Şimdi Ara

[YARDIM LÜTFEN] İmkansız Format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir arkadaşım benden bilgisayarını formatlamamı rica etti bende bir hata yaptım kabul ettim, etmez olaydım. Kendisi harp okulundan ayrıldı bilgisayar onda kalacakmış ancak formatlamak için tüm bilgi birikim ne varsa harcadım işin içinden çıkamadım yardımcı olabilecek var mıdır acaba? Sorunları sıralıyorum bakalım işin içinden çıkabilecek miyiz.

Öncelikle bilgisayar modeli: Toshiba Tecra z40-A
    Yüklü OS: Win8 > Geçmek istediğimiz: Win7Ultimate

üzerinde dvd girişi yok, bios şifresi mevcut ne olduğu konusunda bir fikrimiz yok, supervisor şifresi var biliyoruz ne olduğunu, bilgisayarda sadece kısıtlı kullanıcıya erişim var, admin bölümünün şifresini maalesef bilmiyoruz. Power düğmesine bastıktan sonra şifre istiyor ve hızlı başlatma etkin olduğundan direk kullanıcı şifresinin istendiği bölüme atlıyor. kısıtlı bölümde gpedit.msc, cmd, msconfig, regedit erişimi yok, hatta bilgisayarımın özellikler bölümüne bile giriş yapamıyoruz. sürücüler gizlenmiş durumda, diskmanager a giremiyoruz. Mcafee DLP çalışmakta bu da sisteme usb takılmasını imkansız hale getiriyor. İnternetten indirme yapıldığında sadece c'ye kaydedilebiliyor ancak bat dosyası oluşturup kopyalamayı bile denediğimde başarısız oluyor admin olmadığımızdan. toshiba startup utility de kilitli durumda üzerinde bir değişiklik yapmaya izin vermiyor. toshibalardaki klasik 0'a basılı tutup fabrika ayarına döndürme işlemi de yaramıyor. Gelişmiş seçeneklerde bulunması gereken "UEFI Bellenim Ayarları" da mevcut değil. Bios a erişim için aklıma gelen tek yol bios pilinin sökülmesiydi ancak riske atamadık daha varsa alternatif bir yol danışalım istedik. teşekkürler şimdiden.

Forumun doğru yerine açtığımdan emin değilim hata olduysa affola.

• Anladığım kadarıyla format atmak için biosa girip aygıtı ilk sıraya almanız gerekiyor. Ancak bios şifreli olduğu için boot menüye bile giremiyorsunuz? Doğru mu? Bir de klasik olacak ama, boot menüye girebilmek için f2, f8, f10, f12 tuşlarını veya Laptoplarda sol tarafta kürdan girecek şekilde bir delik var, ona basınca biosa giriyor. Bu delik var mı ve denediniz mi? Yoksa bunlara bile mi izin vermiyor?

Eğer öyleyse yapacağınız şey hddyi söküp başka bir pcye takıp verileri garanti altına almak. Bunu yaptıktan sonra gerisi bi şekilde halledilir. Mesela o dediğin bios pilini çıkarma işlemi...
    Bir de ben bi bilgisayarda bios şifresi girmem gerekiyordu. Ya 0000 ya da 1234 veya 5 i girerek biosa ulaşmıştım diye bi aklıma geliyor, ama emin değilim..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 17 Mart 2017; 3:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Evet sorun usb den calistiramamak bilgisayarı. Biosa giris tusuna zaten izin vermiyor, multiboot menu ise fast boot yuzunden erisim dışı onu da toshiba startup utility icinden ayarlayabilmemiz gerekiyor ama orada da tum secenekle kilitli. Verileri kurtarmak önemli değil. Ancak bahsettiğiniz gibi bir delik yok bilgisayar üzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRkandDaRk -- 17 Mart 2017; 11:15:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRkandDaRk

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Evet sorun usb den calistiramamak bilgisayarı. Biosa giris tusuna zaten izin vermiyor, multiboot menu ise fast boot yuzunden erisim dışı onu da toshiba startup utility icinden ayarlayabilmemiz gerekiyor ama orada da tum secenekle kilitli. Verileri kurtarmak önemli değil. Ancak bahsettiğiniz gibi bir delik yok bilgisayar üzerinde

Veriler önemli değilse o zaman bios pilini çıkarın. 1-2 dk bekleyip tekrar takın. Ramleri de sökün yine aynı şekilde bekleyerek takın. Bazı programlar ram üzerinde çalıştığı için ram deşarj olunca program da devre dışı kalıyor. Bi programda rastladım çünkü.

Şu an aklıma gelen başka bişey yok. Bulursam bi çare yazarım..

• Sahibi istemedi açmamızı alternatif birşey çıkacağını sanmıyorum ama kendi kararı cevaplar için teşekkürler. Iyi günler

• bios sıfırlamadan cihaza erişim zor. sahibi istemediyse bırak gitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.