Buyrun arkadaşlar aldığım hata bu lütfen yardım edin...
quote:
"D3D yönetim cihazı aktif değildir. Lütfen kontrol ediniz." diyor. D3D ise Ekran kartı ‘ dır. Yani burdan şu anlam çıkıyor. Ekran kartımızın olmadığını ya da gerekli dosyalarının eksik olduğunu anlatmak istiyor. İlk öncelikle ekran kartınızın olup olmadığını ve varsa isminin ne olduğunu ögrenmeniz lazım. Eğer ekran kartınız yoksa, ekran kartı almanız gerekmektedir.
Eğer ekran kartımız varsa;
Ya ekran kartımızın modeli ve sürümü düşüktür. Ya da ekran kartımızı bilgisayara okutmamış ve ya dosyaları eksik olabilir.
Peki hangisinin olduğunu nasıl ayırt edebiliriz.
İlk öncelikle oynamak istediginiz oyunun istemiş olduğu bilgisayar özelliklerine bakınız. Eğer istemiş olduğu ekran kartından sizin ekran kartınız düşük ise ekran kartınızı degiştirmelisiniz.
Eğer ekran kartınız istediği özelliğe uyuyorsa ya ekran kartımızı okutmamışızdır ya da dosyaları eksiktir. Peki bunu nasıl öğrenebiliriz. Bunu anlatalım.
İlk öncelikle directX son sürümünü indiriniz ve yükleyiniz. Daha sonra oyuna girmeyi deneyiniz. Eğer yine aynı hatayla karşılaşıyorsanız 2. Yöntemi denememiz gerekmektedir.
2. Yöntemde Başlat ı açıyoruz ve ordan Çalıştır a tıklıyoruz. Gelen yere dxdiag yazıyoruz. Gelen bölümde sekmelerden Ekran a tıklıyoruz ve orda Ad yazan yerde Ekran Kartınızın yazması gerekir. Eğer yazıyorsa ya Ekran kartınızın dosyaları eksiktir ya da Ekran kartınızın modeli düşüktür oyunun istediği özelliklere yetmemektedir. Eğer Ad yazan yerde YOK yazıyorsa Ekran kartınızı okutmamış olmanız gerekir. Bunun için Ekran kartınızın Modelini ögrenmelisiniz. Eğer Modelini biliyorsanız yapmanız gereken Ekran kartınızın web sitesinden Setup unu indirmeniz ve bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir. Setupı yükledikten sonra oyuna rahatlıkla girebilirsiniz.
Şöyle bir makale buldum. Umarım yardımcı olacaktır.