Şimdi Ara

YARDIM EDİN — Laptop İçin Harici Blu-Ray Player?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1366*768 cozunurlugunde laptop um var. HDMi ile tv ye bagli durumda.

Laptop un dahili herhangi bir disk oynaticisi yok‚ o sekilde aldim.

Ekran kartım GT740M ve i5.

Ben harici blu-ray player almak istiyorum.

Laptop uyumlu var midir?

Varsa link atabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son olarak eger blu ray baglayabilirsem‚ km player ile blu ray filmleri oynatabilir miyim?

Km player'da videodaki goruntu kalitesini‚ laptopun oynatabilecegi bir ölcüye uyarlama ozelligi oldugu icin?

• Bilgisini karsiliksizlik cercevesinde esirgemeyecek insanlarin hala kaldigina inaniyorum. Yok mu yardimci olabilecek biri?

• http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-bdr-xd04-6x-harici-slim-blu-ray-_-dvd-_-cd-yazici.html

Linkteki bluray yazıcı düşünülebilir. Fiyat yüksek gelirse bir dönem bluray okuyan ama yazamayan modeller vardı. Onlara bir bakabilirsiniz.

Bluray oynatmak için ise powerdvd kullanabilirsiniz. Eğer tv 1080p yani fullhd ise ekran kartının programı üzerinden laptop ekranını kapatıp, Tv'yi monitör olarak ayarlayabilirsiniz. Bu sayede masaüstü çözünürlüğünü de 1080p olarak ayarlayabilirsiniz.

• Anladim kardesim peki ben kendi sistemim ile orijinal blu ray leri kaldirabilir miyim? Yani 20.000 ‚ 40.000 kbps lik videolar oluyor genelde blu ray ler?

Televizyonum gunumuzun 4.46 ‚ 7.96 ‚ 12.25 GB'lık filmlerini cok guzel oynatiyor‚ malum ortamlardan indirdigimiz filmleri. Fakat nesil olarak HDTV değil.

Öte yandan‚ 1080p ayariyla gerekli olcuyu elde edebilecek dahi olsak kendi pc min ölcusu 1366*768

Yani bunlar oynatım esnasinda sorun olustururmu?

Bence olusturmasa gerek cunku neticede en buyuk yuku blu ray player tasiyacak ve bunu da basariyla yapacak.

Ne diyorsunuz?

• Bluray oynatırken asıl yük işlemci ve ekran kartına binecektir. İ5 işlemci ve 740m ise bu yük için gayet yeterli parçalar, bu anlamda şüpheniz olmasın.

Ekran çözünürlüğü konusunda ise hem laptop hem de tv ekranını aynı anda kullandığınızda muhtemelen çözünürlüğü düşük olana göre ayarlayacaktır. Bu sebeple hdmi ile Tv'ye bağladığınızda ekran kartı sürücüsünden sadece tv ekranını aktif et şeklindeki ayarı yapmanız lazım.

Tam emin olmamakla birlikte böyle yapmadığınızda çözünürlük 720p olacak ve Pc bluraydeki görüntüyü önce 720p'ye düşürecek, sonra da tv 720p gelen sinyali ekrana 1080p olarak yaymaya çalışacaktır. Yani görüntü 2 kere işleme maruz kalacak, bu da görüntü kalitesinde düşüşe yol açacaktır. Ama bu gözle görülür bir fark olur mu emin değilim.

Bu sebeple bd-Rom'u internetten sipariş edin. Aldıktan sonra deneyin, baktınız istediğiniz gibi olmuyor 1 haftalık cayma süresi içinde geri yollarsınız. Sanırım en mantıklı çözüm bu olacaktır.

• Anladim hocam vakit ayirip ii aciklamissiniz tesekkur ederim.

Goruntuyu sadece tv uzerinden goster secenegi var hocam onu yaparim.

Aslında malum ortamlardan elde ettigimiz film belgesel vs. gibi seylerin HD surumleri‚ seyir zevki acisindan insana eksiksiz bir memnuniyet temin ediyor.

Lakin ben‚ artık herhangi bir seyin‚ 'bozma' (Rip‚ blu-ray rip gibi) islemine maruz kalmadan piyasaya surulmus versiyonunu edinip izlemek istedigim icin blu-ray player almak istedim. İlk haliyle izlemek yani. öteki turlu hakikilik unsurundan ödün verilmis videolari indirip izliyoruz malumunuz.

Sizce de mantikli bir gerekce midir? Eger alirsam eskiden bedavaya internet uzerinden edindigim HD kalitesindeki film veya belgeselleri bundan sonra her seferinde ucret odeyip almaya baslayacagim.

Lakin edindiğim ürünler‚ hakiki olacak. Rip olmayacak. İyi bir getiri bu.

Eskisi gibi devam edersem sıfır maliyetle %100 tatminat sağlayan lakin tam anlamiyla hakiki olmayan görselleri‚ videolari indirip izlemeye devam edeceğim.

Siz ne dusunursunuz? Vaktiniz oldugunda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

• Dostum benim için 10gb civarı olan mkv'ler yeterli kaliteyi sağlıyor. Bu sebeple bluray olayına girmeyi hiç düşünmedim. Bir de bluraylerde herşey aşırı canlı ve parlak görünüyor. Bu da aklımdaki sinema görüntüsüne uymuyor. Bu sebeple de bluray olayına pek yanaşmıyorum. Ama siz en iyi kaliteyi izlemek istiyorum derseniz ona birşey diyemem.

Bir de işin hak kısmı var ki, orası hepimizin içinin cız ettiği nokta. Ben de torrent vs'den indirmekten çok hoşlanmıyorum. Ama Tv'lerde sürekli saçmalık olduğundan daha çok film izler olduk. Benim gibi orta gelirli sayılabilecek biri bile orijinal film almakta zorlanıyorsa gerisini düşünemiyorum bile. Bu sebeple işin o boyutuna girmek istemiyorum. İmkan varsa hak yememe konusunda içinizin de rahat etmesi için bluray'e geçiş yapabilirsiniz.

• Anladım hocam. Aslında pek de gerek yok blu-ray'e. Neticede torrent başliklarindaki yorumlara baktigimizda‚ adamlar audio:9 ‚ video:9 oyluyorlar genelde ve ben bunlari indiriyorum. Goruntude gayet tatmin edici oluyor. Ki bazen audio:10 ‚ video:10 olarak oylanmış dosyalara bile rastlıyoruz. Haliyle bu klasmandaki ürünlerin görsel yeterliliği gayet eksiksiz oluyor.

Ama tabii hakperestlik bakimindan sakincaliligini koruyan bir konu bu.

Bir de genelde download yapacagim zaman beşer onar tane dosya birden indirme yapiyorum. Haliyle blu-ray player'a para yeter de‚ rutin download gündemim olduğu zaman para dayanmaz hocam. Öğrenciyiz zaten.

Bir de forumlarda rastliyorum‚ 720p lik video dosyalar icin 4.000‚5000 - 7000 kbps'lik bitrate'ye sahip video lar yeterli olur deniyor.

1080p lik video dosyalar icinse bu bitrate miktarı‚ kriter olarak en az 20.000 kbps şeklinde belirtiliyor. Ki ben sadece 1200 kbps olup ta 1080p sürümlü torrentlere de rastliyorum. Onlar bile audio:9 ‚ video:9 şeklinde oylanmış. Ve hakikaten de guzel bir goruntuye sahip.

Haliyle bu kriterlerdeki video'lara ulasmakta zorluk ta çekmiyoruz‚ şükür. Kisaca torrent‚ bize herseyi temin ediyor. Ve yeterlilik unsurundan ödün vermeyerek.

Yardimlariniz icin cok tesekkurler hocam. Blu-ray player almak demek amazon.com ile surekli munasebet icinde olmak demek. Cunku en cesitli urunler orada. Bu da her seferinde para odemek demek. Pek bir lüzum yok acikcasi ortada.

Neticede ham blu ray ler de var internette. Seedbox vasitasiyla yine download ederiz ortalama bir hızda. :) ki buna dahi gerek yok siz de dediniz seyir zevki acisindan 10 GB lık filmler yeterli geliyor diye.

Muhabbetiniz icin tesekkurler hocam.

• Dostum torrentlerdeki notlara pek bakmayın derim. Çünkü herkesin kalite kriteri farklı. Ben 10gb'lık mkv ile memnun kalırken, kimisini bluray ancak kesiyor, kimisi de 2gb'lık 1080p YIFY ripleri ile mutlu oluyor.

Dün misal 9,5gb'lık 11,5mbps bitrate'i olan Lucy filmini seyrettiim, görüntü ve ses gayet güzeldi. Benim için daha üstüne gerek yok. O yüzden bluray vs kasmıyorum.

Bu arada filmi izlemediyseniz boşuna uğraşmayın. Sonlara doğru iyice saçmalıyor film. Zaten filmin sonunda Luc Besson'ın filmi olduğunu görünce hiç şaşırmadım. Paris ve araba ile kovalama sahnelerinde ulan bu film taksi'ye ne kadar benziyor dedim. Sonunda da Luc Besson'ın filmi çıktı

Dediğin gibi öğrenci isen bluray'e para dayanmaz. Ortalama bir film 15-20€ arası. Bu da adamı zorlar

• Hocam 4 ten sonra 8 10 gb lik surumler genelde kotu trafige sahip oliyor. 25 seed 750 leech gibi. Boyle oldugunda ben nispeten daha ii trafikli 4.36 ‚ 4.46 lik AMİABLE - PUBLİCHD surumlerini indiriyorum cogu zaman. Siz tercih ediyor msunz? Bilirsiniz amiable yi chd' yi falan. Genelde 4.46 ‚ 6.46 lik ripler yapiyorlar.

• dostum ben genelde izleyeceğim filmleri önden seçiyorum ve 4-5 tane birden ekleyip hepsinin inmesini sağlıyorum. Yani hemen indireyim ve izleyeyim şeklinde takılmadığımdan seeder sayısının az olması beni çok etkilemiyor. Bu sebeple de mümkün olduğunca 8-10gb'lık versiyonları tercih ediyorum. Tabii ben de bir de ev sinema sistemi olduğu için mümkün olduğunca DTS sesli olanları tercih ediyorum. Zaten DTS sesli ve 1080p bir film 7-8gb'tan küçük olmuyor.

Ama bulamazsam yada çok çok yavaş olursa daha küçük boyutluları da indirmiyor değilim.
  • Anladim. Ben 15-20 gb lik film indirsem acar mi hocam? İ5 + gt740m rahat izletirmi?

• Hiçbir sorun olmaz merak etmeyin. Rahat rahat oynatır.

• Bu arada power dvd ultra 14 ü indirdim. En-fesss bir sey hocam ya.

Ben boyle bi tasarim gormedim. Ayna gibi gosteriyor.

Lakin ben km player fanatiğiydim. En agir video dosyalarini dahi rahatlikla aciyordu. Vede ustalikla.

Lakin powerdvd suan gozumde bir numara hocam.)

Km kullandiniz mi hic bu daha iyi sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabia007 -- 6 Ocak 2015; 1:55:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.