Arkadaşlar ben minecraftta bir server kurmak istedim. Port açtım kontrol ettim, server dosyaları sağlam hamachiden kuruluyo fakat port açarak kuramadım hep şu hatayı aldım "perhaps a server is already running on that port" Çok araştırdım bi bilgisi olan yardımcı olsun
Merhaba Arkadaşım 1-2 ay önce bu sorunu bende yaşıyordum. Google'den araştırdım ve buldum. Minecraftın sitesinde ( http://www.minecraft.net/download ) alt tarafta minecraft_server.jar var onu indir. Masaüstünde herhangi bir yeni klasör oluştur. İndirdiğin Jar. dosyasını klasöre at. Sonra onu klasörde aç. allta For,help type ''help'' or ''?'' diye bir yazı gelince dosyayı kapat. dosyaya yeni şeyler gelecek. Server yazan dosyayı notepad ile aç. Eğer minecraft ın orjinal ise onlie modu false yap pvp ise oyuncuların birbirine vurmasıdır. Şimdi gelelim en önemli kısıma Hamachi ağı . Hamachi de üstte senin ip adresin vardır . Notepad ile açtığımız yerde server ip yazar oraya kendi ip ni yaz. kaydet ve çık Bu arada minecraft server acık kalmalıdır yoksa servere girmez. Oyuna girdiğimizde dogrudan bağlana tıklayalım ( ingilizce kullanıyorsan direct connect ) Açılan yere kendi ip adresini yaz ve oyuna girer isteyene ip adresini ver onlarda sw ne girer. Eğer bir katkım olduysa ne mutlu bana!.
Bende aynı hatayı alıyorum senin dediğini yaptım kardeş ama yine oluyor nedenini lütfen açıklayın
Hamachiden kuruyorsanız porta gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: oguz298
Hamachiden kuruyorsanız porta gerek yok
olurmu hocam port tabiki gerekli bir site vardı oyuna göre sana yardım ediyodu bende yapamamıştım bulamazsanda yaz googleye modelini modemin minecraft port açma diye video bulursan daha kolay anlarsın sonra tamamen doğru yapasan bukkit olmadan sadece hamachi sw açabilirsin çok basit iş sadece port açmakta bitiyo zaten server dosyasını nasıl doldurcağını arkadaş anlatmış yaparsan olur öyle zor bişey değil dediğim gibi hadi sana kolay gelsin yaparsan gelmek isterim hocam
port açmak istiyorsanız 2 tane açmanız lazım
böyle olması lazım 192.168.0.6 daki 6 değişebilir server ip sine 192.168.0.6 yazarsanız http://ip-numaram.com/ bu sitedeki ip numaranızdan herkes sizin serverinize girebilir