Şimdi Ara

[YARDIM] BIOSTAR N68S3+ HARİCİ EKRAN KARTI ÇALIŞIYOR GÖRÜNTÜ VERMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 2 adet sistem var. Özellikleri şöyle;

Sistem 1

Biostar N68S3+
    Athlon II X2 220
    Ocz Gold 2x2 Ddr3 1600 MHz
    ---------------------------------
    Sistem 2

Asus P5GD1 Pro
    Pentium 4 HT 650
    Kingston 3 GB DDR 400 MHz

Bu parçalardan başka ekran kartı olarak HD 6350 PCI-E ve FX 5500 eski tip düz PCI ekran kartı var. Ayrıca fanı çalışan fakat görüntü vermeyen birde HD 4770 mevcut.

> HD 6350, Asus anakartta hiçbir problem olmadan çalışıyor. Fakat Biostar anakarta taktığımda görüntü vermiyor. Bios ayarlarından pcie-pci-igp seçeneğini seçsem de sonuç değişmiyor. HD 6350 takılı iken monitörü onboard ekran kartına takınca görüntü geliyor, yani anakart PCI-E ekran kartını görmeyip onboard kartı kapatmamış. HD 6350 takılı iken birde düz PCI olan FX 5500'ü anakarta takıp monitörü bu karta takıyorum. FX 5500'de sorunsuz görüntü veriyor. Tam bu sırada monitör kablosunu FX 5500'den çıkarıp onboarda taktığımda görüntü gelmiyor. Yani anakart düz PCI olan FX 5500'ü görüp onboardı kapatmış oluyor. Fakat bu durum PCI-E kart takılı iken olmuyor. HD 4770 ekran kartını taktığımda fanları dönüyor. PCI-E çıkışına güç geliyor demek ki. Fakat oraya taktığım karttan görüntü alamıyorum.

Bunun nedeni ne olabilir? Anakartın PCI-E slotu bozuk olsa taktığım kartların fanı dönmez diye düşünüyorum.
    Çalışıyor olsa, takılan kartların görüntü vermesi lazım.

Sorunu anlayamadım yani. Bilgisi olan varsa yardım ederse çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViperSRT -- 2 Temmuz 2019; 14:10:25 >

• PCI_E slotuna giden onlarca yol var. biri harab olsa görüntü alamayabilirsin. Büyüteçle pinleri ve yolları kontrol et.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Bi bakayım hocam. Buraya da resim eklerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.