Şimdi Ara

Yardım: Uydudan gelen sinyalin çoğaltılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uydu yayını ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Yeni taşındığım binada Turksat uydusunu çeken bir çanak anten ve bu antenden gelen sinyali
    her daire dağıtan bir cihaz var. Her eve bu cihazdan bir tane kablo geliyor.
    Fakat benim evde 3 tane TV var. Sorum şu: çatıdan gelen bu sinyali evin içinde üç
    sinyale nasıl dönüştürebilirim. Böylece her odaya bir kablo çekip, herbirine bir receiver almayı
    düşünüyorum. Bu işi gören bir cihaz önerebilir misiniz?

• Mekanik çoğaltıcı işinizi görür sanırım. Her elektronikçide bulunur. Durumu anlatırsanız gösterirler. Bununla beraber 3 cihaz birden bağlayınca Lnb sinyali yada sinyal şiddeti düşerse elektrik beslemeli router tarzı başla bir sinyal arttırıcıya ihtiyacınız olabilir. Önce dağıtıcıyı deneyin. 3-5 TL bir fiyatı olacaktı. Olmazsa elektronikçilerde yardımcı olur.
  • Bunu sakın yapmayın.Lnb ile receiver arasında çift yönlü bir akım söz konusudur.Yani recerver 13-18 volt enerjiyi lnb ye gönderir,lnb de görüntü sinyalini recervere.Bu durumda 3 ayrı receiver 13-18 voltu aynı lnb ye gönderince lnb yanar.Kablo tv ler için söz konusu olabilen bu durum receiverli kullanımlarda yapılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deltoid

Bunu sakın yapmayın.Lnb ile receiver arasında çift yönlü bir akım söz konusudur.Yani recerver 13-18 volt enerjiyi lnb ye gönderir,lnb de görüntü sinyalini recervere.Bu durumda 3 ayrı receiver 13-18 voltu aynı lnb ye gönderince lnb yanar.Kablo tv ler için söz konusu olabilen bu durum receiverli kullanımlarda yapılamaz.

Bu durumu bilmiyordum. ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deltoid

Bunu sakın yapmayın.Lnb ile receiver arasında çift yönlü bir akım söz konusudur.Yani recerver 13-18 volt enerjiyi lnb ye gönderir,lnb de görüntü sinyalini recervere.Bu durumda 3 ayrı receiver 13-18 voltu aynı lnb ye gönderince lnb yanar.Kablo tv ler için söz konusu olabilen bu durum receiverli kullanımlarda yapılamaz.

Sinyal bana LNB'den direk değil, LNB'ye bağlı bir cihazdan (sanırım switch'den) geliyor.
    Reciever ile switch arasında da yine aynı durum söz konusu mu?
    Aslında benim öğrenmek istediğim. Switch'den bana başka kablo gelmesi söz konusu değil.
    O zaman evde aynı anda sadece bir tane TV mi izleyebilirim?
  • usta gelen tek kabloyu böl 3 e izle ..yapanı biliyorum çatır çatır çalışıyor
  • arkadaşlar aynı frekansta olan yayınları izlersin trt .olan yayınları veya starda olan yayınları gibi kolaygelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benguluibo -- 28 Mayıs 2010; 1:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xcalybur

Merhabalar,
    Yeni taşındığım binada Turksat uydusunu çeken bir çanak anten ve bu antenden gelen sinyali
    Fakat benim evde 3 tane TV var. Sorum şu: çatıdan gelen bu sinyali evin içinde üç
    sinyale nasıl dönüştürebilirim. Böylece her odaya bir kablo çekip, herbirine bir receiver almayı

3 adet TV ,3 adette receiver varsa, eksik olan, LNB oluyor, bu sayede birbirinden bağımsız olarak izleme yapılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Merhabalar,

3 adet TV ,3 adette receiver varsa, eksik olan, her receivere bir LNB oluyor, buda yapılabilir bir duurum,bu sayede birbirinden bağımsız olarak izleme yapılabilir

• quote:

quote:

Merhabalar,

3 adet TV ,3 adette receiver varsa, eksik olan, LNB oluyor, bu sayede birbirinden bağımsız olarak izleme yapılabilir

Çatıdan bana 1 adet kablo geliyor. Çanak anten balkonumda olsa zaten çok çıkışlı LNB ile problemi hallederim. Ama çanak antene müdahale etmem mümkün değil.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Çatıdan bana 1 adet kablo geliyor. Çanak anten balkonumda olsa zaten çok çıkışlı LNB ile problemi hallederim. Ama çanak antene müdahale etmem mümkün değil.

çanağı balkona alma şansınızdamı yok,bir başka seçenek yok gibi

• mdu lnb kullan birde anfi bağla sinyal seviyesini yükselt 2 kablo olarak kullan.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
  • merhabalar, apartmanımızda ortak çanak anten tesissatı var. Anten santralinden receiver a gelen kabloda ciddi elektrik gerilimi var, elim değdiğinde resmen çarpıyor. Bu normal mi. Receiverim ikinci defa arıza yaptı, bunun bu durumla alakası olabilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşalar 5 daire için 8'li lnb mi yoksa küçük bi merkezi sistemmi önerirsiniz 8'li lnb'de 5 daire aynı anda kullanımında sorun yaratırmı hangısını tavsiye edersiniz..
  • merhaba,
    Apartmanın ortak uydu anten kablosundan eve gelen anten kablosunda yuksek gerilim var.digiturk receiever yandı ,panasonic plazmanın scart girisleri yandı sadece tv icin 400 tl tamir parasi odedim 1 ay gecti tekrar aynı sorun oldu.digiturk servisi kabloları baglarken anten kablosunda ve daha sonra scart ı baglarken scart ta elektrik sparkı oldu ve yine scart girisleri yandı.
    Her servis baska sey soyluyor.Topraklama ları olcturdum sorun yok topraklama iyi dediler , akım koruma prizi kullanıyorum ama sorun hala cozulmedi , tecrubesi yada bilgisi olan arkadaslar yardım ederse cok makbule gecer .
  • quote:

Orijinalden alıntı: özqür_34

Arkadaşalar 5 daire için 8'li lnb mi yoksa küçük bi merkezi sistemmi önerirsiniz 8'li lnb'de 5 daire aynı anda kullanımında sorun yaratırmı hangısını tavsiye edersiniz..

Bence 8 li lnb kullan kafan rahat etsin merkezi sistemler en basitinden tv kartlarında sorun çıkarabiliyor....
  • 8 li lnb kullanıyorum 2 senedir 7 si dolu hiçbir sorun yok sadece tuneri çok kötü cihazlarda avrupa uzantılı kanallarda bazen sinyal alamıyorum,benim lnb de çok iyi değil sanırım markasız karaköyden almış olduğum lnb daha iyi bir lnb daha iyi sonuç verir bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.