Şimdi Ara

Yaşım gitar çalmak için çok mu geç ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yıllardır aklımda olan fakat bir türlü fırsat çalamadığım gitar çalma işine şu aralar kafayı takmış durumdayım ve bu sefer kararlıyım , öğrenmek istiyorum. Rock müziğiyle küçük yaşlarda bir büyüğümün sayesinde Queen ile tanıştım ve gitar o zamanlardan ilgimi çekmeye başladı fakat ailevi nedenlerden dolayı bir türlü öğrenmeye fırsat bulamadım.Şimdi çok istiyorum ve 21 yaşındayım ve sanırsam biraz geç kaldım. Biraz araştırma yaptım herkes önce klasik veya akustik gitarla başlangıç yapmayı sonradan elektroya geçmeyi öneriyor fakat ben elektro gitarın verdiği zevki diğer türlerden alabileceğimi sanmıyorum o yüzden elektro gitarla çalışmaya başlasam daha yoğun bir tutkuyla çalışıp kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Müzik kulağıma güveniyorum ve genelde çevremdeki insanlar ellerime dikkat ettiklerinde piyano veya gitar çalıp çalmadığımı soruyorlar , uzun ve ince parmaklarım var. Yani biraz da gaza getirilmiş durumdayım , sizin yorumlarınız nedir ?

• Direk elektroyla basla sorun olmaz. Yas konusunda da bence sorun yok eger gercekten calisacaksan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 yaşında çalmaya başlayanları tanıyorum. Bence hiçbir sorun yok bu yaşta başlamanda.
  • MrSaxoBeat kullanıcısına yanıt
    Yaş geç değil. Tek sorun istikrarlı olacak mısın:) Her gün düzenli olarak bir saatini ayırıp seni ilerletecek çalışmalar yapsan 1 senede iyi bir kıvama gelirsin. Bu süreçte haftada bir saat bir hocadan ders alman en azından ne yapıp ne yapmaman konusunda daha hızlı fikrin olur. Hocayla çalışmanın bir artısı da temelinin sağlam olmasına yardımcı olur.

Ne çalmak istiyorsan onu çal. Gerçekten... Yani çalacağın tarzlar rock/pop ağırlıklı olacaksa elektro gitar çalman daha mantıklı. Çünkü önemli olan kullanacağın akorlar, teknikler, armoni bilgisi vs. Şimdi gidip klasik gitar alsan popüler müzik çalacağın için elektro gitarda yapabileceğin şeyler yapacaksın. Bari elektro al ki en azından onun tekniklerini, pedalları vs. kullanmayı da öğrenirsin.

Maalesef Türkiye'de ezbere konuşan çok insan var. Klasik gitar dedikleri naylon telli gitar. Ve "klasik gitar", tekniği çok farklı bir enstrüman. Alıp ispanyol stili ya da gerçek anlamda klasik müzik yapmayacaksan hiçbir anlamı yok. Ha tını olarak seversin, başlangıçta elektro gitar telleri sert gelir ayrı mesele. Ama önce "klasik öğren, sonra elektro gitara geçersin" diyenler biraz yanlış düşünüyor.

• Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim . Bir sorum daha olacak şimdi ben daha eline gitar almamış biri olarak egzersiz yapmak için alabileceğim en uygun gitar ve amfi nedir ? 400 450 Lira bütçem var , temelimi oluşturduktan sonra tabii ki yenilerini almayı düşünürüm fakat şimdilik ne önerirsiniz ?
  • öncelikle yaş sıkıntısı kesinlikle olmaz 30-40 yaşlarında doktor olmuş adam bile öğrenmeye başlıyo başlangıç için iyi gitar alma ve önce elektro dan önce classic alman lazım diyenlere inanma yüzde 100 ü gitar hakkında bilgisiz insanlar kesinlikle takma onları hatta elektro istiyosan ilk önce elektro ile başlaman daha iyi olur çünkü classic gitarın klavyesi daha kalındır elektro gitara geçince tutuş tarzını değiştirmen lazım(elin büyükse aynı şekilde çalabilirsin) uzatmamak için neden tutuş tarzını değiştirceğini açıklamayayım 400-450 liraya iyi bi elektro gitar bulmak zor tabi ama bütçeni zorlamak istemiyosan 2 gitar önerebilirim
    heavy metal ağırlıklı çalıcaksan: epiphone sg special
    rock-blues vs türü çalıcaksan:IBANEZ GRX40
    alabileceğin en iyi 2 gitar bu başkalarını dinleyip yanılma sakın sorun olursa bana ulaşabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.