Şimdi Ara

Yardım Opel vectra b kasa 1.6 mı VW passat b5.5 1.6 mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aracınız temizmiş gerçekten :)

2013'te CDX'e niyetlenmiştik, o zamanlar piyasa çok çok daha uygundu.

63.500'de sadece ön tampon değişmiş boyasız 2001 CDX 23.000TL

73.000'de komple boya yanığı(sahibi Almancı, tente yakmış boyayı) 2000 model CDX 19.500TL

~35-40.000km'de 2000 ya da 2001 model gümüş gri sunroof+deri koltuk+manuel şanzımanlı boyasız çiziksiz CDX 29.500 liraydı.

2015 Temmuz'da 146.000'de 2001 model sunroof+deri koltuk+manuel şanzımanlı füme CDX için en son 26.500'e pazarlık yaptık ve tamponların falan boyanması gerekiyordu, alt takım elden geçmeliydi :)

Piyasa çok ilginç, araçlarını satmak için değil sergilemek için yüksek fiyattan koyup piyasayı yükselten çok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

1992 yılından beri ailecek aralıksız tüm kasa vectraları kullanıyoruz hali hazırda 10 senelik c de var, opel servisi akrabalarımız var, opel servisi açan babamın elinde büyümüş şu an servis sahibi insanlar var, kendim bu işlerle içli dışlıyım yığınla vectra b ve c yle işim oldu, kullanıcıları tanıyorum, istanbul un en büyük opel servislerinin hepsiyle içli dışlı olmuşluğumuz var, ayrıca birçok makale okumuşluğum var, daha bir tanesinin de vectra b nin elektrik tesisatı sorunsuzdur dediğine rastlamadım

emin olun makyajsız b opel in batma nedenlerinin başını çeken araçlarından biri

ve tesisatı yenilenmek zorunda kalmayan makyajsız vectra b ye de rastlamadım ki zaten bu sıkıntısı yüzünden opel 90 ların sonunda d segmentindeki gücünü kaybetti, c de sorunsuzdur demiyorum ki 2003 model ilk çıkan ve ilk seride hatalar olan c de bile biz sorun yaşamadık ama sorun yaşayanları gördüm, aynı durum aslında b deki gibi c de de var, makyajlandığında o hatalar büyük oranda düzeltildi ama b ler kadar sıkıntı yaşatmadı insanlara

bu yüzden vectra b döneminde en ideal araba opel de tüm servislerin de söylediği gibi astra g dir

Daha bunun üstüne de ne yazılır ki!

Dediğin doğru, B lerdeki sorunların maliyetlerinin Opel e ciddi yük bindirdiği yerli yabancı makalelerde de çıkmıştı, sorunun nedenlerinden birinin uzman olmayan ellerde yapılan müdaheleler, diğerinin ana firma GM in o yıllar sorunsuzluk ve Ar-Ge için Opel e yeterli finansmanı - desteği vb vermemesinin olduğu da sonraki yıllarda beyan edilmişti diye aklımda kalmış.

• createemir kullanıcısına yanıt
    Aracın dışı sizi içi beni yakar arabayı sürmeyi öğrendiğim içinde çocukluğumun geçtiği arabaydı ancak babam sağolsun hiç bakım yapmıyordu araca tabiri caisse esşek gibi biniyordu ama yinede banamısın demedi her yaz 1500 kmlik uzun yol yapıyordu birde hafta sonları markete ve pikniğe gidiyorduk daha 1 kez triger deisimi yapilmisti araca yani ustundeki triger 7-8 yillikti satmadan once araç kullanılmadığı ve gözümün önünde paslanmasina dayanamadığımdan sattırdım piyasasıda o ara yükselmisti 19a sattık die bayram ettik ama suan 22 den asagı temizi bulunamıyor ilerde param olursa temizinde 1 tane alacağım ve a dan z ye restore etme hayalimdir vectra.

• 14 sene oldu vectra 1998 model cd arabamız duruyor hala. sunroof ve deri koltuk ta var tabiki otomaitkman ön koltuklar da ısıtmalı.
    2002den bu yana oksijen sensörü bir kere, egzantirik devir sensörü bir kere, rölanti ayarlayıcısı 2 kere hitachi dandikti ondan hemen bozuldu.14 yılda 80bin km yaptı.
    şimdi bu arabayı kullanmadan yerden yere vurmaya gerek yok.

@mamlamoz hocam şimdi diyorsun ki yan sanayi parçası ucuz falan felan, şimdi konu sahibi gidip vectra alsa ve arızalanan parçaları yan sanayinin de dandiğini takarsa arıza makinesi olabilir arabası. ayrıca yakıt ve çekiş te dandik yan sanayi parçalarla tatmin etmiyor.

vectralarda iki kesim vardır: arıza yaşayıp soğuyanlar ve arabasını yıllarca sorunsuz kullananlar. arabadan soğuyanlar dandik parça kullanıp arabayı şahin gibi kullananlar.
    diğer kesim ise düzgün parça kullanıp arabasınıa iyi bakanlar olay bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 24 Haziran 2016; 15:37:22 >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Dediğinize ek birde türk(izmir torbalı) montajla alman montaj arasındada farklar var bizim alman montajdı ve çok memnunduk dediğim gibi 2000 senesinden 2015 eylülüne kadar 80 bin km kullandık yakıtıda uzun yolda 6.5 civarıydı ama şehir içinde 11-13 leri görmek normaldi karmada 8.5 civarı yakıyordu bizim araç

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Ona nerden bakabilirim? Kaputta bir etiket vardi sanki bir de kapida olmasi lazim.
    Sehir disi 7lt, sehir ici 12 13 oluyordu izmirde.
    Bir de yol bilgisayari 2.8 litre falan diyor galon/lt herhalde. 3.78 ile carpinca 10 lt falan ediyor ve guzergahina gore mantikli duruyor.Su an muglada 3 yildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 24 Haziran 2016; 22:24:22 >
  • 2 model de çok baş ağrıtır konfor olarak torosdan iyidir ama uzun dönemde torosu mumla arayacağınız dan eminim konfor istiyorsanız mazda 626 alın 92-95 model tertemiz 13-14 civarı ve alacağınız iki modelden de sağlam torosu saklayın çünkü ileride arayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

14 sene oldu vectra 1998 model cd arabamız duruyor hala. sunroof ve deri koltuk ta var tabiki otomaitkman ön koltuklar da ısıtmalı.
    2002den bu yana oksijen sensörü bir kere, egzantirik devir sensörü bir kere, rölanti ayarlayıcısı 2 kere hitachi dandikti ondan hemen bozuldu.14 yılda 80bin km yaptı.
    şimdi bu arabayı kullanmadan yerden yere vurmaya gerek yok.

@mamlamoz hocam şimdi diyorsun ki yan sanayi parçası ucuz falan felan, şimdi konu sahibi gidip vectra alsa ve arızalanan parçaları yan sanayinin de dandiğini takarsa arıza makinesi olabilir arabası. ayrıca yakıt ve çekiş te dandik yan sanayi parçalarla tatmin etmiyor.

vectralarda iki kesim vardır: arıza yaşayıp soğuyanlar ve arabasını yıllarca sorunsuz kullananlar. arabadan soğuyanlar dandik parça kullanıp arabayı şahin gibi kullananlar.
    diğer kesim ise düzgün parça kullanıp arabasınıa iyi bakanlar olay bundan ibaret.

bu iş anlamsız bir yarışa dönmeye başladı

anlıyorum vectra b si olan konduramıyor, ben de severim özellikle 2.5 olanlarını, güzel arabadır zamanının ilerisindedir, teknolojiktir, performanslıdır, bakımlıysa konforludur yüksek hızda üzmez, hepsine eyvallah ama istisna durumları ortadaki gerçeği değiştirmiyor

bir tane opel servisi veya opel ustası göstermezsiniz vectra b sıkıntısız bir araçtır diyebilecek

ayrıca gayet anlaşılır bir Türkçe kullandığımı düşünüyorum, 1992 yılından beri her türlü vectra yı kullanan sahip olan ve birçok opel servisi bizzat yakını akrabası olan bu yüzden sürüyle vectra b yle içli dışlı olduğumu söylememden bu arabayı kullanmadan yerden yere vurduğum anlamı çıkıyorsa bir tarafta sıkıntı olmalı herhalde

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Biz fazla sorun yasamadik, yoksa corolla gibi sorunsuz demiyorum elbette.
    Kullanicilarin ikiye bolundugunu soylemistim.

• Vectra yerine alacağı passat çok mu sorunsuz olacak ayrıca vectranın sorunları var sizinde belirttiğiniz gibi ancak kronik sorunu olan bir aracın ustasıda bu sorunu gözü kapalı yapacaktır yani vectranın çözülemeyen sorunu yoktur duymadımda ama tabiki de bende vectranın sorunlu olduğunu kabul ediyorum ama arabayı yaktıracak insanı çileden çıkartacak sorunlar deil üstelik sorunlu olan(krank sensörü,egzantrik sensörü,oksijen sensörü v.s) artık 30 bin nufuslu bi ilçenin sanayisinde bile kolayca temin edilebiliyor hemde d segmentine görw çerez parasına konu sahibi arkadaş sana tavsiyem 2sine de bulaşma 23 yaşındasın git megane 2 hb al yada fiat stilo golf 4 ne bileyim hyundai getz filan al bana kalırsa.

• Arkadaşlar herkese teşekkürler iki araçtan da vaz geçtim burada dediginiz şeyleri her yerde duyuyorum iki araçta bana gore değilmiş farklı arayistayim şuanda kafama yatan araçlar buldugumda yeni bir konuda görüşmek üzere

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.