Şimdi Ara

Yaratıcının her şeyi başından beri bilmesi sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradan kötülük problemine ulaşırsınız. Ona da dinlerin verebilecekleri en iyi yanıt soruyu geçiştirmektir. Bu konuda David Hume'a başvurulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Sorduğun sorunun Kur'an da bir cevabı yok.

Benim düşünceme göre bizler neyin neden yaratıldığını öldükten sonra öğreneceğiz. Zira şu anda bulunduğumuz boyut "zaman" boyutuna bağımlı ve biz zamanın bulunmadığı bir boyuttaki Allah'ın bilgisinden bize verdiği kadarını biliyoruz.

Bildiğimiz Allah'ın her şeyi bir nedenden ötürü yarattığı; iyilik de kötülük de Allah istediği için var. Allah neden kötü olacağını bildiği birini yaratır işte bu Allah'ın bildiği ancak bizim bilmediğimiz bir husus.

Bu arada ben de eskilerin fen lisesi mezunuyum yani sayılsalcıydım bana göre de 19 muhabbeti bazı yerlerde gerçekten var olsa da çok fazla yerde varmış gibi gösterilerek sulandırılıyor.
    yani sen de güvenmeliyiz diyosun.

Bu 19u bir konu açarak biriniz detaylıca anlatsın orada tartışalım bence.

• Uygun zamanımda açacağım arkadaşlar öyle bir konu.
  • Ben böyle bir tablo oluşturdum dediğin gibi işin içinde numeroloji var fakat ilk tablo bilinçli ayarlanmış gibi duruyor. İlk 3 sure 19 katı olacak şekilde ayarlanmış kalan 4 sure de o şekilde zaten bu iki tabloyu birleştirdiğin zaman gene 19un katını verecektir. Geriye kalan tablolar rastgele seçilmiş uyan kombinasyonlar var uymayanı var ben bu şekilde tablo oluşturup farklı kombinasyonları denediğimde bende de tam katı çıktı tabloyu düzenleyip burada yayınlarım bir ara. Bunların tablosunda 40-44-45-46 alınmış mesela ama 42-43-44 kombinasyonunu alırsan o şekilde çıkmıyor işte burası numerolojidir. İşin bilinçli ayarlanan kısmı da rahat yapılabilecek bir şey 4 işlem bilen herkes yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Ben böyle bir tablo oluşturdum dediğin gibi işin içinde numeroloji var fakat ilk tablo bilinçli ayarlanmış gibi duruyor. İlk 3 sure 19 katı olacak şekilde ayarlanmış kalan 4 sure de o şekilde zaten bu iki tabloyu birleştirdiğin zaman gene 19un katını verecektir. Geriye kalan tablolar rastgele seçilmiş uyan kombinasyonlar var uymayanı var ben bu şekilde tablo oluşturup farklı kombinasyonları denediğimde bende de tam katı çıktı tabloyu düzenleyip burada yayınlarım bir ara. Bunların tablosunda 40-44-45-46 alınmış mesela ama 42-43-44 kombinasyonunu alırsan o şekilde çıkmıyor işte burası numerolojidir. İşin bilinçli ayarlanan kısmı da rahat yapılabilecek bir şey 4 işlem bilen herkes yapabilir.
    Aynen.

Bir detaylıca anlatsınlar da orada uzun uzadıya diğer olasılıkları da açığa çıkaracam ve neden bunlar diyeceğim asıl olay burada zaten mesela bu 19u araştırınca araştırınca 4 tane sayı seçmiş sıralamışlar ve 19a bölündüğünü söylemişler. 4 sayı 4 faktöryel yani 24 farklı şekilde sıralanabilir. Neden diğer 23 tanesi değil de bu sıralama?

• Yazdıklarına cevap olarak "sınav" derler.

Asıl saçma olan bu sınavdır.

Neden derseniz, şimdi nasılsa herşey biliniyor neden sınav var diyorsun. Cevap olarak biz görmeliymişiz ki inkar etmemeli, hiç beni sınava sokmadın demememiz içinmiş.

Ben de o zaman madem karşında koskaca tanrı var, sen ona niye beni sınava sokmadın diyemezsiniz diyorum. Yok diyebiliyorsak o zaman niye beni haksız sinava soktun, başkalarını rahat sınava soktun diyebilir ve aradan sıvışabiliriz diyebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Yazdıklarına cevap olarak "sınav" derler.

Asıl saçma olan bu sınavdır.

Neden derseniz, şimdi nasılsa herşey biliniyor neden sınav var diyorsun. Cevap olarak biz görmeliymişiz ki inkar etmemeli, hiç beni sınava sokmadın demememiz içinmiş.

Ben de o zaman madem karşında koskaca tanrı var, sen ona niye beni sınava sokmadın diyemezsiniz diyorum. Yok diyebiliyorsak o zaman niye beni haksız sinava soktun, başkalarını rahat sınava soktun diyebilir ve aradan sıvışabiliriz diyebilirim
    Soru bu değil. Soru sınava sokması değil yaratması.
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten konu sahibinin yazdığını anlamadınız mı yoksa anlamamazlıktan mı geliyorsunuz merak ettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Ben böyle bir tablo oluşturdum dediğin gibi işin içinde numeroloji var fakat ilk tablo bilinçli ayarlanmış gibi duruyor. İlk 3 sure 19 katı olacak şekilde ayarlanmış kalan 4 sure de o şekilde zaten bu iki tabloyu birleştirdiğin zaman gene 19un katını verecektir. Geriye kalan tablolar rastgele seçilmiş uyan kombinasyonlar var uymayanı var ben bu şekilde tablo oluşturup farklı kombinasyonları denediğimde bende de tam katı çıktı tabloyu düzenleyip burada yayınlarım bir ara. Bunların tablosunda 40-44-45-46 alınmış mesela ama 42-43-44 kombinasyonunu alırsan o şekilde çıkmıyor işte burası numerolojidir. İşin bilinçli ayarlanan kısmı da rahat yapılabilecek bir şey 4 işlem bilen herkes yapabilir.
    Bekliyorum tabloları. Ondan sonra konuşuruz.
  • insanlar bir ğayabede ve düşmeye devam ediyor fiyelim. biliyor derken düştüğümüzü de görüyor. peki müdahale ediyor mu? kitaplar bunun için inmişe benzer.

bu açıdan kader denen statik yapının ğayabe denen halle derinlik kazandığını görebilirsek müdahale edilen insanın bu gidişe dur deme imkanı doğar.

.......................................

insan denen varlığın bu muazzam düşüşüne ait olan hususların yine insanca husule getirildiğine delil olması bakımından bunu durdurma imkanın bahiş edilmişliği bir delildir.

ha bu imkanı kullanmayıp nasılsa biliyor demek de zaten bildiği şeyi itiraf etmek olduğu gibi yanıldığı hususunu da intaç vermez. kendisi hem güçlü hem kadir hem de alim olarak anılmaya devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

insanlar bir ğayabede ve düşmeye devam ediyor fiyelim. biliyor derken düştüğümüzü de görüyor. peki müdahale ediyor mu? kitaplar bunun için inmişe benzer.

bu açıdan kader denen statik yapının ğayabe denen halle derinlik kazandığını görebilirsek müdahale edilen insanın bu gidişe dur deme imkanı doğar.

.......................................

insan denen varlığın bu muazzam düşüşüne ait olan hususların yine insanca husule getirildiğine delil olması bakımından bunu durdurma imkanın bahiş edilmişliği bir delildir.

ha bu imkanı kullanmayıp nasılsa biliyor demek de zaten bildiği şeyi itiraf etmek olduğu gibi yanıldığı hususunu da intaç vermez. kendisi hem güçlü hem kadir hem de alim olarak anılmaya devam eder.
    Usta doğru dürüst türkçeyle yazsana yav.

• benimde anlamadığım nokta şu yüce allah sizi durup dururken mi yakacağım diyor cehennemde. cehenneme gireceklerin günahları belli bir şey değil mi zaten küfür eden tecavüz eden insanları katleden katiller hırsızlar ve peygamberlerine küfür edenler allaha haşa küfür edenler allaha ortak koşanlar vb... şimdi burada baktığımızda allahın cehenneme atacağı kişiler için doğru kurallardır bunlar yanlış mı ?

Cennete gireceklerde belli ve dünyada zararlı olan şeylerde belli Kafa yapıcı maddeler kullanmamak(Hangi biriniz çıkıp diyebilirki bu maddeler insanlar için çok faydalı bir şey ?) 1 saatini ayırıp ibadet yapmak 1 saat çokmu zor gelir insana yaradana ibadet etmek 1 saat insan ne kaybedebilir hırsızlık yapmak tecavüz etmek Kafa yapıcı madde kullanmak vb.. bunlar yasak diyemi islam size göre saçma oluyor ?

Konudaki soruna gelirsek dünyada kötülük olmaz ise meleklerden bir farkımız kalmazdı irade denen bir şey olmazdı direk melek olarak yaratılırdık zaten insanoğluda dünyada olmazdı yine allah bilir herşeyi tabiki insanlar şeytandan ve melekten daha üstün bir varlıktır ki şeytanın isyanıda bunu açıklar benden neden üstün varlık yarattın der kuranda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 1 Ocak 2019; 19:30:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

benimde anlamadığım nokta şu yüce allah sizi durup dururken mi yakacağım diyor cehennemde. cehenneme gireceklerin günahları belli bir şey değil mi zaten küfür eden tecavüz eden insanları katleden katiller hırsızlar ve peygamberlerine küfür edenler allaha haşa küfür edenler allaha ortak koşanlar vb... şimdi burada baktığımızda allahın cehenneme atacağı kişiler için doğru kurallardır bunlar yanlış mı ?

Cennete gireceklerde belli ve dünyada zararlı olan şeylerde belli Kafa yapıcı maddeler kullanmamak(Hangi biriniz çıkıp diyebilirki bu maddeler insanlar için çok faydalı bir şey ?) 1 saatini ayırıp ibadet yapmak 1 saat çokmu zor gelir insana yaradana ibadet etmek 1 saat insan ne kaybedebilir hırsızlık yapmak tecavüz etmek Kafa yapıcı madde kullanmak vb.. bunlar yasak diyemi islam size göre saçma oluyor ?

Konudaki soruna gelirsek dünyada kötülük olmaz ise meleklerden bir farkımız kalmazdı irade denen bir şey olmazdı direk melek olarak yaratılırdık zaten insanoğluda dünyada olmazdı yine allah bilir herşeyi tabiki insanlar şeytandan ve melekten daha üstün bir varlıktır ki şeytanın isyanıda bunu açıklar benden neden üstün varlık yarattın der kuranda
    Verdiğin cevapla sorduğum sorunun hiç bir alakası yok.

Yaratmasaydı o kötülükleri yapamayacaktı ve dolayısıyla cehenneme gitmeyecekti. Bu kadar basit bir mantık. Soruyu bir daha oku.

• ilgi için teşekkürler.

insanlar düşüyor. gezegenleri de dahil içlerinde kendileri olduğu halde büyük bir boşluğa düşüyorlar. yörüngeler çizerek döndüklerini ve bir kısım matematik fizik kuralı ile sarmalandıklarını düşünüyor olabilirler.

ancak durum bu değil.

işte bu durum malumun ifşası adına herkesçe bilindiği halde salt yaratıcının bunu bildiğini ve insanlardan esirgediğini söylemek makul bir tutum olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

ilgi için teşekkürler.

insanlar düşüyor. gezegenleri de dahil içlerinde kendileri olduğu halde büyük bir boşluğa düşüyorlar. yörüngeler çizerek döndüklerini ve bir kısım matematik fizik kuralı ile sarmalandıklarını düşünüyor olabilirler.

ancak durum bu değil.

işte bu durum malumun ifşası adına herkesçe bilindiği halde salt yaratıcının bunu bildiğini ve insanlardan esirgediğini söylemek makul bir tutum olamaz.
    Bence sen böyle kelimeleri seçince dışarıdan felsefeye çok hakim biri olarak görüleceğini sanıyosun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Edip Yüksel numerolojik şeyleri de 19 sisteminden saydığı için seni yanıltmış. Ah Edip Yüksel ah.

Şu tabloya numeroloji mi dersin sistem mi?

Hep aynı yöntem kullanılmış ve bu sureler yalnızca "Ha Mim" ile başlayan sureler. Yani rastgelelik yok.

Ben de bilgisayar mühendisiyim bu arada :) Matematikçi bir arkadaş da 19 delilini kabul ediyor.

Alıntıları Göster
    Kuran'ın word halini bulup indirdim. Mesela senin verdiğin gafir suresinin alayını seçtim ve ctrl+f yapıp, seçili bölgeyi işaretleyip taratttım.

ha harfi 62
    mim harfi 377

çıktı.

Diğerlerini denemedim. Neye göre denemem lazım bunları ve sen denedin mi?

İndirdiğim site;
    kuran.diyanet.gov.tr
    Index
    https://kuran.diyanet.gov.tr/Yayinlar

Ekleme : besmeleyi işin içine katmamıştım katsaydım da (sadece besmeleyi) yanlış sayıyordu. Doğru yani o sayılar çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 3 Ocak 2019; 15:49:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Kuran'ın word halini bulup indirdim. Mesela senin verdiğin gafir suresinin alayını seçtim ve ctrl+f yapıp, seçili bölgeyi işaretleyip taratttım.

ha harfi 62
    mim harfi 377

çıktı.

Diğerlerini denemedim. Neye göre denemem lazım bunları ve sen denedin mi?

İndirdiğim site;https://kuran.diyanet.gov.tr/Yayinlar

Ekleme : besmeleyi işin içine katmamıştım katsaydım da (sadece besmeleyi) yanlış sayıyordu. Doğru yani o sayılar çıktı.

Alıntıları Göster
    Ben de Zikra 1974 programıyla saydırmıştım. Ctrl-F metoduyla da aynı sayılar çıkıyor. Word'e yapıştırmana da gerek yok. Arapça metnin olduğu bir sitede aratırsan da aynı sayı çıkar.

Besmele hatasını ben de yapmıştım başta :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Edip Yüksel numerolojik şeyleri de 19 sisteminden saydığı için seni yanıltmış. Ah Edip Yüksel ah.

Şu tabloya numeroloji mi dersin sistem mi?

Hep aynı yöntem kullanılmış ve bu sureler yalnızca "Ha Mim" ile başlayan sureler. Yani rastgelelik yok.

Ben de bilgisayar mühendisiyim bu arada :) Matematikçi bir arkadaş da 19 delilini kabul ediyor.

Alıntıları Göster
    Yaratıcının her şeyi başından beri bilmesi sorunu

Yaratıcının her şeyi başından beri bilmesi sorunu

İki foto ekledim. Ters gelmiş olabilir mobildeyim. Tabloya dökmek istemedim. Böyle anlamsız harflerle başlayan daha var sureler. Bunlardan elif lam ra yı aynı mantıkla denedim. Daha sayıların harf değerleri toplamı çarpanı veriyor mu diye bakmadan bölünme bile bölünmediğini gördüm. Dolayısıyla çarpana da bakmadım çıkması zaten imkansız, bölünmüyor çünkü. Daha sonra rad suresini ekledim çünkü o da "elif lam mim ra" ile başlıyor. Topladım yine bölünmedi. Hatta mim harfinin rad suresinde ki tekrar sayısını eklemeden denedim yine bölünmedi. O tabloda var işlemler yazdım.

Peki neden ha mim? Bu sistem sadece orada mı tutuyor yoksa orada tuttuğu için sadece o mu gösteriliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 4 Ocak 2019; 14:25:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 19 sisteminin farklı verileri var. Henüz bütüncül sistemin keşfedilmediğini düşünüyorum. Elimizde farklı birkaç sistem var ama bunlar kendi içinde insan eliyle yapılamaz şeyler. En bariz olanı ve en hakkında "tonton ve arkadaşları"na benzetme saçmalığı yapılmayan sistem Ha-Mim olduğu için onu anlatıyorum ben.

Ha-Mim tarzı başlangıç harflerine hurufu mukatta deniyor. Diğer hurufu mukattalara ilişkin bazı 19 bulguları mevcut ancak sistem diyebileceğim bir şey henüz keşfedilmedi. Ancak ha-mim tablolarına dikkat edersen bu tür bir şeyi keşfetmek kolay değil.

Ve şu da var: Elif, ye, vav harfleri illet harfidir. Kimi yerlerde uzatma yapmak için falan kullanılır. O yüzden mushaflar arasında bu harfler bakımından farklılıklar vardır. O yüzden elifli hurufu mukatta sayımları sağlıklı olmayacaktır.

Zaten bizim odaklanmamız gereken, keşfettiğimiz sistemin insan tarafından sağlanıp sağlanamayacağı. Diğer yerlerde niye aynısı yok demek, Musa'nın diğer asaları niye yılana dönüşmüyor demek gibi. Musa'nın asasının yılana dönüşmesi yeterince insan üstüyse o bize yetmeli.

Bu arada samimi şekilde anlamaya çalıştığın için teşekkür ederim.

• 19 sisteminin farklı verileri var. Henüz bütüncül sistemin keşfedilmediğini düşünüyorum. Elimizde farklı birkaç sistem var ama bunlar kendi içinde insan eliyle yapılamaz şeyler. En bariz olanı ve en hakkında "tonton ve arkadaşları"na benzetme saçmalığı yapılmayan sistem Ha-Mim olduğu için onu anlatıyorum ben.

Ha-Mim tarzı başlangıç harflerine hurufu mukatta deniyor. Diğer hurufu mukattalara ilişkin bazı 19 bulguları mevcut ancak sistem diyebileceğim bir şey henüz keşfedilmedi. Ancak ha-mim tablolarına dikkat edersen bu tür bir şeyi keşfetmek kolay değil.

Ve şu da var: Elif, ye, vav harfleri illet harfidir. Kimi yerlerde uzatma yapmak için falan kullanılır. O yüzden mushaflar arasında bu harfler bakımından farklılıklar vardır. O yüzden elifli hurufu mukatta sayımları sağlıklı olmayacaktır.

Zaten bizim odaklanmamız gereken, keşfettiğimiz sistemin insan tarafından sağlanıp sağlanamayacağı. Diğer yerlerde niye aynısı yok demek, Musa'nın diğer asaları niye yılana dönüşmüyor demek gibi. Musa'nın asasının yılana dönüşmesi yeterince insan üstüyse o bize yetmeli.

Bu arada samimi şekilde anlamaya çalıştığın için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.