Şimdi Ara

Yardiminiz Ihtiyacim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle herkese merhaba.Bundan 10 gun once amerikaya geldim.3 hafta daha burdayim,Tabi gelmisken yeni bir bilgisayar almayi dusunuyorum
    Oncelikli olarak laptop bakiyodum fakat baktigim laptoplar acikcasi beni tatmin etmedi ve 3-4 sene sonra islevini yitirmesi beni dusunduren noktolar,
    Bende bu sebepten dolayi toplama bilgisyar yapmayi dusunmeye basladim,Acikcasi monitor ve kasa haric parcalari burdan alabilcegimi dusunuyorum.Sizdende bu konuda tavsiye almak istiyorum.Biliyorum cok konu var ama acikcasi bu parcalardan pek anlamiyorum okuduklarimdan.Toplam butcem 1200-1500 dolar orasi ama hersey dahil.Fakat biliyosunuz amerikada fiyatlar ve burdakiler farkli.Bu fiyata bana yurt disi fiyatlarina gore yardim edebilcek biri varsa cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim iyi gunler diliyorum.

• öncelikle laptop diyosun kasa ve monitörü ayrı alacam diyosun...laptop da kasa ve monitör birdir..sana bir kaç öneri vereyim...

mouse alacaksan kablosuzlar hem güzel , kullanışı rahat, kablo derdi yok

http://www.nasabilgisayar.com/index.php?do=catalog/results&q=mouse

laptop (dizüstü) bilgisayarlarda da şunları önerebilirim...hızı 2.4 ghz - 3.2 ghz arası , ram 4 gb yada 8 gb iyi, ekran kartı ndvia 2gb ın altında olmasın, işlemcide i5 yada i7 olsun amd alma ama windows 8 yüklü olanları alma hiç kullanışlı değil..

http://www.nasabilgisayar.com/Kisisel-Bilgisayar,LA_120291-2.html#labels=120312-2

• E güzel düşünmüşsün fakat 3-4 seneye kalmadan kurduğun masaüstü de eskiyecek haberin Olsun.

Yinede yerinde olsam,
    4770K
    780 classfield
    2x4gb ram
    Z87. ROG vb sistem kurardım.

Ya buarada orada kesin Cooler Master Stryker kasa vardır onun üstüne kasa tanımam bi bakıver sana zahmet. Beğeneceksin eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

E güzel düşünmüşsün fakat 3-4 seneye kalmadan kurduğun masaüstü de eskiyecek haberin Olsun.

Yinede yerinde olsam,
    4770K
    780 classfield
    2x4gb ram
    Z87. ROG vb sistem kurardım.

Ya buarada orada kesin Cooler Master Stryker kasa vardır onun üstüne kasa tanımam bi bakıver sana zahmet. Beğeneceksin eminim.

dostum peki bu sistem nasil yani ben artik rahat bi 2-3 yil ugrasmak istemiyorum bu yeterli olurmu performans acisindan
  • cemal.44 kullanıcısına yanıt
    dostum dedim ya laptopdan vazgectim gibi yada cok tatmin edici bisey olmasi lazim anladinmi cunku ilerde masaustuen 1-2 takviye yapabiliyosun ama laptop cop oluyo
  • Imralis kullanıcısına yanıt
    3 yıl sıkıntısız olur bence. Olmadı 3.yılda SLI yapar, mutluluklar dileriz..
    Birde 23' 144hz asus monitör alırsın süper işte.. 27' ler oyun için ideal olmaz genelde, yinede senin tercihin.

Ama sistem konusunda 3 yıl sıkıntı olmaz yani.

• quote:

3 yıl sıkıntısız olur bence. Olmadı 3.yılda SLI yapar, mutluluklar dileriz..
    Birde 23' 144hz asus monitör alırsın süper işte.. 27' ler oyun için ideal olmaz genelde, yinede senin tercihin.

Ama sistem konusunda 3 yıl sıkıntı olmaz yani.

dostum bu arada yazdigin parcalari anlamadim hangisi ne marka ne model detayli yazma sansin varmi acaba zahmet olmazsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orda haklısın masa üstünü ileri yıllarda parça bakımından üst modelleri çıktımı eskisi ile değiştirebiliyorsun...burda bak yine sorun olursa her türlü yardıma açığız...

http://www.nasabilgisayar.com/Kisisel-Bilgisayar,LA_120291-2.html#labels=120348-2
  • Imralis kullanıcısına yanıt
    İntel 4770K işlemci.

Corsair H110 sıvı soğutma.
    (overclock yapacaksan al)

Asus Z87 Pro anakart
    (kullanıyorum, çok memnunum. Üstündekiler bence gereksiz yinede senin tercihin.)

Corsair 2x4gb 2133Mhz ram
    (gskill de olabilir.)

Gigabyte Windforce Gtx780 3gb
    (Asus gtx780 dcu2 de Olabilir yani çift fanlı özel soğutma dediğimiz model. Tek fanlı alma)

Seasonic 850W gold 80+ power
    (Corsair de olabilir ama 750w olsun en az)

Kasa da dediğim gibi big tower modellerinden beğendini al.

• quote:

İntel 4770K işlemci.

Corsair H110 sıvı soğutma.
    (overclock yapacaksan al)

Asus Z87 Pro anakart
    (kullanıyorum, çok memnunum. Üstündekiler bence gereksiz yinede senin tercihin.)

Corsair 2x4gb 2133Mhz ram
    (gskill de olabilir.)

Gigabyte Windforce Gtx780 3gb
    (Asus gtx780 dcu2 de Olabilir yani çift fanlı özel soğutma dediğimiz model. Tek fanlı alma)

Seasonic 850W gold 80+ power
    (Corsair de olabilir ama 750w olsun en az)

Kasa da dediğim gibi big tower modellerinden beğendini al.

Seasonic almasın geçen forumda gördüm Seasonic psu patlamış adamın elinde Seasonic önermiyorum.
  • Belkide onun kısmetine öyle olmuştur

Ona bakarsan asus Mx239h aldım bozuk çıktı para iadesi yaptılar. Şimdi bu monitör yüzünden koskoca Asus'u önermemezlik yapamam şahsen. Ayrıca ben de seasonic kullanıyorum çok şükür sıkıntı yok.

• quote:

Belkide onun kısmetine öyle olmuştur

Ona bakarsan asus Mx239h aldım bozuk çıktı para iadesi yaptılar. Şimdi bu monitör yüzünden koskoca Asus'u önermemezlik yapamam şahsen. Ayrıca ben de seasonic kullanıyorum çok şükür sıkıntı yok.

Ya bak haklısın birşey demiyorum Ama biri mouse biri psu Düşünsene psu patlarsa sistem ne olur ? Arkadasın Allah'tan elinde patlamış dışarıdayken Ben sadece belirtmek istedim Bilmesinde yarar yok mu Yoksa son karar onun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

quote:

Ya bak haklısın birşey demiyorum Ama biri mouse biri psu Düşünsene psu patlarsa sistem ne olur ? Arkadasın Allah'tan elinde patlamış dışarıdayken Ben sadece belirtmek istedim Bilmesinde yarar yok mu Yoksa son karar onun.

Mx239h 23' monitör. :)
    Bilsin elbet, ama her markada olur bunlar, bunu da bilsin.

• Sistemlerimi hep Amerika'dan toplarım,sana tavsiyelerim:
    1-Kasa taşımakta uğraşma,Türkiye'den al.
    2-TigerDirect mağazalarına bakmanı öneririm,eğer yakınlarda yoksa NewEgg.
    3-Kutuları atma ve faturaları sakla. Problem çıkarsa o fatura ile RMA talebi açarsın.
    4-Çoğu ürünün websitesinde garanti kaydı olur. Onları yap

• Ve 5:Donanımları ve alırsan telefonu sırt çantanda getir
    6:Rebate yazar bazen 10-20 dolar,onlara hiç takılma. Amerika'da 2-3 ay bulunmayacağın in parayı nasılsa geri alma imkanın yok gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

quote:

Mx239h 23' monitör. :)
    Bilsin elbet, ama her markada olur bunlar, bunu da bilsin.

Dalgınlığıma gelmiş mouse yazmışın diye okumuşum :) Haklısın evet olabilir Peki böyle bir durumda firma ne yapıyor sistem elimde kalınca sadece psu'nun yenisini veriyor ve başka birşeye karışmıyor öyle değil mi ?

• Önemli değil. :)
    Sanmam, karşılamıyordur. Ama tüm markalarda oluyor yani, hiç sıkıntı olmayan power markası bilmiyorum varsa tabii o alınmalı. Kısmet yani kısacası. (:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.