Şimdi Ara

Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

2. el Canon S90 diyorum siz pahalı makine önermeyin diyorsunuz. Ben olsam onu alırdım, S2980 çöpüne para ödemezdim. Agresif gördüm sizi. Neyse, nasıl biliyorsanız öyle alın.

Dostum eyvallah fotoğrafçılıktan anlıyorsundur belki ama şu siteden s90 ile sx150'yi karşılaştırdığımıza da sx150 fark atıyor. S90 da olmayan özellikler de cabası. Bana s90'ı önerme nedenini öğrenebilir miyim? Ona göre belki kararımı revize ederim..

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=canon_sx150is&masterSample=img_0075&slotsCount=4&slot0Camera=canon_sx150is&slot0Sample=img_0075&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=fujifilm_s2500hd&slot1Sample=studio_iso400&slot2Camera=canon_s90&slot2Sample=canons90_iso400&x=0.14016462517210296&y=-0.4503157035856202&extraCameraCount=0

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Arkadaşlar profesyonel makinelere geçmeden önce daha doğrusu kendimi denemek ve sıkılıp sıkılmayacağımı anlamak aynı zamanda 11 aylık oğlumu çekmek için kaliteli bir fotoğraf makinesi arıyorum. İstediğim şey kadrajının geniş olması ve adi dijital makinelerde farklı bir çocuk gibi oğlumu, iyi bir makineyle gerçeğe yakın fotoğraflamak istiyorum. Gerçekten elimdeki makineler çocuğu pek yansıtmıyor.Bir kere profesyonel makşineyle çektim, işte bu dedim ama o makine de çok pahalıydı. Neyse uzatmayayım şu ürünler dikkatimi çekti:
    http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135175835/nikon_coolpix_l310_dijital_fotograf_makinesi
    http://www.hepsiburada.com/liste/canon-powershot-sx150-is-141mp-30-lcd-12x-optik-hd-cekim-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomcansx150&categoryId=248
    http://www.hepsiburada.com/liste/fujifilm-finepix-s2980-14mp-18x-optik-3-lcd-evf-hd-video-dijital-fotograf-makinesi-elektronik-vizor-full-manuel-cekim-imkani/productDetails.aspx?productId=ftkomfujis2980&categoryId=248

Ne önerirsiniz yada başka model var mı bildiğiniz? Saygılar..

Bu makineler benim için piyasadaki en işe yaramaz makineler. Bence bu sınıfta şu an üretimi durdurulan Fuji S6500fd yi araştırıp alman. 400 tl ye bulunabiliyor. İkinci el ilanlara bir bakın.
    O makineyi kullanıp memnun olmayanını görmedim. Bir araştır bu makineyi, tekrar dön sonra bu konuya.

• En işe yaramaz derken biraz iddialı olmuş galiba. Sonuçta bu makineler 300 TL civarı makineler. 300 TL olup da çamur gibi çeken birçok makine gözterebilirim sana. Gelelim senin önerdiğin modele. Genel olarak iyi bir modelmiş ama baya eski bir model. Riskli bir alışveriş olur benim için. Çünkü muhtemelen ömrünü bende tamamlar aldığım makine. Ayrıca bu modeli araştırırken Canon s3'e rastladım. Sanırım onun çekimleri biraz daha iyi. örnek:http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=44702 Aslında ikisi de alınabilir ama dediğim gibi son sahibi olmak istemiyorum. Daha yeni bir model istiyorum..Mesela HS25 nasıl? 600 TL sıfır fiyatı, değer mi?

• HS25 alıp, ertesi gün forumda konu açanlar var. 10 senelik canon a510 makine daha iyi çekiyor diye.
    Şu an makinelerin hiç biri fiyatı gibi iyi değil. O nedenle ben yeni modelleri ne öreriyorum, ne de alıyorum.
    Bu iş için ilk sırada Fuji S6500fd, sonra panasonic FZ50, ondan sonra da Canon S5 i öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

2. el Canon S90 diyorum siz pahalı makine önermeyin diyorsunuz. Ben olsam onu alırdım, S2980 çöpüne para ödemezdim. Agresif gördüm sizi. Neyse, nasıl biliyorsanız öyle alın.

Dostum eyvallah fotoğrafçılıktan anlıyorsundur belki ama şu siteden s90 ile sx150'yi karşılaştırdığımıza da sx150 fark atıyor. S90 da olmayan özellikler de cabası. Bana s90'ı önerme nedenini öğrenebilir miyim? Ona göre belki kararımı revize ederim..

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=canon_sx150is&masterSample=img_0075&slotsCount=4&slot0Camera=canon_sx150is&slot0Sample=img_0075&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=fujifilm_s2500hd&slot1Sample=studio_iso400&slot2Camera=canon_s90&slot2Sample=canons90_iso400&x=0.14016462517210296&y=-0.4503157035856202&extraCameraCount=0

Sensör büyüklük farkı tek başına yeterli. 1000cc 70 beygir motorlu araba SX150, 1600cc 120 beygir motorlu araba S90. DSLR makineleri de 2000cc 180 beygir motorlu araba gibi düşünün. Bariz sınıf farkı olduğunu anlatmaya çalıştım. 70 beygir olan arabada belki ABS-EBD-dijital klima vs. her türlü özellik vardır ama sonuçta tosbağa gibidir, ancak işi bilmeyeni tatmin eder. 120 beygir olan ise en azından orta ayar bir performans sunar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

HS25 alıp, ertesi gün forumda konu açanlar var. 10 senelik canon a510 makine daha iyi çekiyor diye.
    Şu an makinelerin hiç biri fiyatı gibi iyi değil. O nedenle ben yeni modelleri ne öreriyorum, ne de alıyorum.
    Bu iş için ilk sırada Fuji S6500fd, sonra panasonic FZ50, ondan sonra da Canon S5 i öneririm.

ah seneler önce kullandığım a510is makinam ah çalınmasa hala benimleydi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

HS25 alıp, ertesi gün forumda konu açanlar var. 10 senelik canon a510 makine daha iyi çekiyor diye.

ah seneler önce kullandığım a510is makinam ah çalınmasa hala benimleydi :)

bende eskilerin canon a630 unu çok severdim. kompakt makine de büyük sensör, dönen ekran, manuel ayar hey gidi hey.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.