Şimdi Ara

YARDIM!!ACER 4 gb ramli olmasına karşın 3 gb görünüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar... geçtiğimiz cuma günü ACER marka 4 gb ram e sahip bir laptop aldım. içerisinde vista home premium yüklü halde geldi. ancak vistanın sistem özelliklerine baktığımda 3gb olarak rami göstermekte. ancak bios ayarlarından baktığımda ve bilgisayarın üzerindeki etiketlerde 4 gb ddr2 ram olarak görünmekte. açıkçası bilgisayarın bu özellikleri konusunda çok bi bilgiye sahip değilim.

bilgisayarımı nasıl 4 gb kapasitede kullanabilirim? bana bir yol gösterir misiniz?

bir de vista dvd olarak değil de hard disk in içerisine gömülü olarak geldi..böyle olunca format attıktan sonra nasıl yeniden vistayı kurabilirim. sanırım acerlerin bu format için bazı tuş kombinasyonları mevcut imiş. bu konuda da beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. herkese iyi gün dileklerimle... :)

• işletim sistemin 32 bit olduu için öyle gözüküyor teknik bir sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiser_sose

Herkese merhabalar... geçtiğimiz cuma günü ACER marka 4 gb ram e sahip bir laptop aldım. içerisinde vista home premium yüklü halde geldi. ancak vistanın sistem özelliklerine baktığımda 3gb olarak rami göstermekte. ancak bios ayarlarından baktığımda ve bilgisayarın üzerindeki etiketlerde 4 gb ddr2 ram olarak görünmekte. açıkçası bilgisayarın bu özellikleri konusunda çok bi bilgiye sahip değilim.

bilgisayarımı nasıl 4 gb kapasitede kullanabilirim? bana bir yol gösterir misiniz?

bir de vista dvd olarak değil de hard disk in içerisine gömülü olarak geldi..böyle olunca format attıktan sonra nasıl yeniden vistayı kurabilirim. sanırım acerlerin bu format için bazı tuş kombinasyonları mevcut imiş. bu konuda da beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. herkese iyi gün dileklerimle... :)

x64 (64 bit yani) bir işletim sistemi kurmanız lazım 4gb rami "tamamen" kullanabilmeniz için, fakat webcam gibi bazı cihazlar çalışmıyor 64 bitte malesef, ama pcnizin daha performanslı çalışacağı kesin. Windıws Vits Ultimate 64bit tavsiyem...

• Hocam güncel laptopların webcam'i falan taş gibi çalışıyor x64'te. LG E500'ümün webcami de, masaüstümdeki Creative WebCam V.ist.a bile x64 ile sorunsuz çalışıyor (V i s ta bitişik yazınca sansürlüyor ilginç )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 27 Eylül 2008; 0:26:34 >
  • Ben her ihtimali söyleyim dedim, minton webcamlerin hala 64 bit sürücüleri yok bildiğim kadarıyla mesela
  • peki orda 3 gb yazmasına karşın 4gb kullanılabilr mi yoksa o 1 gb'ı hiç mi görmüyor
  • 4gb yazsa bile kullanamaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

4gb yazsa bile kullanamaz

ayrıca dual olarakta çalışmaz 2x2 gb bir kitiniz varsa

bu vista ne hikmetse rami çok seviyor. arkadaşta 8 gb ram var bilgisayarında % 80 dolu görünüyor buda vistanın neden bukadar performanslı olduğunu gösteriyor :D tabi arkadaş orjinal ultimate 64 bit kullnıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 30 Eylül 2008; 14:59:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

4gb yazsa bile kullanamaz

ayrıca dual olarakta çalışmaz 2x2 gb bir kitiniz varsa

bu vista ne hikmetse rami çok seviyor. arkadaşta 8 gb ram var bilgisayarında % 80 dolu görünüyor buda vistanın neden bukadar performanslı olduğunu gösteriyor :D tabi arkadaş orjinal ultimate 64 bit kullnıyor :D

superfetch saolsun, "harcanmayan ram ziyan olmuştur" mantığıyla kaplıyor rami, insaflı ama %20 sini acil durumlar için saklıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.