Şimdi Ara

Yarın Köln'e gidiyorum ? Tavsiyeleriniz ? Teknoloji Fiyatları ? Gezilecek Yerler ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
15.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .nevermind

Arkadaşlar yarın saat 00.45 te Pegasusla İzmirden Köln'e gidecegim..
    1.Pegasus'u nasıl bilirsiniz uzun yolculuklarda ..?

2.Köln'de kesin gidin, Deneyin, Görün diyebileceğiniz yerler neresi.. Gezebileceğimiz yakın şehirler..? Güzel yerler ?

3.Teknoloji fiyatları nasıl.. İpod ya da Fotoğraf makinesi(DSLR) alacağım.. Bilgi edinebileceğim site veya başka bir şey var mı?
    Önerebileceğiniz ürünler var mı? Nereden alınır? Fiyatlar nasıldır? Türkiyeye nazaran nasıldır ? Gümrükten Nasıl geçirilir ?

Arkadaşlar bu 3 sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlarıma ..

Hocam uzun zaman olmuş msj yazalı ama mrk ettim bende haftaiçi gidecem köln'e. Tavsiye alsam biraz senden:) Ucuz elektrnk felan mümkün mü ?

• Yaklasik 12 senedir Köln´de yasiyorum. Anlatacak cok sey var tabi. Gidilecek baslica yerler:

- Hava alanindan sehir merkezine otobüs kalkiyor. 2,50€ civari olsa gerek. Ayrica taksicilerin hepsi türktür. Pazarlik yapip 15€´ya Dom´a kadar gidersiniz.

- Ucuz ve temiz pansiyon Mülheim´da ve Deutz´ta bulabilirsiniz. Taksici de yardimci olur.

- Dom Meydani ve yanindan Neumarkt´a dogru uyazip giden Schillergasse (Köln´ün en pahali magazalarinin bulundugu cadde) Media Markt da var.

- Hemen arkasinda, Rhein (Ren) Nehrinde tekne turlari yapabileceginiz (Düsseldorf´a kadar gidilebilir) iskeleler. Cok pahali degildir (en fazla 10€)

- Iskelelere giderken müzelerin arasindan gecilebilir. Cikolata müzesini israrla tavsiye ederim.

- Dom´un altindan bircok yöne Metro gidiyor. Saturn icin Hansaring iki duraktir mesela. Bu arada Türk Bankalari (Is, Garanti, Vakifbank) buradadir.

- Hansaring´te metrodan inerseniz bulundugunuz cadde Hohenstaufenring´tir. Bu cadde yaz aksamlari igne atsan yere düsmez sekildedir. Köln´ün kaymak tabakasi buralarda bulunur. Bir sandalyenin 10.000€ oldugu mobilya magazalari bulabilirsiniz. Cafe, Sinema, Restaurantlarin cogu buradadir.

- Hansaring´in arkasi MediaPark´ta Cinedom adinda Köln´ün en büyük sinemasi bulunur. 16 tane Salonu vardir. Büyük filmlerin Galalari burada yapilir.

- Hansaring´ten 2 Durak ötede ZOO (Hayvanat Bahcesi) var. Hemen önünden 3€´ya teleferiklere (Seilbahn) binmek mümkün. Tüm Köln ayaklarinizin altinda.

- Mülheim Semtine gidip, Keup Caddesini mutlaka görün. Almanya´da bir esi daha yoktur bu caddenin. Kendinizi Istanbul´da hissedeceksiniz.

- Sehrin biraz disinda (20km) Phantasialand adinda Disney Land´i aratmayacak bir eglence merkezi var. Günlügü 30€ civari. Ama aradiginiz hersey var. (Linke tiklayin, Videodakilerin hepsi ve daha fazlasi var.)

- Rhein kenarinda gezerken Microsoft´un yeni binasini görmenizi tavsiye ederim.

- (Bazi semtler..) Deutz´ta Köln-Arena, Kalk´ta Arcaden Alis-veris Merkezi ve Kalker Hauptstr., Nippes´te Neusser Str., Ehrenfeld´te Venloer Str., Mülheim´da Wiener Platz ve Frankfurter Str...

Soracaginiz seyler varsa, cevaplayabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 8 Ağustos 2010; 0:27:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doganza

Yaklasik 12 senedir Köln´de yasiyorum. Anlatacak cok sey var tabi. Gidilecek baslica yerler:

- Hava alanindan sehir merkezine otobüs kalkiyor. 2,50€ civari olsa gerek. Ayrica taksicilerin hepsi türktür. Pazarlik yapip 15€´ya Dom´a kadar gidersiniz.

- Ucuz ve temiz pansiyon Mülheim´da ve Deutz´ta bulabilirsiniz. Taksici de yardimci olur.

- Dom Meydani ve yanindan Neumarkt´a dogru uyazip giden Schillergasse (Köln´ün en pahali magazalarinin bulundugu cadde) Media Markt da var.

- Hemen arkasinda, Rhein (Ren) Nehrinde tekne turlari yapabileceginiz (Düsseldorf´a kadar gidilebilir) iskeleler. Cok pahali degildir (en fazla 10€)

- Iskelelere giderken müzelerin arasindan gecilebilir. Cikolata müzesini israrla tavsiye ederim.

- Dom´un altindan bircok yöne Metro gidiyor. Saturn icin Hansaring iki duraktir mesela. Bu arada Türk Bankalari (Is, Garanti, Vakifbank) buradadir.

- Hansaring´te metrodan inerseniz bulundugunuz cadde Hohenstaufenring´tir. Bu cadde yaz aksamlari igne atsan yere düsmez sekildedir. Köln´ün kaymak tabakasi buralarda bulunur. Bir sandalyenin 10.000€ oldugu mobilya magazalari bulabilirsiniz. Cafe, Sinema, Restaurantlarin cogu buradadir.

- Hansaring´in arkasi MediaPark´ta Cinedom adinda Köln´ün en büyük sinemasi bulunur. 16 tane Salonu vardir. Büyük filmlerin Galalari burada yapilir.

- Hansaring´ten 2 Durak ötede ZOO (Hayvanat Bahcesi) var. Hemen önünden 3€´ya teleferiklere (Seilbahn) binmek mümkün. Tüm Köln ayaklarinizin altinda.

- Mülheim Semtine gidip, Keup Caddesini mutlaka görün. Almanya´da bir esi daha yoktur bu caddenin. Kendinizi Istanbul´da hissedeceksiniz.

- Sehrin biraz disinda (20km) Phantasialand adinda Disney Land´i aratmayacak bir eglence merkezi var. Günlügü 30€ civari. Ama aradiginiz hersey var. (Linke tiklayin, Videodakilerin hepsi ve daha fazlasi var.)

- Rhein kenarinda gezerken Microsoft´un yeni binasini görmenizi tavsiye ederim.

- (Bazi semtler..) Deutz´ta Köln-Arena, Kalk´ta Arcaden Alis-veris Merkezi ve Kalker Hauptstr., Nippes´te Neusser Str., Ehrenfeld´te Venloer Str., Mülheim´da Wiener Platz ve Frankfurter Str...

Soracaginiz seyler varsa, cevaplayabilirim...

Hocam çok teşkler verdiğin biligler için hepsini not aldım :D

Phantasialand mutlaka gidecem, yemek için tavsiye edebileceğin bir yer var mı peki ?

• Teleferiği öğrendiğimizde çok iyi oldu kardeş...
  • Rica ederim.

Yemek icin Mülheim´daki Keup Strasse bir cok Alman´in bile müdavimi oldugu vazgecemedikleri bir yerdir. Kebap icin Büyük Harran Doy Doy tavsiye edilebilir. Sandvic seklinde satilan dönerler, sehir genelinde 3€ civarinda satiliyor, icecekler 1€. Bir kisiyi rahatlikla doyuyur. Tabakta kebaplar ise 6-9 € arasi degisir.

Bunun disinda, Hansaring´te (Saturn´ün oldugu cadde) Weidengasse adinda bir cadde var, orada da Türk Restaurantlari coktur.

Mülheim´a gidince, Frankfurter Strasse´yi de görün (Wiener Platz). Orada da birkac Türk Restauranti var.

--------------
    Bu arada yukarida bir yer yanlis anlasilmasin. Bankalar Hansaring´te degil, Dom Kilisesinin oradadir.
  • Elektronik icin Magaza olarak, Saturn ve Media Markt´in disinda "Promarkt"´i da tavsiye ederim. Bazen cok iyi kampanyalar oluyor. Güncel kampanya fiyatlarini bu linkte görebilirsiniz:http://www.promarkt.de/index.php?id=2

Bulundugun yerin Posta kodunu girince en yakin subeyi suradan bulabilirsiniz:http://www.promarkt.de/index.php?id=3

---------------------

Aslinda elektronik icin en iyi yöntem, Köln´deki Ebay Firmalari olurdu.

• @Baldas, Phantasialand sahane bir yerdir.

Su linkten biraz incelemek mümkün:http://www.phantasialand.de/ger/Park/Attraktionen

-----

Ayrica, Zoo´da (Hayvanat Bahcesi) Cok güzel bir Botanik Bahcesi (Flora) ve Akvaryum Park var. Görülebilir..
  • Unutmadan..

Forumda cok görüyorum:), tasarruflu arkadaslar BIM tarzi yerlerden alis-veris yapiyor. BIM´in model aldigi firma ALDI Almanya´dadir. Aldi´ler ya da benzerleri olan LIDL Magazalari sehrin hemen her yerinde mevcuttur. Girip rahatlikla bir cok seyi yari fiyatina alabilirsiniz.

Aldiginiz ürünleri iceriginde "GELATINE, Speisegelatine, Lecitin, E471 Mono- und Diglyceride von Speisefettsäuren" varsa bunlar domuz katkisi iceriyor.

"Mono- und Diglyceride..." bulunan ürünlerde "Soja yada Sojalecitin" yaziyorsa sorun yok. ROM ve WEIN (Sarap) iceren cikolatalar da var.

Havalar sicak malum. Dondurma olarak "Langnese" ve "Landliebe" en kaliteli ve güzel olanlaridir. Langnese, Türkiye´deki Algida ile ayni firmadir. Cesitleri de aynidir. "Langnese" (Algida)´nin ürünleri en ucuz LIDL´larda ve Kaufland´larda bulunur. Aldi´de yok. (Lidl´da Kaufland´daki kadar cesit olmuyor.)

Bu iki firmanin ("Langnese" ve "Landliebe") hemen her ürününde "E471 Mono- und Diglyceride von Speisefettsäuren" vardir. Direk firmalarla yazisma yaptim ve bu katkilarin Soja menseili oldugunu yazili olarak bana gönderdiler. Rahatlikla yenilebilir yani. Gelatin, Lecitin varsa onlar domuz katkisi oluyor ama, onu da belirtmislerdi.

Bu konularda hassasiyetiniz olabilir diye yazdim. Bilmeyince kötü oluyor. Yoksa siz bilirsiniz tabi...

Ayrica LIDL´larda satilan Enerji Icecekleri, RED BULL ile ayni tada sahiptir. Fiyati ise sadece 0,25€.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 8 Ağustos 2010; 12:50:12 >

• Cikolata, icecek ve atistirmalik seyler icin kesinlikle KIOSK denilen büfe tarzi yerlerden ve benzinliklerden birsey almayin. Hersey iki-üc katina satilir. Sadece Sigara ve gazeteler normal fiyatadir.

Bu tür seyler icin en iyi secenek, sehrin her yerinde bulabileceginiz büyük magazalardir. Aldi, Lidl, Kaufland, Rewe, Real, Edeka, Netto, Plus, Kaisers, bunlardan bazilari...

------

Biraz daha yazarsam, rehberlik ücreti isteyecegim ona göre.. :)
  • bende gecen sene gitmistim. ipod alacaksaniz koln'de retail apple store yok ama premium reseller'lar var. mesela ben ipod'umu compustore isimli bi apple premium reseller'dan apple store fiyatina aldim. ayrica saturn'den de dijital foto mak. almistim. tr'ye gore cok avantajliydi fiyati.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

Cikolata, icecek ve atistirmalik seyler icin kesinlikle KIOSK denilen büfe tarzi yerlerden ve benzinliklerden birsey almayin. Hersey iki-üc katina satilir. Sadece Sigara ve gazeteler normal fiyatadir.

Bu tür seyler icin en iyi secenek, sehrin her yerinde bulabileceginiz büyük magazalardir. Aldi, Lidl, Kaufland, Rewe, Real, Edeka, Netto, Plus, Kaisers, bunlardan bazilari...

------

Biraz daha yazarsam, rehberlik ücreti isteyecegim ona göre.. :)

valla kardeş süpersin 8-9 eylülde kölndeyim.9-11 arası düsseldorf tayım.köln için süper kaynak olmuşun dediklerinin hepsini yapcam

• Baya eski bir başlık ama çok işime yaradı :)
    işte bu nedenle bu forumu seviyorum bilgi deposu mübarek :)))))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.