Merhaba konuyu hortlatıcam ama olsun sanırım derman bulacağım yer burası. 5 ay önce 2012 model Astra j 1.3 cdti Sport aldım. Araçta 225 45 r17 lastikler var ama tekerler çok yuvada çok küçük görünüyor. Lastiklerin değişmesi gerekiyor bu sayede yanak yükseltmek istiyorum ama kafamda deli sorular! - Baştan söyleyeyim arabalardan çok anlamıyorum. 1) 225/50/r17 düşündüm ancak lastik haliyle büyüyecek ağırlığı artacak arabaya yük olur mu zaten motor küçük tabi bide fiyat artacak. 2) İnternette 1.3 CDTİ lerin orjinal lastiklerinin 215/50/r17 olduğunu okudum lastik firmalarının sayfalarında da bu ölçüler var yalnız 225 genişliği 215 e düşürmek yol tutuşunda çok önemli bir dezavantaj yaratır mı bu konuda biraz çekiniyorum. 3) Ya da hiç uğraşmayım şimdi olan lastikleri yani 225/45/r17 alayım gitsin.
Paraya çok takılmıyorum benim için en önemli koşul güvenlik sonrasında performans konfor vs vs. İnşallah cevap gelir teşekkürler.
Belki birinin işine yarar;
225-45-17 ile 205-50-17 lastiklerin yanak kalınlığı aynıdır. Birbiri ile muadil lastik ölçüleridir. 205 tercih edilirse yere bastığı yüzey %9 düşer. Yakıt tüketimi azalır, aracın performansı artar, yol sesi azalır. Yol tutuşta küçük bir azalma olabilir.
Lastiklerin ölçü karşılaştırması.
Ben de hortlatacam merak ettiğim bisey var
Ben de astrama 205/55/r16 kış lastiği ve jant var elimde bunu kullanabilirmiyim sürtme veya dışarı çıkma yaparmı?
Jant ET45 6.5j (golf dover jantı)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme