Şimdi Ara

Yasak meyve bilim ve teknoloji mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şeytan insanlığa bilim ve teknoloji vermek istemiş. Yasak meyve ile anlatılan buymuş.

Türk mitolojisinde erlik diye geçen şeytan bunun mücadelesini vermiş. Ülgen de bundan dolayı insanlığı cezalandırmış.

Bazı şamanlar erliğe tapıyor. Sebebi belki de budur.

Alttaki videoda bayağı kafa ütülemişler.

Aybike Turanyoutube
    Yeraltı Dünyasının Tanrısı Erlik Han ve Türk Şamanizminde Cennet Cehennem
    https://www.youtube.com/watch?v=jQ6LuJJybHI&feature=youtu.be

Yasak meyve bilim ve teknoloji mi?

Mitolojiye göre erlik ve Ülgenin babaları bir anaları farklı. Şeytan ve tanrı üvey kardeş yani. Şeytan cariye bir kadından olma.

Şimdi benim sormak istediğim asıl soru şu: El ilah Turan Dursunun din bu kitabında Arapların islamdan önce de taptığı bir put olarak geçiyor. Hazreti Muhammed Rab (efendi) kelimesini kabul ettiremeyince istemeye istemeye el ilah kelimesine razı gelmiş. Yani Allah.

Asıl şeytan olan el ilah insanlığın iyiliği için uğraşan erlik hanı şeytan diye yutturmuş olamaz mı?

Dinlerin anlattığına bakılınca da birbirine eşit iki güç var. Yani diğer türlü tanrıya posta koyması mümkün mü? Yaratan yaratılan ilişkisinden ziyade iki yaratılanın söz düellosuna benziyor diyaloglar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 12 Eylül 2019; 18:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle bir şey yok.Hatta isimler tanrı tarafından veriliyor
  • Kitapta geçen Allahu teala lafzı alemlerin rabbi kavramına munhasırdır. Yani Rab Allahu dan önde gelen bi kavramdır.

Bu açıdan Rab kelimesi (baba) mealinde olan bi şey. Teorik olarak baba denince isevi bana değil. Biz tür olarak kısırız esasen her canlı kısır. Kopyayı. Biz eril bireyi bilmiyoruz esasen.

Babadan kasıt bu bireye atıftır. Bilinmeyen ancak mevcudattan aklen neden ve sonuca oturan bi kavram.

...........

Rab kitapta firavunun iddiasıdır. Ben sizin en ala rabbiniz değil miyim der?

Bu vesaike ulaşma nedeni hakkındaki söylene ise kız kardeşini el olarak alması ve ilahlık iddiası olarak da geçiyor.

Kız kardeş aklen eş olandır ancak kişi onu eş etmez. Ve fakat bunu ileri sürer. Bu kız benim tahtı risaletimde hangi ilah onu benden eş olarak alacaksa gelsin.

Yani kadını yarattığı ileri sürülen ilaha meydan okuyor. Firavuna benim gibi kadının ilahiyat tarafından yaratılmadığına iman etmiş biri olarak din kisvesindeki türleşme ye karşı çıkmış.

Teorik olarak insan türdeş bi varlık olarak homo sapiens bi varlık. Yani homojen bi yapı. Anne birey yok bundan dolayı baba bireyi de yok..

Şimdi bu çerçevede şeytan melek ilah konusundaki esemeler ilmen türdeş arasındaki ilişkiden dolayı makul değil.

Bi kere kadınla erkek aynı tür değil.

Deniz fili ile fokun türleşme si ne ise eril ile dişilin türleşmesi de o.

Ben teorik olarak erkek aslan iken dişil birey kaplan ya da puma gibi bi tür zaten.

İlmi veri gereği bu şekil ilişki türlerinde şeytan peri vs. Masalları nedensiz değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilim, teknoloji, okumak, araştırmak, sorgulamak, din denen tezgahın ne olduğunu açık ettiği için yasak meyvadır ve şeytan işidir, geçmişde de din ideolojilerinin baskın olduğu yerlerde bilim insanları hiç bir zaman sevilmemiş, dinin bağnaz ve aptalca yorumlamalarını açık ettiği için göze batmışlardır, örneğin Dünya yuvarlak ve Güneşin etrafında döner diyen sayısız bilim insanı katledilmiştir, ( galileo ) çünkü ibrahimi dinlere göre islama görede Dünya düzdür ve Güneş Dünya'nın etrafında döner, eski insanların bilgisi buydu çünkü, din kitaplarınada böyle yazdılar. Buna karşı gelen dinlerine küfretmiş olurdu, bu tezgahtan ekmek yiyen kliseninde, diyanetinde, fetonunda, akapeninde, chpninde itibarı sarsılırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 12 Eylül 2019; 19:49:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.