Şimdi Ara

[YARDIM] Üstadlar akıl veya yardım etmek için lütfen baksın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elektronik ürünler satan fak bir firmamız var. Müşterilere teklifler veriyoruz (A4 Kağıt). 300'den kalemden fazla ürün olduğu için teklif yazarken bir takım sıkıntılar oluyor. Örneğin firmada 2 kişi çalışıyoruz ben ve babam. Babam Office Word'en ve Office Excel'den fazla anlamaz aslında kullanabiliyor ama çok değil. Bende bir zaman için Word'den bir zaman için ise Excel'den teklif forumu hazırlamıştım (Defalarca kez değiştirdim bir türlü istediğimi yapamadım). Yaşadığımız sıkıntılara örnek vermek gerekirse;
    * Mesela 2 ay önce yazılan teklifi bulamıyoruz.
    * 300'den kalemden fazla ürün olduğu için her X ürününü düzgün bir şekilde adama yazdık yolladık 2. sinde mutlaka özellik/açıklamada bir takım şeyleri yamayı ya unutuyoruz yada fazla yazıyoruz.
    * Toplama, çarpma ve yüzde işlemlerini her defasında elle yapmak zorunda kalıyoruz(Bir ara Excel kullanıyorduk o zaman öyle bir sorunumuz yoktu).
    * Teklif NO'su, Teklif Tarihi, Teklif yazan kişi vb. bilgileri her defasında elle yazıyoruz.

Çok uzattım biliyorum. Benim yapmak istediğim aslında tam olarak şu;
    Ofiste bir Yerel Ağ'a bağlı bir PC olsun (Normal bir Windows 7 ve Server) daha sonra buna bir web tarayıcısı ile bağlantı sağlansın
    Örnek: 192.168.1.100
    Bu sayfaya girdiğinde Kullanıcı adı ve Şifre sorsun (Bu kullanıcı adını ve şifreyi ben manuel olarak veri tabanına ekleyebileyim). Açılan sayfada bir taslak olsun alttaki resimdeki gibi

http://r1309.hizliresim.com/1f/v/t1pmh.jpg

Kullanıcı adına göre Teklifi hazırlayan kişinin Adını Soy adını, mail adresini, Teklif Tarihini ve teklif numarasını otomatik yazsın.

Ürünleri önceden eklediğim veri tabanından otomatik çeksin mesela Ekle + basınca bir arama çubuğu çıksın ve oraya yazmaya başlayınca eşleşen ürünleri hemen altında çıkarsın (Google'da arama yaparken önerileri alta çıkıyor ya onun gibi) tabi fiyatları ve özelliklerinin ekranda görünmesine gerek yok ama onlarıda hazırda tutsun daha sonra alt alta eklenen ürünleri otomatik toplasın iskonta yapılacaksa oraya iskonta için yüzde rakamını ekkiyim kdv(herzaman %18 degil isteğe göre değişşin) ve genel toplamlarıda aynı şekilde işlesin en sonunda Kaydet ve İndir butonu bulunsun butona tıklayıncada benim HTML de hazırladığım taslağın içidi doldursun ve PDF dosyasına çevirsin zaten tamamı bukadar hem o sunucuya teklif nosu ile kaydetsin hemde benim pc me indirsin.

Aslında bildiğiniz lisanslı ücretli bir program istiyorum gibi görünüyor ama bana bunun mümkünmü mümkünse hangi aşamaları izleyeceğimi gösterir (İlk önce vb. oluştur, sonra kullanıcı adı giriş scripti yap gibi) ve hatta yardım ederseniz gerçekden çok ama çok makbule geçer (Kesinlikle hayır duamı alırsınız defalarca kez)

Hiç birr bilginiz yoksa bile en azından yorum yaparak konun güncel kalmasına yardım edin arkadaşlar.

Zaman ayırıp okudunuğuz için teşekkür ederim.

• Dediğin gibi ucuz bir muhasebe yazılımı içine form eklenebilenlerden alırsan hem dediklerini yapar hem de girdiyi çıktıyı,siparişleri,iadeleri kontrol etmen kolaylaşır.Netsis danışmanlığı yapmıştım sql server ile çalışıyordu. Teklif formlarını,faturalarını felan satanlar istediğin gibi ayarlar.Gerçi şu an logo çok tutuluyor.NEtsisi de satın aldı.Ama uyarlama süresi biraz zaman alır öyle hemen aldım kullanırım diye bekleme. Babana öğretmek için uğraşırsın.
  • Ilgi ve oneriniz icin tesekkur ler ama ben program degil eeb tabanli bir arauuz ariyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce database'i oluştur.
    Kullanıcı
    -----------
    ID
    AD
    SOYAD
    EMAIL
    SIFRE

FIRMA
    ---------
    ID
    AD
    ADRES
    VERGINO

URUNLER
    -------------
    ID
    URUNAD
    ADETFIYAT
    TARIH
    AKTIF/PASIF

TEKLIF
    ----------
    ID
    FIRMAID
    URUNID
    TEKLIKNUMARA
    ADET
    TARIH

Burada önemli olan ürünün fiyatı değiştiğinde geçmiştekilerin bozulmaması. Onun için her fiyat değiştiğinde ürünü pasif yapıp yeni fiyat ile tekrar eklemek. (Daha farklı çözümlerde var tabii)

Önce bir kullanıcı girişi yapman lazım.
    Girişten sonra en az dört tane sayfa olacak.
    -Firma Ekle/Çıkar
    -Ürünler sayfası.
    -Teklif verme
    -Tekliflere bakma

Teklif verme dışındakiler klasik ekleme çıkarma sayfaları.
    Teklif verme sayfasında ilk önce firma seçeceğin bir alan (combobox olabilir), altına da resimde ki gibi ürünleri ekleyeceğin bir gridview yeterli...

Bu şekilde zor olacak gibi...
    Sen başla yardım lazım olunca daha anlamlı şeyler ortaya çıkar.

Kolay gelsin...

• Gösterdiğiniz yol için çok teşekkür ederim. Veritabanı oluşturmayı bilmediğim için ilk önce onu oluşturmam lazım ve neyle yapmam lazım onu öğrenmeliyim inceden duymuştum birazda kullanmıştım MySQL SQL vb. gibi farklı şeyler mevcut. Siz bu konuda bilgi sahibi iseniz yada dogrudan ogrenebilecegim bir kaynak gosterirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formunuzu biraz inceledim, en mantıklısı muhasebe programı ücret ödemekte gerekmiyor bilsoftun geliştirdiği ücretsiz ve kullanıslı bir programı mevcut.

http://www.bilsoftyazilim.com/ucretsiz_cari_takip.asp

Buradan bu programı ındırıp deneyebılırsın.

Ayrıca dediğiniz gibi php ile bu işlemi yapmak istiyorsanız, php den anlamanız gerekiyor. internette dolaşan kodlar ile bunu halledemezsiniz.

Msql veritabanı kurmayı ve bu veritabanını php kodlarınıza entegre etmeniz gerekecek.

İstediğiniz sistem için kısaca örek vermek gerekirse ,

veritabanı yapısı,

urunler için

id
    urunnumarası
    urun adı
    miktar
    miktarcinsi
    iskonto1
    iskonto2
    iskonto3
    iskonto4
    kdv
    geliş fyatı
    satış fiyatı

firma için

id
    Firma adı
    vergi no
    adres
    telefon
    yetkili ad soyad

..vs gibi devam etmektedir. bu veritabanlarını php koda dokmek bastan bır sistem yazmak gibidir. heleki sizin istediğiniz basit bir işlem değil.
    Yardım etmek isterdim. ancak şuan için cok meşgulum ancak 3 ay sonrasına yardımcı olabilirim.

Php coder bulup ya da formda bulunan Yazılım Geliştirme formuna konu acarak bulabılırsınız.

Bu sistemin en fazla edeceği değer 200 tl yi aşmaz.

Ben kendim yapacam dersen, önce oturup veritabanı çizmen lazım ki işin asıl füs noktası veritabanında biter.

• Bilgilendirme için teşekkür ederim sözlediklerinizi inceliyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.