Şimdi Ara

Yardımcı olun yoksa kıracam artık bu gitarı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir elektro gitar var. Manyetikleri bozuldu. Gittim yeni manyetik aldım. Aldığım adam bana bağlama manyetiği satmış. Tabi ben bunu anlayasıya kadar manyetik kablolarını soymuş bulundum. Dedim yapacak birşey yok artık bağlayayım. Gitardaki manyetikleri söktüm humbucker diye biliyordum. 2 kablo çıktı. Meğerse single dan bozma birşeymiş. Hadi onda geçtim olan oldu artık. Önce manyetikleri yanlış yere oturtum kablo uzunluklarını ayarladım. Daha sonra farkettim yanlış yuvada olduklarını. Kestiğim kabloları uzatıp doğru yuvalarına koydum.

Artık herşeyi doğru yapmaya başladım diye düşünürken manyetiğin bağlantı şemasına bakayım dedim. Orda anladım bağlama manyetiği olduğunu. Artık çıldırmak üzereydim. O gün bıraktım gitarı kenara yarın sakinleşince bakayım.

Diğer gün oldu şu uçları farklı marka manyetiklere göre bağlayayım dedim. 4-5 tür bağlantı denedim. Yok olmuyor. Yine çıldırcam bıraktım gitarı.

Öteki gün artık bu kabloların ne olduğunu araştırayım ne neyin nesi anlayayım dedim. Ulan sadece bir tane kaynak buldum Türk sitelerinde. O da 11 yıl önce yazılmış. Resim falan hepsi uçmuş. Yazıdan anladığım kadarıyla bişeyler buldum. Artık olcak galiba diye ümit etmeye başladım. Baktım saat geç oldu. Yarın bakarım dedim.

İşe başladığımdan beri 4 gün geçti artık olcak bu iş diye düşünüyorum. Aldım elime havyayı lehimlemeye başladım. Lehim bitti telleri falan taktım. Amfiyi açıp tam çalcam. Ulan bilmem ne yaptığımın aletinden ses yok. Artık kafayı yedim yiyecem. Attım kendimi sokaklara 3-5 saat salak salak yürüdüm.

Lütfen yardım edin yemin ediyorum çıldırcam. Artık gitarı çalmak istemiyorum. Sadece şu manyetikler çalışsın bana yeticek. Varsa bilgisi olan yardımcı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dash1905 -- 2 Ekim 2018; 3:37:11 >

• Okurken kötü hissettim ve ben de 3-4 saat yürüyüşe çıkıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.