Şimdi Ara

YARDIM Arçelik 7104sj Çamaşır makinası su pompası [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle affola...

Merhaba arkadaşlar,
    Arçelik 7104sj Çamaşır makinası su tahliye etmiyordu ve bu yüzden su pompasını söktüm.
    2 tane pervane vardı ve birinin içerisine toka girdiği için pervanenin dönmesini engellemiş.
    Tokayı çıkardıktan sonra 2 tane pompayı ölçü aletiyle kontrol ettim çalışıyor.
    Sonra pompayı topladım ve yerine monte ettim.
    Toplarken bir yerde yanlışlık yapmış olmalıyım (+- elektrik bağlantısı yada pompa üzerindeki aynı büyüklükte 2 tane olan hortum girişinde) çünkü makinayı MİNİ PROGRAM çalıştırdığımda 1-2dk suyu musluktan alıyor ve tahliyeden o suyu yeniden dışarı atıyor, bunu sürekli tekrarlıyor.
    PAMUKLU PROGRAM da çalıştırınca musluktan suyu alıyor programı iptal edince dakika göstergesi kilitleniyor ve kendi içerisindeki suyu tahliyeden dışarı atmadan kendi içine alıp sonra yukarıdan geri kazana boşaltıyor ve bunu sürekli yapıyor.

Resim altta arkadaşlar, bağlantı hatasını nerede yapmış olabilirim?
    Acilen yardımlarınızı bekliyorum, sevgilerle...

[simage]http://i.hizliresim.com/VpRmQR.jpg[/[/simage]

YARDIM Arçelik 7104sj Çamaşır makinası su pompası [Çözüldü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeEren44 -- 3 Haziran 2014; 22:49:59 >

• Elektrik soketlerinin yerlerini ters takmışsınız. Birbiri ile değiştirirseniz sorun çözülecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yada resimde gösterdiğiniz A VE B hortumların yerini ters taktınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakımcıı

yada resimde gösterdiğiniz A VE B hortumların yerini ters taktınız.

Mobilden giriyorum hocam fotoğraf açılmıyor. Ondan hatalı tespit yaptıysam affola.

Bakımcı hocam o şekilde tespit ettiyse hortumları da değiştirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla su jeti ile su boşaltma pompalarının güçleri ile debileri farklı. Hangisinin gücü yüksekse su boşaltma ona bağlanmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.
    Hepinizin işi gücü ras gelsin.
    Biraz önce kabloları ters çevirdim ve denedim suyu dışarı atmaya başladı.
    Şimdide çamaşırları yıkanması için koyduk ve tam sonucu 1-2 saate buraya yazacağım.
  • Evet arkadaşlar, sorunsuz çalıştı...
    Düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlarımdan allah razı olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır Makinası Problem
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.