Selam arkadaslar benim klavye tuslari degisti mesela i yazcam i e basinca ' cikio simdiden tsk
klavyen ingilizce olmuş.
Shift e basılı tut yukarı ok gibi olan tuşa sonra alt a bas düzelir
Counter-Strike oynamaktan benim klavye ye de olmuştu iki kere.İlkinde bilgisayarcı çağırdım o yaptı.İkincisinde klavye seçenekleriyle filan oynadım olmayınca tabiki format
quote:
Orjinalden alıntı: Wista_17
Selam arkadaslar benim klavye tuslari degisti mesela i yazcam i e basinca ' cikio simdiden tsk
Genelde Türkiye'de F klavye (Türkçe) ve Q klavye (Yabancı) kullanılır; Tab tuşunun yanındaki harf F ise Türkçe; Q ise Yabancı klavyeye sahipsinizidir.
Konuyu açan arkadaş ilk zamanlar herkes senin gibiydi; öğrenme çabanı görerek kendi öğrencilik günlerimi hatırlattın.
Sorunun Cevabına gelince: Senin Klavyen F mi Yoksa Q mu bilmiyorum. Fakat aşağıdaki adımları takip edersen kurcalayarak öğrene bilirsin. Senin sayende bende bilgilerimi tekrarlama şansı buldum.
Denetim Masası> Bölge ve Dil seçenekleri> Bölgesel Seçenekler (Türkçe)> Diller> Ayrıntılar> Ayarlar penceresi ekrana gelecek Türkçe-Türkçe F veya Türkçe-Türkçe Q seçeneklerini daha önceden eklenmişse karşına çıkacaktır. Eklenmemiş ise Ekle tuşuna basarak istediğin klavyeyi ekler; Kaldır tuşuna basarak istediğin klavyeyi kaldırır.
Her defasında bu kadar uzun yol kullanmak zor gelirse. İlk aşamada yine aynı adımları kullanarak;
Denetim Masası> Bölge ve Dil seçenekleri> Bölgesel Seçenekler> Diller> Ayrıntılar> Ayarlar> Tercihler> Dil Çubuğu ayarları penceresinden kısa yolu masaüstünde göster kutusunu tıklayarak masaüstüne ekleyebiliyoruz. XP kullanıcısıysan saydamlık gibi çeşitli farklı ayarlar bulunmaktadır. ( kullanıcının tercihlerine bırakılmış seçeneklerdir)
Not: on parmak nedir? Diyenler olursa. Alta ki link sizin için.
Aynı sorun bendede var.Zırt pırt oluyo.KO oynuyorum Ş yazıcam ; yazıyo bazen : yazıyo.Bzen -> tuşu basılıymış gibi charım dönüyo.Alt+shift yapıyorum bu kezde skill basmıyo 1-2-3-4.... tuşları.Alt'a basıyorum 1-2 kere geliyo gene harfler yok arada bi denk gelirse tutturuyom işte devamBunun kesin çözümü yokmu?
quote:
Orjinalden alıntı: FlamePaper
Counter-Strike oynamaktan benim klavye ye de olmuştu iki kere.İlkinde bilgisayarcı çağırdım o yaptı.İkincisinde klavye seçenekleriyle filan oynadım olmayınca tabiki format
deep freezi kur her resette düzelir bendede oluyo reset atıyom düzeliyo:d
quote:
Orjinalden alıntı: TheFatalDeath
alt + shift
====================================================== Klavye Kısa Yol Tuşlarını Değiştirmek; Alt+Shift veya Ctrl+Shift seçeneklerinin ikiside doğrudur. Fakat asıl doğru olan atanmış kısa yol tuşudur.
Başlat>Denetim Masası>Bölge Ve dil Seçenekleri> Diller>Ayrıntılar>Tuş Ayarları>Tuş sırasını Değiştir penceresinden istediğimiz kısa yolu kullanma şansımız vardır.
Kısa yol tuşlarını değiştirmek kişisel bilgisayarlara özeldir. Bu nedenle kısa yol tuşlarını paylaşırken bir başkalarını yanıltmayalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme