en basitinden 1000 kişiden fazla kişi beni bi güzel geçmiş. Bölüme 21. girdim. yani belki ortalama üzeri olsa da abartılacak bir zekaya sahip olduğumu düşünmüyorum.

Az çalışarak başarma 1 birim zekaya bakıyorsa bence 1 birim kendinden emin olma, sakince çalışma, 2-3 birim de birikim işi. dediğim gibi ben son sene çalışmaya başlayana başarı vaat eden bir başlık açmadım.

fizik matematiğe yatkınlığım var diyelim basitçe hallettim ama biyoloji gibi bir gerçek var sadece hedefime odaklandığım için işime yarayacak kadar çalıştım ama 9-10-11de biyoloji sınavlarına çalıştığımdan 25 net geldi. bu kendime asla yakıştırmadığım bir net (fazla yüksek). ve zekaya bakmadığını hepimiz biliyoruz :D yani bu adamda zeka var böyle az çalışma olayları bizi aşar diye düşünmeni istemem (9-10-11i sıkı tuttuysan)

ve diğer arakadaşa:
    femset fem dersanesinin verdiği düzenli çalışmaya yaramasından başka bir olayı olmayan genelde her kaynakta bolca bulabileceğin sorularla dolu ve netten, dvdden çözüm izleme avantajın olan kitap serisi. üstünde fiyat yazmasına rağmen kırtasiyelerde görmedim hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cetger

ygs kimya palme
    ygs lys biyoloji palme a b c
    final mat1 orhan doğukan
    celal aydın üçgen dörtgen
    ve finalin verdiği ygs kaynakları(orhan doğukanı kendim aldım final başka kitap veriyor.)
    ygs için yeterli midir? Sizce (fizik s.bankası finalin ygs fenden çözüyorum ek kaynak alacağım karar verince..)
    ayrıca dershanede düzenli defter yazma alışkanlığım yok büyük bi kayıp mı? Hani bi defter aldım yazıyorum ama sorunun başı varsa sonu yok sonu varsa başı yok öyle.. kendim çözmeye çalışıyorum sevmiyorum öyle yaz hocayı bekle çözsün yaz vs. Defterin olmaması etkiler mi?
    Kolay gelsin sağolun şimdiden.

Düzenli defter ilkokulda tuttum sadece. Dersaneye zaten deftersiz gittim, dersi de işime yarayacaksa dinledim. Dersane yönünde çok güzel tavsiyeler veremem ama bildiğiniz şeyi tekrar tekrar derste bile olsa dinlemeye lüzum görmedim. zaten çözdüğüm sorular tekrarın babası, okuldan öğrendiğimi dersanede saatlerce bi daha dinlemek niye ki, değil mi? bilmediğim konularda elbet dersi dinledim ama not tutmadım; dergide, kitapta, nette aradığımı bulamadığım olmadı çünkü.

Tabi sözel derslerde yazarak çalışma elbette daha faydalıdır, yazmayı yermek istemem sadece sayısalcı adamın derste not tutma manyağı olmasında bi lüzum göremiyorum.

ezber kimya biyoloji konularının kilit noktalarını dosya kağıdına yazıp dosyaladım mesela soru esnasında açıp bakıyordum. böyle bi metodum vardı, herkes kendince geliştirebilir böyle şeyler. k.a kitapları laf kalabalığı elbette yapıyor ve konuyu yeni öğrendiyseniz özet size daha fazla soru kapısı açıyor. özeti çıkar ve artık konu anlatım bitti! gibi... soru çözerken özetinize bakmak defter tutmaktan ve onu defalarca okumaktan çok daha faydalı geldi bana, öyle yaptım. he size de diğeri mantıklı gelir, daha çok randıman alırsınız onu yapın o zaman ne diyeyim.

• up

• takip
  • Konu üzerinden aylar geçmiş ancak şimdi gördüm. Beni sevindiren çözdüğün soru bankalarının hiçbirinin kasıntı-zor olmaması. Dershanede dayıyorlar kazık soruları çözesim gelmiyor ben de kendi başıma orta zorlukta olan soruları çözüyorum demekki böyle devam :D
  • Bu programla senin yaptığını şurdaki 100 kişiden biri belki yapabilir. Bence senin yazından çılarılacak ana fikir kendinizi tanıyın olmalı. Benim gibi çalışın değil. Herhangi birinin senin kadar çalışıp da boun makineye girebileceğini zannetmiyorum. Tebrik ederim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Nocturne.

Bu programla senin yaptığını şurdaki 100 kişiden biri belki yapabilir. Bence senin yazından çılarılacak ana fikir kendinizi tanıyın olmalı. Benim gibi çalışın değil. Herhangi birinin senin kadar çalışıp da boun makineye girebileceğini zannetmiyorum. Tebrik ederim bu arada

Ana fikir sadece kendinizi tanıyın değil bence, ondan ziyade " 3 sene yatmamışsanız endişelenecek bir şey yok, ders çalışmak kadar psikolojik olarak kendinizi hazırlamak önemli, kafanız rahat olmalı" ve " çok fazla ve zor soru çözmek= yüksek net değildir" olabilir.
  • Hocam mf 3 sayısallar için ne önerirsin ?Full biyoloji kimya mı kasalım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı61

Hocam mf 3 sayısallar için ne önerirsin ?Full biyoloji kimya mı kasalım ?

Oralara karışmak istemem hocam, hele bu seneki biyolojiden sonra tüm tıp isteyenlere bol şans diliyorum. Testlerin en sapığı biyoloji
  • uçak mühendisliğine burun kıvıranı gördüm ya bir tm ci olarak yaşamayayım daha iyi.ben eşit ağırlıkçıyım ama istediğim meslekler hep sayısalda.ne yapmamı önerirsin matematik 0 dan başlıyorum geometri hiç yok.fizik ve kimya lise 1 yapabilirim bir şekilde özellikle kimyayı ama fizikte formüllerle bir yere kadar yapabilriim.şu basit makineler filan onları yapabilirim. biyoloji konusunda hiçbir bilgim yok.ne önerirsin?
  • eline sağlık güzel tespitlerin var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.