Yani tamam güzel ama bana çok saçma geliyor.. Eğer ben birine araç satmış olsam ve kilometresi 80k olsa, Aradan 3 ay sonra alıcı beni arayıp, "kandırmışsın beni, araba 80 değil, 180k kmde" dese, Bende ben bu arabayı 60 binde aldım, 20 bin km kullanıp size sattım, eğer bir durum varsa eski sahibiyle görüşürün, kendisinin kim olduğunu hatırlamıyorum ve eski noter satış sözleşmem de kayıp deyip kapattım diyelim.. Sonuç ne olacak?
Mahkeme sormaz mı adama neden aracı almadan önce serviste kontrol ettirmedin diye?
Öte yandan alınan karar umarım insanların güç bela kazanıp arttırdıkları paralarda gözü olan bu vicdansızların biraz olsun korkmasını sağlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ersegun_beg
Araç ilana göre 66.000 km'dedir.
İzmir'e gelen araç 15 gün sonra yağ değişimi için servise gider ve Doğuş Oto'nun kayıtlarında aracın 220.000 Km bakımına girdiği farkedilir.
Müstahak bunlara...
İnsanlar binbir emekle kazanıp biriktirdiği paranın tam keyfini sürecekken,böyle adi galericiler insanın hevesini kursağında bırakıyorlar
Böyle haberler okudukça keyifleniyorum yaw Allah kimseyi böyle adi galericilerin eline düşürmesin...
quote:
Orijinalden alıntı: Polemik
Paylaşım için teşekkürler.
Mümkün olursa kararı tartıp buraya ekleyebilir misiniz?
Buı mümkün değilse özel mesaj ile davaya bakan mahkemeyi ve dosyanın karar ve esas numaralarını yazarsanız o da çok makbule geçecektir.
Bende bunu bekliyorum, zira asıl önemli olan emsal teşkil edebilecek kararlarla mahkeme yolunun açık olmasıdır
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Yani tamam güzel ama bana çok saçma geliyor.. Eğer ben birine araç satmış olsam ve kilometresi 80k olsa, Aradan 3 ay sonra alıcı beni arayıp, "kandırmışsın beni, araba 80 değil, 180k kmde" dese, Bende ben bu arabayı 60 binde aldım, 20 bin km kullanıp size sattım, eğer bir durum varsa eski sahibiyle görüşürün, kendisinin kim olduğunu hatırlamıyorum ve eski noter satış sözleşmem de kayıp deyip kapattım diyelim.. Sonuç ne olacak?
Sen bana araç sattın diyelim, km si 80 bin dedin ama araç 180.000 binde. Arkadaşın dediği gibi satışın yapıldığı gün sözleşmeye 80.000 km dedir diye yazdırdık. İlanının internet çıktısını da aldık. Doğuş otonun aldığımız günkü kayıtları da 180.000 binde. Eski sahibini aramaya hiç gerek kalmaz. Herhalde bunları kararı veren hakim de düşünmüştür. İstenince bin türlü sahtekarlığı en başından önlemek mümkündür, bataklığı kurutunca sivrisinekler de vızıldayamaz.
Olay tamamen haklı gerçekleşmiş, Almanya'da da çok yapılan bir uygulama aynı hali ile Türkiye'ye getirilmiş, hukuki sonucu da benzer bir yoldan sirayet etmiş. Şöyle bir fark var. Almanya'da kilometre düşürmek suç değil (!) ancak aracı satarken kilometresinin düşürüldüğünü söylememek (!!!) suç, kanunla cezası konulmuş bir cürüm. Çoğu zaman fark ediliyor, dava açılıyor, ve dava Türkiye'deki gibi 2 yıl sürmüyor, hemen görülüyor. Alıcı aracı geri almamakta ve mahkeme masraflarını ödememekte ısrar ederse icra ve emeklilik primlerine el koymaya kadar gidiyor (!).
Kilometre düşürme hem SUÇ, hem de ALENİ olarak yapılıyor, oto elektronikçileri tabelalarına bile utanmadan yazıyor ("yol bilgisayarı ayarı" veya "gösterge modifiye" gibi). Cihazlar Çin'den getiriliyor. Google'a "Mileage Correction" olarak aratın.
Bu nedenle kullanılmış bir otomobil satın alırken
- ASLA SADECE KİLOMETRE GÖSTERGESİNE BAKMAYIN - YETKİLİ SERVİSTEN BAKIM RAPORLARINI İSTEYİN - ARACIN GENEL DURUMUNU AYRINTILI İNCELEYİN - DİREKSİYON, PEDALLAR, ÇİZİK, SOLMALARA BAKIN - GÖSTEREBİLDİĞİNİZ KADAR ÇOK YERE GÖSTERİN - SIFIRI İLE GÖRÜNTÜ OLARAK KIYASLAMAYA ÇALIŞIN
Bir durum daha var ki kilometre düşürmeden daha vahim, o da kilometresi düşürülmüş bir aracı bile bile alan (işine geldiği veya hoşuna gittiği için) ve bununla oynamayıp aynı vaziyette aynı düşürülmüş kilometre ile geri satanlar var. Bir ara muhabbet geçen birisine sormuştum "kilometresi düşürülmüş arabayı neden aldın?" diye, verdiği cevap "ne güzel işe, satarken daha çabuk gider" olmuştu.
O zaman arabalara kilometre saati koymanın hiçbir anlamı ve mânâsı kalmıyor. Toptan kaldırsınlar, daha iyi...!
GOLF V Mileage Correction / Kilometre Düşürme
çok da iyi olmuş çokta güzel olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Evet haklısınız her zaman problem böyle kolay çözülemeyebilir,defalarca el değiştiren araçar var, topiğe konu olan olayda (veya benzeri hayal bir olay düşünelim) ya galerinin de haberi yoksa. Veya 0 km araba aldık 5 yıl kullandık,atıyorum 80000 km kullandık sattık,sattığımız kişi düşürdü 40000 e,ya olay dönüp dolaşıp bize patlarsa! Eğer biz bu arabaları 1.2 ila üst sınırı belli olmayan oranda kat para ödeyerek (kdv+ötv) alıyorsak,bu fazladan parayı ödediğimiz yapının da en azından bir denetim mekanizması kurması gerekiyor. Sadece bu konularda değil araba olayı ile ilgili her konuda. Arabayı aldığınız servisde de sorunlar yaşanıyo, ama yapacağınız hiç bişey yok,ha tamam kanunda var 30 iş günü falan diye ama pratikde uygulanmıyo ki. Siz sonra tek başınıza koskoca firmaya dava açacaksınız da v.s. v.s. Burada böyle klavyeden atıp tutması kolay (kendimden bahsediyorum) ama insanın başına gelince anlıyosunuz ne kadar yalnız olduğunuzu. Mesela bir arkadaşım koskoca bir dünya markasının şu an üretimeyen bir otomatik vitesli aracını almış 2 kez arızalanan araç 3. kez arızalanınca firma 60 iş gününden uzun bir sürede teslim etmeye çalıştı. Arkadaş almadı tabii dava açtı. Tama 2 yıl arabasız kalıp sonunda kazandı falan. E arkadaş sen koskoca firmasın yahu,hani 30 iş günü süresi kuralına niye uymuyosun?Yasada böyle değil mi? Yok illa kendiniz uğraşacaksınız. Firmaya güvenme,galeriye güvenme,birbirimize güvenme..... Bu işlerle ilgili çok ciddi bir düzenleme gerekmekte. Her şey hatalar ve eksikliklerle dolu. Yasada genel kurallar koymakla şu an hiç bir şey çözümlenmiş değil. Noterde devir teslim için bile vergi dairesine gidip borcu yok kağıdı alma ilkelliği var (3 aya kadar vardı,şimdi nasıl bilmiyorum). Bir ara kamu ile ilgili konularda kararlarıkısmen bağlayıcı olan Ongusmanlık gibi bir sistem gelecekti,kaldı. Belki bu konuda da benzeri bir sistem gelebilir,olayların daha pratik çözülebilmesi açısından. Topiği açan arkadaşın da benim de başka bir konuda belirttiğim gibi davalar 2 yıl sürüyo. Ben 40 milyara araba alıyım, sorun çıksın mahkemelik oluyum, 40 milyar daha verip 2 yıl için bi araba daha mı alıyım? Param yoksa 2 yıl arabasız mı dolaşıyım? O parayı kaç yılda biriktiriyosunuz? Sonra emdiğiniz süt burnunuzdan geliyo. Km düşürme için de şöyle bir önerim var. Bunu yapmak direk suç haline getirilir, zaten belli bunları yapanlar, her şehirde bir kaç yerdir heralde. Yazarsın anayasaya 2 yıldan başlıyo,paraya da çevrilmiyo diye. Araba olayları artık hayatımızın bir parçası. Giderek bir şeyler yerine oturacağına işkence haline gelmeye devam ediyor. Konuyu biraz genelledik ama dediğim gibi bu konu her yeri sorunlarla dolu bir konu.
arkadaslar , bır kısıde var olan bır zayıflıktan faydalanarak ,gercegı oldugundan farklı gostererek veya kendısını oldugundan baska bır kısı gıbı tanıtarak karsı tarafı hataya dusurup maddı menfaat saglama dolandırıcılık sucunu olusturuyor. Gordugunuz gıbı aslında yasa cok acık
Hakimler de ikinci el araba alıyor ehh halden de anlamışlar
AHngi mahkeme aşamasında acaba? Daha temyizi var.. Durun bakalım. Karar kesinleşsin. Emsal hale gelsin. O zaman seviniriz. Türktelekom soygununa dur demeyenler buna mı dur diyecek?
bence kilomtrelerle oynayanlara daha ağır cezalar verilmeli.. Km sayaçları mühürlenmeli işlem yapmak için yetkili yerler haricinde sayaçlara müdaheıe edilememeli...
Sevindim.
Ancak arkadaşınız aracı satın alırken neden servis geçmişine bakmamış? Birazda haketmiş..
OTO KİLOMETRE DÜŞÜRME CİHAZLARI 2009 VERSİYON VE ARIZA TESPİT CİHAZLARI OTO KİLOMETRE DÜŞÜRME CİHAZLARI 2009 VERSİYON VE ARIZA TESPİT CİHAZLARI
OTO BEYİN TAMİRİ VE PROGRAMLAMA CİHAZLARI AİRBAG BEYİN ŞOKLAMA(PROGRAMLAMA)CİHAZLARI İMMOBLASER KODLAMA CİHAZLARI DİJİTAL GÖSTERGE YAZILIM CİHAZLARI CİP TUNİNG PROGRAMLAMA CİHAZI ABS BEYİN TAMİRİ ARIZA TESPİT CİHAZI(orijinal İtalyan, yerli ve yabancı tüm araçlara bakar) NOT- CİHAZLARIMIZIN SATIŞI VE SATIŞ SONRASI DESTEĞİMİZ VE KURSUMUZ VARDIR. İRTİBAT-0216 517 91 52 CEP-0534 344 45 61
Mail. akademi-oto@hotmail.com İstanbul-kartal
VALLA SÜPER DİKKAT ETMEK LAZIM EYW..
arkadaşınızın belliki cüzdanı kabarıkmış çünkü türkiyede yoksul olan hakkını arayamaz arıyacak parası olamaz tr de demokrası zenginler için
güzel haber sevindim
quote:
Orijinalden alıntı: Polemik
Paylaşım için teşekkürler.
Mümkün olursa kararı tartıp buraya ekleyebilir misiniz?
Buı mümkün değilse özel mesaj ile davaya bakan mahkemeyi ve dosyanın karar ve esas numaralarını yazarsanız o da çok makbule geçecektir.
Bu önemli bir husus.Bir çok arkadaş bu sorundan müzdarip.Verilmiş olan bu karar,dava açmayı mahkemelik olmayı düşünen bir çok arkadaş için yol gösterici ve hakim içinde emsal olarak karar belirleyici olabilir
Kapagin en guzeli olmus, cok cok sevindirici bir haber. Darisi butun diger dolandiricilarin basina. Umarim artik km dusurmeyi "herkes yapiyor" diyerek bir hak gormezler, gidip birisinin malini, parasini calmaktan hicbir farki yok cunku.