bende seksenlerin başında doğdum, benim yaşıtlarımda boşanıyor. klasik aile kurumumuz malesef bozuldu. bu iyi birşey değil, çünkü peşine bir sürü sorun gelecek. |
Yaşlanıyoruz! - 2040 yılında Türkiye’de yaş ortalaması 40 olacakmış (3. sayfa)
-
-
Benim çalışmaktan sabahın altısında kalkıp akşam 6 ya kadar bir tarafımda ayı böğürüyor birde çocuk mu yapıcam benim yerime başkası yapsın ben kendimi kurtarıp hayatıma bakmanın derdindeyim kim nüfusu artırıyorsa artırsın beni ilgilendirmiyor
-
Ailecek gidilip kültürlenip eğlenilecek yerler kapatılıyor:
- Sealife Akvaryum
- Legoland
cnbc-eİstanbul'da Madame Tussauds, Sea Life Akvaryum ve Legoland kalıcı olarak kapanıyorhttps://www.cnbce.com/sirket-haberleri/istanbulda-madame-tussauds-sea-life-akvaryum-ve-legoland-kalici-olarak-kapaniyor-h8044
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İZLANDA
İzlanda'da çocuk yardımları ve aile desteği, diğer İskandinav ülkeleri gibi oldukça gelişmiş sosyal devlet anlayışına dayanır. İzlanda, ailelere ve çocuklara çeşitli maddi destekler ve ücretsiz kamu hizmetleri sunmaktadır. İşte İzlanda'da çocuk yardımları ve teşvikleri:
1. Çocuk Yardımları (Barnabætur)
Ödeme Süresi: Aylık olarak ödenir.
Miktarlar:
İlk çocuk için: Yıllık yaklaşık 160,000 ISK (~1,170 USD).
İkinci çocuk için: Benzer miktarda ödeme yapılır (160,000 ISK / ~1,170 USD).
Üçüncü ve sonraki çocuklar: Yardım miktarı hafif artış gösterir, ancak tam rakam genelde ikinci çocukla aynıdır.
2. Doğum İzni (Fæ?ingarorlof)
Ödeme Süresi: 12 ay boyunca (anne ve baba toplamda), maaşlı izin olarak kullanılır.
Miktar: Anne ve baba arasında eşit paylaştırılan 6'şar ay izin verilir. Ödeme, çalışanın maaşının %80'ine kadar olabilir.
Örneğin, aylık maaşı 700,000 ISK olan bir çalışan için yaklaşık 560,000 ISK (~4,100 USD) ödenir.
3. Kira Desteği (Húsnæ?isbætur)
Ödeme Süresi: Aylık olarak ödenir.
Miktar: Kira giderine ve çocuk sayısına bağlı olarak değişir.
Çocuklu aileler için ortalama kira yardımı 40,000 - 80,000 ISK arasında olabilir (~290 - 580 USD).
4. Vergi İndirimleri
Ödeme Süresi: Yıllık olarak hesaplanır.
Miktar: Çocuk sayısına göre değişen indirimler uygulanır. İndirimler genelde gelir vergisinden düşülür ve yıllık olarak 50,000 ISK'ya (~365 USD) kadar çıkabilir.
5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri
İzlanda'da tüm çocuklar için eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsizdir. Devlet bu hizmetleri tamamen karşılar.
Devletin sağladığı eğitim desteği yıllık 1,000 - 2,000 USD'ye kadar değerlendirilebilir.
6. Sosyal Yardımlar
İzlanda, düşük gelirli ailelere ek sosyal yardımlar sağlar. Bu yardımlar özellikle çok çocuklu aileler için artırılmıştır.
Miktar: Aylık ek yardım olarak 50,000 - 100,000 ISK (~365 - 730 USD) arasında olabilir.
İzlanda’nın sosyal güvenlik sistemi, çocuk sahibi olmayı teşvik edici ve ailelerin yükünü hafifletici bir yapıdadır. Yüksek gelir seviyesindeki ülkeler arasında yer alan İzlanda, aile destekleriyle sosyal refahı artırmayı hedeflemektedir.
-
Her zaman söylüyorum bilinçli olarak azınlığa düşürülüyoruz kimse farkında değil. Üstelik bu politikaları destekleyen evlenmeyin çocuk yapmayın diyen bir sürü akıllı geçinen var bu forumda bile bu saçmalığı savunan çok kişi var.
Gerçek ortada gidenlerin yeri dolmazsa yerini başkaları doldurur sonuç olarak azınlığa düşersin haklarını kaybedersin sonunda ya sinersin ya yok olup gidersin.
-
Orta Şekerli Bir Evliliğin Maliyeti 2025 Ocak
https://forum.donanimhaber.com/orta-sekerli-bir-evliligin-maliyeti-2025-ocak--160363105
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel yazmışsınız altına imzamı atarım.
Kültürümüzü mahvediyorlar gözümüzün önünde dizilerle filmlerle. Ben bir tane dizi görmedim televizyonlarda; mutlu aile tablosu çizen, karısını kocasını aldatmayan eşin olmadığı. Sabah programları denilen 3. sayfa haberlerini konu edinen programlar zaten ayrı rezillik. Bu programlarda toplumumuza güvensizliği, rahatsızlığı, huzursuzluğu sürekli pompalıyor insanlarımızın zihnine. Tamamının kapatılması aile dostu diziler ve programlarla değiştirilmesi gerekiyor.
En son gassal'ı izledim, trt bu konuda biraz daha iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç umrumda değil bu boktan Dünyaya bir çocuk getirmiyecem bu sistemden belkide başarılı bir şekilde çıktığım tek bu olucak heralde.He tabiki bunada müdahale etmezlerse bir şekilde.Umrumda değil ben bu hayatı iyi yaşamıyorken neden bir canlı daha yaşasınki? Banane yanlız ölüyim soyum devam etmesin benim için bir önemi yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haksızsınız diyemem kesinlikle.
Birileri yiyor, birileri semiyor; büyük çoğunlukta bakmak zorunda kalıyor, yarsıyor, kaderine küsüp umudunu yitiriyor. Nüfusumuzun giderek yaşlanması ve buna seyirci kalınması ülkemiz için büyük bir felaket. Bu konuyu açma ve sürekli yukarı taşıma sebebimde konuyu gündemde tutarak toplumsal farkındalık oluşturmak. Uyanmadığımız müddetçe hazin sonu yaşayacağız. Sefalet çeken asgari ücretli, cefa çeken asgari ücretli, vurun abalıya (enflasyonun altında zam verilmesi) minvalinde davranılan da asgari ücretli. Bu adamlar evlenemiyor. Evlense dahi çocuk yapamıyor. 1 çocuk için, 1 aylık kreş ücreti 15bin TL'idi 2024 yılında. Açlık sınırı olmuş 21bin TL (Aralık 2024'te) Hali hazırda ülkemizdeki 3 çocuktan 1'i okula aç gidiyormuş, 3 çocuğumuzdan 2'si makarna ve ekmekle besleniyormuş. Ekonomi büyük bir sıkıntı ülkemizde. Sadece ekonomi mi tabiki değil. Fakat en bariz görüneni bu. Gelişmiş ülkelerde devlet; ben size çocuğun giderleri için 18 yaşına gelene kadar her ay para veririm, ev kiranıza yardım ederim, anneye çocuk için sermaye dahi veririm, her türlü desteği yaparım yeterki çocuk yapın diyorlar. Bizde saldım çayıra mevlam kayıra. Kimsenin umurunda değil. Sorunlara çözüm bulması gerekenler küfesini doldurma derdinde. Tv'lerde aile karşıtı, yalnız yaşamayı öven diziler filmler, ne evliliği gidin dünyayı gezin diyen profesör görünümlü tipler.. Hal böyle olunca da sorunlar olduğu gibi kalıyor ve büyüdükçe büyüyor içinden çıkılamaz hal alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 3 Ocak 2025; 0:55:17 >
-
Bunları gördükten sonra boşa çabaladığımı düşünmeye başladım. Çocuğu bunlar yapsın.!!
22.104₺ maaş alan asgari ücretli 1 çocuk için 1 aylık kreş ücreti olan 15.000₺ parayı dahi denkleştiremezken ülkenin kaymağını yiyenler çocuğu yapsın. Müstehaktır doğum oranlarımızın düşmesi ve nüfusumuzun kendini yenileyemeyecek seviyeye gelmesi. Savaşacak, çalışacak insan bulursunuz! Nüfusumuzun yaş ortalaması 40 olacak 15 sene sonra, memurları kaymak tabaka yapıp halka hakkını vermeyerek refahı halkla paylaşmayarak gizli gizli ülkemin sonunu getiriyorsunuz. Yazıklar olsun.
-
bırak çocuk doğurmayı evlenmiyorlar artık
feminizm meselesi
-
Cumhurbaşkanımız; 2025 senesini Aile yılı ilan etti. Yıl boyunca aile yapımızın korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesiller sağlam bir miras olarak aktarılması için kapsamlı çalışmalar yürütüleceğini de açıkladı. 1,51 seviyesine düşen doğurganlık oranımızın alarm verdiğini ve bunun Türkiye açısından varoluşsal bir tehdit olduğunu da ekleyerek, güçlü toplumun güçlü aile ile mümkün olacağını söyledi. Lgbt'ye karşı da savaşacaklarını özellikle belirtti.
-
bu ekonomide kimse evlenemez akp bunu anlamıyor anlamamakta ısrarcı zaten bugüne kadar neyi anlamış ülkenin yapısına ters bir siyasi parti gerçi oda değil müslüman bir parti oda değil hiç birşey ile alakaları yok
-
Bu da burda böyle dursun. Belki ileride biri bakarda acaba neden hala doğurganlık oranımız düşüyor diye sorgularsa.
1. Çocuğa verilen;
Tek seferlik 5000₺ büyük para tabii.
2. Çocuğa verilen; 1500₺'de öyle.
3. Çocuğa verilen; 5000₺'yi hiç saymıyorum bile.
Şimdi usulca özel okul ücretleri tablosuna tekrar bakın. Yemek ücretini de ekleyeceksiniz o sınıfın altında yazan miktara + kdv'sini de eklemeyi unutmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 16 Ocak 2025; 23:57:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X