Şimdi Ara

YARDIM Arabamın cam suyu bitti (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
37.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • böyle saçma sapan bir konumu açılırya hayret bişiiiii

• quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Arkadaşım kızma ama nasıl bir soru ve nasıl bir başlıktır bu?
    1 - Kaç yıldır araba kullanıyorsun?
    2 - Veya arabanı yenimi aldın? Eğer aldıysan mutlaka alırken kaputunu açıp neyin nerde olduğunu söylemişlerdir. Veya azcık arabadan anlıyorsan kendinde kaputu açıp anlarsın.
    3 - Arabanın kaputunu açıp ara sıra bakarmısın, radyatör suyu nerden konur, fren hidroliği nerden takviye edilir, direksiyon hidroliği nerden takviye edilir veya bunların yeri nerededir bilirmisin? Yağ çubuğuna ara sıra bakarmısın? Veya servisten servise mi? Eğer servis haricinde kaputu açmadıysan bu soruyu sorup konu açman da normaldir.
    4 - Cam suyun bittiyse eğer, açarsın kaputu üzerinde fıskiye işareti olan veya artık senin arabanda nasılsa o kaba eğer bagajında varsa pet şişe suyu koyarsın.
    5 - Eğer pet şişe de su yoksa yanında gidersin abicim benzinciye lastik hava basma yerinin yanında su yeri var, oradan suyu doldurursun.
    6 - Yok ben onuda yapamıyorum dersen, gidersin abicim oto aksesuarcıya veya benzinciler de ki dükkanlara ya da büyük alış veriş merkezlerinin oto aksesuar bölümüne "antifrizli, detarjanlı oto cam suyu" alır koyarsın.
    7 - Yok ben bunu da yapamıyorum dersen işte böyle konu açar sorarsın.

Ben ne yaparım? Bagajımda mutlaka 1.5 litrelik pet şişe de su vardır. Bu gibi durumlar da silecek suyumu tamamlarım. Eğer yoksa dediğim gibi benzincide ki su dan doldururum. Ara sıra o detarjanlı, antifrizli cam suyundan alıp koyarım. Ama hepsini koymam. YArısını koyarım, yarısını da su ile tamamlarım. ZAten susuz kalmaz arabamın cam suyu kabı. Çünkü sürekli o kaputu açıp bakarım. Hem normal suyun da hiç bir zararı olmaz.

Benden tavsiye, hafta da bir veya iki hafta da bir kaputunuzu açıp mutlaka arabanızın bu tip seviyelerine bakın. 10 binde veya 15 bin de yağ değişiyorum nede olsa diye o çubuğa el sürmemezlik etmeyin. Bu bir zevktir. Sizleri bilmem ama benim için zevktir.

Sevgiler, saygılar.

Toyotadan aracımı alırken kaputu açtılar ve sadece bilmeniz gereken cam suyu kabı dediler, bittikçe burdan eklenicek.

Cam suyu bitmedikce kaputu açmanıza gerek yok dediler.

Ayrıca konu saçma değil arkadaşlar amaç zaten paylaşmak, musluk suyu kullanırsan neolur antifirizli su kullanırsan, camsil eklersen neolur herkez tecrübelerini paylaştı, sizde birşeyler öğrenmedinizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo078 -- 29 Mart 2008; 9:28:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: selo078

Toyotadan aracımı alırken kaputu açtılar ve sadece bilmeniz gereken cam suyu kabı dediler, bittikçe burdan eklenicek.

Cam suyu bitmedikce kaputu açmanıza gerek yok dediler.

Selam,

Ben de ilk 10000 bakımına kadar kaputu açma ihtiyacı hissetmemiştim. Hatta çok iyi hatırlıyorum tam 6 ayda yapmıştım 10000'i
  • bize cok basit gelen bir konu baskalari icin ayni basitlikte olmayabilir...
  • aman bu başlığı vw ciler okumasın, işte sorunlu toyota diye basarlar burayı.

şaka bu yana toyota' nın sorunları böyle oluyor herhalde.

yakında eyvah benzinim bitti diye bir başlık olmasın?
  • sorun toyotada diil sorun o toyotayı sürende!!!!................
    quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

aman bu başlığı vw ciler okumasın, işte sorunlu toyota diye basarlar burayı.

şaka bu yana toyota' nın sorunları böyle oluyor herhalde.

yakında eyvah benzinim bitti diye bir başlık olmasın?
  • Sevgili arkadaşım sorun çok büyük bence hemen bir çekici çağırıp arabayı servise götürmelisin ve servis yetkilisine bi dünya fırça atmalısın camsuyu bitmeyen araç neden üretilmedi diye.

Şaka bir tarafa ne suyu kullandığın hiç mühim değil safsu, antifirizli su, çeşme suyu farketmez ama yinede türkiyedeki suların büyük çoğunluğu kireçli olduğundan çeşme suyu kullanıldığı zaman uzun vadede kireç tortuları yüzünde tıkanmalar oluyor. Artık karar senin istersen bir şişe alkol koy her fışkırttığında hafif çakır keyf olursun...
  • bence arabayı sat ve bidaha kullanma.. Yani bu silecek suyunu bile doldurmayı bilmeyen bir kişi nasıl trafiğe çıkıyor anlamıyorum
  • yaw öldüm gülmekten.
    bu tip insanlar nasıl trafiğe cıkıyorlar nasıl ehliyet alıyorlar ya deli olucam.
    deterjanlı suyu nereye koyacagını biliyormusun acaba.

onuda kroki çizip göstermek lazım şimdi.
  • arkadaş bir yem atmış,epey de balık gelmiş oltaya...habire cevap yazıp konuyu yukarılarda tutmayalım artık...soruyu soran arkadaş amacına ulaşmış.
  • Konuyu açan arkadaşıma teşekkürler ediyorum ister ciddi olsun ister yemlesin, bizleri güldürdüğü ve sitreslerimizi atmaya yardımcı olduğu için.....
  • Malum önümüz yaz sineği böceği temizlemek icin ne önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.