Şimdi Ara

▁▂▄▆█ Yarışma: MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 İncelemesi █▇▅▃▁

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ▁▂▄▆█ Yarışma: MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 İncelemesi █▇▅▃▁

Merhabalar bu incelemede halen kullanmakta olduğum MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 modelini inceleyeceğiz. Öncelikle Monster markasının benim için ne ifade ettiğinden kısaca bahsetmek istiyorum. 2007 yılında ilk laptopumu almaya kalktığımda tanıştım . Piyasadaki laptoplardan hem özellik hem fiyat olarak üstün modeller sunuyordu . Sene 2014 oldu halen bu politikaları devam etmekte , ancak ilk yıllarda yaşanılan kargo ve tedarik sorunlarının olması halen firma üzerinde kötü bir intiba bıraktığını düşünüyorum. Şuan gecikme süresinde yapılan upgradeler ve müşteri hizmetleri konusunda ne kadar ilerde bir firma olduğunu duyurması veya reklamlarının yapmasını istiyorum.Özellikle 15 gün içinde iade,piksel garantisi bilinmesi gereken hizmetler. Geçen sene yine bir ikilem arasında kaldım güçlü bir oyuncu masaüstü mü yoksa oyuncu laptopu mu ? 1 Aylık araştırmam sonucunda MSİ GE serisi veya Monster laptoplarından birini tercih edecektim.Sonuçta hergün böyle bir teknolojik alma fırsatımız olmuyor. Fiyat aralığım 2 bin ile 3 bin arasında idi. Kadıköydeki Focus bilgisayara gidip incelemek istedim iyi ki de gitmişim , ilgi ve alakadan çok memnun oldum kapıdan çıkarken kararımı vermiştim. Laptop alacak arkadaşlara önerim eğer İstanbul'da yaşıyorlarsa kesinlikle gidip bi görmelerini isterim.

Gelelim MONSTER® Q61MS-16F34 15.6" özelliklerine ve tercih sebebine

Chipset Intel® HM77 Express Chipset
    Ekran Boyutu 15.6" Full HD 1920x1080 3D 120Hz. Mat LED Ekran
    Ekran Kartı 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 675MX 256-Bit DX11
    Ram 16GB
    İşletim Sistemi Ücretsiz İşletim Sistemi Linux (Türkçe)
    Klavye Numerik Tuşlu (Türkçe Q) Klavye
    Hoperlör Entegre 2+1 Adet Hoparlör
    Numerik Tuş Takımı Var
    Killer Ethernet RJ45 Portu Var
    eSATA Portu Var
    HDMI Portu Var
    DVI Portu Yok
    VGA Portu Var
    Kulaklık / Speaker Çıkışı Var
    Mikrofon Girişi Var
    S/PDIF Dijital Çıkış Var
    Line In Girişi Var
    Dahili Mikrofon Var
    Adaptör Full Range AC Adapter 180W - 19.5V / 9.2A veya 19V / 9.5A
    Garanti Süresi 2 YIL

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi neden tercih ettiğime gelelim .
    İlk olarak ekran boyunu neden 15.6 ? Çünkü hem kolay taşınır olması hemde full hd bir ekran sahibi olmak.
    İkinci tercih sebebi GTX 675MX 256 Bit olan ekran kartı uzun yıllar beni götürecek olması.

Peki neden Msi değilde MONSTER tercih ettiğim?

Msi kasası ile Monster'in kasası kıyas kabul etmez biçimdeydi . Kasa neden önemli? Çünkü oyuncu bilgisayarları yoğun yük altında ve oyunların sorunsuz çalıştığı bilgisayarlar olmalı bu nedenle fan rahatça kasayı soğutmalı . En önemlisi kullanıcı klavyeye elini koyduğu zaman bu sıcaklığı hissetmemeli . Monster kasa ve fan konusunda bazı şeyleri aşmış bir firma hiç riske girmeye gerek yok. Peki fan sesi nasıl derseniz oyun veya yoğun yük altında değil iken sesini duymanız mümkün değil. Yük altında ise makul bir sesi var . Klavyesi gerçekten övgüyü hakediyor yani dışarıdan 100-200 lira verip aldığınız oyuncu klavyelerini aratmayacak düzeyde.

EKRAN

Ekran çözünürlüğü için ayrı bir paragraf açmak istiyorum bunun nedeni almadan önce aklımda 17 inc ve 15.6 inc arasında kalmam. Full HD bir bilgisayarda en iyi ekran büyüklüğü nedir konusu aklımı kurcalıyordu. Ancak 15.6 incde full hd mat ekran performansını görünce tüm tabularım yıkıldı. Hem kolay taşınabilir bir laptop hemde ekran muazzam çözünürlükte .

TAŞINABİLİRLİK

Bilgisayar Mühendisi olmam sebebiyle hem iş yerinde hem evde kullanmam gerektiğinden bu model oldukça uygun. Hediyesi zaten Laptop Çantası ve oldukça kullanışlı . Bazı firmalar oyuncu laptopu sattığında ya çanta hediye etmiyor yada alakasız ölçülerde çantalar yolluyorlar.

PERFORMANS

Benim için bir laptopta olmassa olmaz render ve derleme işlerini yapması , sadece yapması değil hızlıda yapması gerek . 16 Gb Ram bunun için yetiyorda artıyor bile. Gelelim oyun performansına öncelikle oyun oynamak zevk meselesidir ani fps düşmeleri günlük hayattaki sıkıntılarınızı arttırmamalı :) Eğer iyi bir oyuncuysanız bu farkı anlarsınız ve kafayı takarsınız benim gibi :) Ekran kartı 256 bit ve 2GB 2014 yılında çıkmış oyunlarda bile sorun çıkartmıyor. Full hd oynamak zaten ayrı bir zevk .

Birazda kaydettiğim fps değerleri konuşsun isterseniz.

En Yüksek Ayarlarda En Düşük Ayarlarda

Thief 41/23.4 55/46.6

Assasin Creed 4 Black Flag 21/40 59.4/61.4

Battlefield 4 53.2/23.9 109.1/80.1

Fifa 14 268.2/312.9 432.3/319.2

Dota 2 51.1 107.3/89.2

World of Tanks 42.4/26.7 44.42/36.4

Counter Strike : GO 131 220.6/193.4

Crisis 3 16.3/40.9 59.1/84.8

Son olarak toparlamak gerekirse Monster Laptopları sizlere tamamiyle multimedya cihazı sunuyor . İster Mühendis olun ister mimar veya oyun tutkunu kısaca her kesime hitap eden modelleri var bende bana hitap eden sosyal ve iş hayatımda yardımcı olabilecek bir model seçtim . Ancak takıldığım mevzu bilgisayar mühendisi olmam sebebi ile bana model öner diyenlere monster marka laptopların kodlarını söyleyememem . Yani modeller akılda kalıcı isimlerle anılmalı bu eksikliği uzun yıllardır yaşadı Monster firması . Ancak 2014 yılından itibaren bu konuyuda çözmüş gibi duruyorlar (TULPAR , ABRA, HUMA VB.) serileri gibi.

▁▂▄▆█ Yarışma: MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 İncelemesi █▇▅▃▁ ▁▂▄▆█ Yarışma: MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 İncelemesi █▇▅▃▁ ▁▂▄▆█ Yarışma: MONSTER® Q61MS-16F34 15.6 İncelemesi █▇▅▃▁

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.