Şimdi Ara

Yardım 1GB DDR PC2100 RAM sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASus P4XP-X anakartım var ve 256 MB ram kullanıyordum. İki gün önce 1 GB PC 2100 DDR Ram aldım. Anakartın kitapçığında PC2100 1GB DDR Rami desteklediği yazmasına rağmen, rami taktığımda bilgisayar açılmıyor( Hiç bir bip sesi gelmiyor ve monitör bile açılmıyor) Rami çıkarıp sadece eski ramle açtığımda bios ayarları çıkıyor ve işlemci hızını kontrol etmem gerektiğiyle ilgili bir şeyler yazıyor.
    (Biostaki uyarı: "During the last boot-up, your system hung for an imporer CPU speed setting. Your system is now working in safe mode. To optimize your system performance reliability, make sure the CPU speed conforms to the specifications of your CPU.")

Bios pilini söktüm ve tekrar denedim. Aynı şekilde monitöre görüntü gitmedi. Eski rami taktığımda bios açılıp şöyle yazdı:
    "Since you use a new CPU or reinstall your CPU, the system boots up at the slowest CPU bus frequecy to make sure the system can enter setup menu. Now, you can adjust the CPU speed as you wish. If the spped is adjusted too high, the system may hang. Please turn off the system and then restart to set CPU speed."
    Ben de CPU speed'i manuel'den 2400'e getirdim ve biostan çıktım. (Bu arada bios pilini ilk defa söktüm. Acaba ayarlamam gereken -windows saati dışında- bir şey var mı?)

Acaba ram anakartla uyumlu olmasına rağmen işlemcciyle uyumlu olmama gibi bir ihtimal var mı? Varsa önceden nasıl anlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarsom -- 16 Ekim 2006; 15:15:57 >

• arkadas keske 2 tane 512 bellek alsaydın.ama anakartın max kaç mb ram destekliyor onu arastır bence.bende PC2100 bellek kullanıyorum .o isin islemciyle alakası yok.o makinaya yeni bios yükle.diyecegim bu kadar
  • Anakartın kitapçığına çok iyi baktım. 64MB'tan 1GB'a ve DDR türünde PC1600 ve PC2100 destekliyor. Bios-update iyi fikir olabilir.
  • Az önce bios güncellemesi yaptım ama hala monitöre görüntü gelmiyor.
    Başka fikri olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.