Şimdi Ara

Yardım Lütfen ! Ne yapmalıyım bilmiyorum ! Asıl sorun nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletim Sistemim: Microsoft Windows XP Professional
    Ana İşlemcim: Genuine Intel(R) CPU 2140 @ 1.60 GHZ
    Ekran kartım:NVIDIA GeForce 7300 GT / 256 MB
    Ram: 1 GB
    HDD: Seagete Barracuda 320 GB - 7200 rpm (Hdd sıcaklığı 35-44 derece arası.)
    (ST3320620AS) Arabirim Türü: IDE Dosya sistemi: NTFS

Anakart Modeli: Intel I945 DDR 2: 5P945Pro-i/AP945iPro
    BIOS Adı: Phoenix- AwardBIOS v6.00PG
    SMBIOS Sürümü: 6.00 PG

1 aydır bilgisayarım yavaşlamaya başladı. Öyle ki
    internette ve pc üzerindeki video ve seslerde titremeler oluyor, bilgisayar geç açılıyor, pc içindeki dosyalar arasında dolaşırken bile kasılıyordu. Bunun için zaman zaman temizlik yaptım. Harddiskteki gereksiz dosyaları sildim, kasanın içini temizleyip, Virüs olabileceği şüphesiyle Kaspersky Antivirüs 10 / Avira / G Data TotalCare 2011 / gibi antivirüslerin yanısıra, SuperAntispyware professional, ccleaner, Advanced SystemCare 4 gibi programları da kullanıp 3-5 adware mikrobunu yokettim. Baştan işlemcimin çok çalıştığını farketmiştim. Ancak Advanced SystemCare 4 kurduktan sonra bu programın göstergelerine göre harddiskte yavaşlama olduğunu tahmin ettim. Öyle ki harddiskimin çalışma oranını çoğu kez %100 gösteriyordu. Hdd hızını ve problemlerini görebilmek için HD Tune 2.55 programını yükledim. 7200 rpm olan hdd için normalde maksimum 40-50/sec olması gereken hızı 3-6 mb/sec gösteriyor. Minimum 2.2 mb/sec , Average 3.4 MB/ sec , CPU kullanımı %57.8.
    Harddiskim için hata taraması
    yaptım, hata bulundu ama düzeltildi windows tarafından. Hd Tune'de veya windows tarafından Hdd üzerinde bad sector bulunmadı yahut bulunamadı. Ekran kartını, ses kartını güncelledim. Ancak bilgisayarım hala yavaş çalışıyor. Hdd'den şüphelendiysem de emin değilim. Hdd arızası veya başka bir problem olabilir mi? Git gide daha da yavaşlıyor sanki pc. Aygıt Yöneticisine de baktım:

Non-Plug and Play Drivers altındaki Intel AHCI Controller-Microsoft Embedded Controller
    Driver-PartMgr ve Pcmcia çalışmıyor. Ayrıca Adobe Flash Player'ı silmeme rağmen, hala çalışıyor.(Flash Player ve Shockwave üzerine pc'de herhangi bir dosya bulamadım). Bu kadar gariplik üzerine ne yapmalıyım?
    Asıl sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromon -- 21 Mayıs 2011; 23:29:47 >

• Yardım edebilecek kimse yok muu?
  • sisteminize en son ne zman format attınız sanırım xp nin format yeme zamanı gelmiş
    imkanınız varsa sistem e 1 gb lik ram takviyesi yapıp w7 kurmanız ı öneriyorum
  • Haklısınız, pc'ye 2.5-3 yıldır format atmadım. Ancak şu durumda bozuk olup olmadığını bilmediğim, ama bozuk olduğundan şüphelendiğim HDD konusunda çok kararsız kaldığım için format olayına yanaşamıyorum. Sizce HDD bozuk mu? Bozuksa yeni bir HDD için de beklemem gerekecek. Format atınca HDD düzelir mi?
  • Benim de bir sorunum var telefondan girdiğim için konu açamıyorum biri yardım ederse sevinirim :(

2 gün önce bilgisayarımdaki programların kendi kendine silindiğini farkettim. avast kaspersky malwarebytes ile teker teker taratıp bütün zararlı yazılımları silmeme rağmen bilgisayarı yeniden başlattığımda yine aynı sorun bir kaç dosyaam silinmiş ve programların çoğu çalışmıyor. Ben de format atmaya karar verdim. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum CD den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkıyor ancak klavyem o yazı çıktığı sırada devre dışı oluyor ve anca windows xp yazısı çıkınca çalışmaya başlıyor. bu yüzden format da atamıyorum ve şuanda kullanılmaz hale geldi . biri yardımcı olursa çok sevinirim
  • hdd üzerinde önemli dosyanız vasa yedekleyin daha sonra xp nin hdd ekranında tüm bölümleri silin ve yeniden oluşturun
    c bölümüne sistemi kurmaya çalışın eğer hdd de bi sorun varsa zaten format sırasında belli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 22 Mayıs 2011; 15:24:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helpneeded

Benim de bir sorunum var telefondan girdiğim için konu açamıyorum biri yardım ederse sevinirim :(

2 gün önce bilgisayarımdaki programların kendi kendine silindiğini farkettim. avast kaspersky malwarebytes ile teker teker taratıp bütün zararlı yazılımları silmeme rağmen bilgisayarı yeniden başlattığımda yine aynı sorun bir kaç dosyaam silinmiş ve programların çoğu çalışmıyor. Ben de format atmaya karar verdim. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum CD den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkıyor ancak klavyem o yazı çıktığı sırada devre dışı oluyor ve anca windows xp yazısı çıkınca çalışmaya başlıyor. bu yüzden format da atamıyorum ve şuanda kullanılmaz hale geldi . biri yardımcı olursa çok sevinirim

usb klavye kullanıyorsun sanırım

senin sorunun biostan usb keyboard ın disable olması dır
    biosa girip usb klavye seçeneğini enable yaparsan sorun un düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Orijinalden alıntı: helpneeded

Benim de bir sorunum var telefondan girdiğim için konu açamıyorum biri yardım ederse sevinirim :(

usb klavye kullanıyorsun sanırım

senin sorunun biostan usb keyboard ın disable olması dır
    biosa girip usb klavye seçeneğini enable yaparsan sorun un düzelir

çoook teşekkür ederim dün sabahtan beri bununla uğraşıyorum demek bu kadar basitmiş . allah razı olsun

• Teşekkür ederim yardımınız için. Dediğiniz gibi yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.