Şimdi Ara

Yaşlı Kadını Ağlatan Hemşire (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

quote:

Orijinalden alıntı: K E N

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pearl g.

quote:

Olur öyle arada, hemşire bu hatada yapabilir arada. Devlet büyüklerimiz bugüne kadar kaç kere hata yaptılar, onlardan örnek almıştır.

Trollük yapılcak bir konu mu sence?

Trollük falan yaptığım yok, hemşirelerin çalışma şartları çok ağır. Anlık sinirine denk gelmiş olabilir, görende kadına saldırıp yaralamış sanır. Abartılacak bir durum yok. =)

millet hastaneye mahrem yerlerde cikan killari aldirmaya mi gidiyor ? hastane orasi ! Allah kimseyi dusurmesin Insanlara boyle mi davranilir ?

Bu meslegin zorluklari belli katlanamiyan istifa etsin gitsin baska isle ugrassin ! Zor durumda ki bir insana boyle mi davranilir ?

Devlet hastaneleri zaten ağzına kadar dolu ve doktorlar, hemşireler en az 10 saat bu insanlarla uğraşıyorlar sürekli, zaten insanlarımız sinirli gergin. Bir yerde patlıyor bu sinir işte, zaten aklı başında olanlar özelde çalışıyor merak etme sen. =)

her meslegin zorluklari kolayliklari vardir sen karakollara gitte polislerin cektiklerini gor ! kac kisinin istifa ettigini biliyorum

eger hemsirelerde calisma sartlarindan, meslegin zorluklarindan sikayet ediyorlarsa gitsinler kendilerine yeni baksinlar ! Millet mecburmu bu tarz insanlarin kaprisleri ile ugrasmaya ?

Bende diyorum neden ikidebir doktorlara, hemsirelere dayak atiyorlar diyorum ? iyi yapiyorlarmis !

hemşire haklı veya haksız olabilir bilemiyorum.

ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim.
    geçenlerde hastanedeyim , genç bir doktor vardı genel cerrahi servisinde. çok yorgun görünüyordu. saat 16.00 , kaç saattir çalışıyorsunuz nöbetçi miydiniz dedim. verdiği cevap : 34 saat oldu , 2 saat sonra bitirip eve gideceğim ondan yorgunum. akşam nöbette 3 ameliyat çıkmış gece saatlerinde. 36 saattir uyumamış.

yani hangi insan 36. saatte empati yapabilir ki?
    mesela yemesi içmesi hastaya yazılmamıştır. su içmemesi gerekiyordur.
    sen zaten o durumdasın. hastanın yemeği ayarlanıyor içeceği ayarlanıyor. sen gelip kafana göre su verirsen mesela sıkıntı çıkar.

gelip de 36 saat uykusuzken bir insana bunu güzel güzel anlatamazsın.

he olması gereken nedir?
    36 saat devlet zorla çalıştırmazsa böyle şeyler olmaz.
    ama o zaman da sağlık şöyle sağlık böyle diyemezler.insanlar birikir. işgücü azalmış olur.

o zaman bunu kabul edeceksin yani yapacak bir şey yok.
    ülkemizin gücü bu kadar.
    nasıl benzini ucuz alamıyorsak , herkez zor şartlarda çalışıyorsa , sağlık sistemimizde de aşırı yüklenmeden dolayı kalite düşer yani. düşmesi gerekir.

eğer yüksek kalitede sağlık hizmeti isteyen varsa gider özel hastaneye , güllük gülistanlık karşılanır işini halleder çıkar gider.

polisler de zor şartlar altında çalışıyor olabilir ,
    onlar da uykusuz kalıp nöbet sonrası çalışma mecburiyetinde olursa onlar da saçma sapan hareketler yapabilir.
    kimseyle empati yapacak durumu olmaz.

• quote:

Kafayı yicem kadın yüreğimi dağladı. Bu hemşire bunun hesabını vermeli. Allah belanızı versin insana saygıyı öğrenmeyenleri kamu görevlisi yapmışlar.

--------

https://www.facebook.com/AlternatifYasam/videos/1180580758715430/

--------

Kardeşimizin gönderisini size aynen aktarıyorum:
    Gazı Mağusa Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan hasta yakınına "bir bardak sıcak su gidip aldı" diye görevli sarı saçlı aşık suratlı hemşire 0730 sularında kulaklarımla duyduğum şu kelimeleri söyledi: "bizden izin almadan niye alıyorsun, benim sinirlerimi bozma" ..bunun üzerine hasta yakını yaşlı kadın ağlamaya başlar.. Aldığı sıcak suyu döker.eksik olsun annen yaşında kadına niye böyle davranın der ve ağlar. Akşamdan beri uykusuz hastasının başında nöbet tutan hasta yakını yaşlı teyzeye devlet memuru hemşirenin yaptığı bu davranışa müdahale ettim düzgün konuşun dedim.. Bana sen ne karışıyorsun git yerine otur dedi.. Gestapo tavrıyla yoğun bakım servisinde terör ettiren bu hemşireyi kınıyorum yorumu size bırakıyorum. , ve aynı zamanda bizimle ilgili farklı bir konuda aynı tavırları sergileyen dahiliye doktoru Aysel hanımı da kınıyorum..asli görevleri hastaya hizmet olan ve bunun için maaş alan bu gibi insanlardan hesapsoramayan devlet düzenine de lanet olsun diyorum... Görevini layıkıyla yapan Ayşe ve Ziynet hemşireler gibi hemşireleri ve doktorları tenzih ederek ve onların affına sığınarak söylüyorum. (Alıntı)

Tamamen yanlış
    Ben de bir hekimim
    Yorgunsam hastamdan özür dileyerek durumumu anlatırım
    Ona rağmen hasta ısrar ederse kendimce son gücümle yapmaya çalışırım
    Ama diyorum önemli olan "insanca" olmalıdır her davranış
    Bu yıllarca zamana kadar insanca durumumu anlatıp tersi anti empatik davranış gördüğüm nadir birkaç olay olmuştur
    Behavior science
    Davranış bilimleri
    Tıp fakültesi ilk sınıfta öğretilen bence en önemli interaktif derstir
    Kendisini bu anlamda geliştirmemiş hekimler bile bu dersi iyi almışsa hastasıyla hemşiresiyle ve hatta tüm sosyal çevresiyle son derece olumlu ilişkiler kurabilir
    Hani basit ahlak empati veya doktorlar daha zekidir argümanlarını geçtim
    Tekrar edeyim bu ülkede bilim realizm rasyonalizm yani akıl ve akılcılık ve felsefe çok azaldı
    Maalesef hekimler seviyesinde bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 31 Ocak 2017; 1:58:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemşire görevinden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma açıldı . Bende şuan tatil için doğup büğüdüğüm Gazimağusadayım herkes 2gündür bu olayı konuşuyor . Teyzeye bu muammeleyi yapan insan müsvettesinin başı daha çooooook ağrıyacak emin olabilirsiniz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Olur öyle arada, hemşire bu hatada yapabilir arada. Devlet büyüklerimiz bugüne kadar kaç kere hata yaptılar, onlardan örnek almıştır.

Trollük falan yaptığım yok, hemşirelerin çalışma şartları çok ağır. Anlık sinirine denk gelmiş olabilir, görende kadına saldırıp yaralamış sanır. Abartılacak bir durum yok. =)

millet hastaneye mahrem yerlerde cikan killari aldirmaya mi gidiyor ? hastane orasi ! Allah kimseyi dusurmesin Insanlara boyle mi davranilir ?

Bu meslegin zorluklari belli katlanamiyan istifa etsin gitsin baska isle ugrassin ! Zor durumda ki bir insana boyle mi davranilir ?

Devlet hastaneleri zaten ağzına kadar dolu ve doktorlar, hemşireler en az 10 saat bu insanlarla uğraşıyorlar sürekli, zaten insanlarımız sinirli gergin. Bir yerde patlıyor bu sinir işte, zaten aklı başında olanlar özelde çalışıyor merak etme sen. =)

her meslegin zorluklari kolayliklari vardir sen karakollara gitte polislerin cektiklerini gor ! kac kisinin istifa ettigini biliyorum

eger hemsirelerde calisma sartlarindan, meslegin zorluklarindan sikayet ediyorlarsa gitsinler kendilerine yeni baksinlar ! Millet mecburmu bu tarz insanlarin kaprisleri ile ugrasmaya ?

Bende diyorum neden ikidebir doktorlara, hemsirelere dayak atiyorlar diyorum ? iyi yapiyorlarmis !

hemşire haklı veya haksız olabilir bilemiyorum.

ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim.
    geçenlerde hastanedeyim , genç bir doktor vardı genel cerrahi servisinde. çok yorgun görünüyordu. saat 16.00 , kaç saattir çalışıyorsunuz nöbetçi miydiniz dedim. verdiği cevap : 34 saat oldu , 2 saat sonra bitirip eve gideceğim ondan yorgunum. akşam nöbette 3 ameliyat çıkmış gece saatlerinde. 36 saattir uyumamış.

yani hangi insan 36. saatte empati yapabilir ki?
    mesela yemesi içmesi hastaya yazılmamıştır. su içmemesi gerekiyordur.
    sen zaten o durumdasın. hastanın yemeği ayarlanıyor içeceği ayarlanıyor. sen gelip kafana göre su verirsen mesela sıkıntı çıkar.

gelip de 36 saat uykusuzken bir insana bunu güzel güzel anlatamazsın.

he olması gereken nedir?
    36 saat devlet zorla çalıştırmazsa böyle şeyler olmaz.
    ama o zaman da sağlık şöyle sağlık böyle diyemezler.insanlar birikir. işgücü azalmış olur.

o zaman bunu kabul edeceksin yani yapacak bir şey yok.
    ülkemizin gücü bu kadar.
    nasıl benzini ucuz alamıyorsak , herkez zor şartlarda çalışıyorsa , sağlık sistemimizde de aşırı yüklenmeden dolayı kalite düşer yani. düşmesi gerekir.

eğer yüksek kalitede sağlık hizmeti isteyen varsa gider özel hastaneye , güllük gülistanlık karşılanır işini halleder çıkar gider.

polisler de zor şartlar altında çalışıyor olabilir ,
    onlar da uykusuz kalıp nöbet sonrası çalışma mecburiyetinde olursa onlar da saçma sapan hareketler yapabilir.
    kimseyle empati yapacak durumu olmaz.

O zaman hipokrat yeminin altina bir not duselim diyelim ki fazla mesai yapan doktor icin bu yemin gecerli olmasin

Tekrar soyluyorum orasi hastane kafeterya yada restoran degil millet oraya eglenmek icin gitmiyor saglik denilen seyin maalesef bir cok konuda geri donusu olmadigi gibi psikopatlasmis doktor ve hemsirelerin yuzsuzlugude insani insan olmaktan cikartiyor !

Eger bu meslegin zorluklarina dayanamiyorlarsa gitsinler simit satsinlar emin ol baslari o kadar agrimaz ! ama inatla ben hastanede calisicam diyorlarsa o hastalarada hasta yakinlarinada ozverili davranmak zorundalar

hastanenin koridorlarinda dolasiyorsun hemsire almis eline serumu kufurler ede ede hastalara dagitiyor, oraya giren zaten cikmak icin dualar ederken bu doktor ve hemsirelerin iskenceleri yuzunden insanin yasiyasi gelmiyo !

ihtiyar bir adam altina etti diye o pisligi ihtiyarin suratina suren hemsireler var ! bunlarin gorevi hastaylami ilgilenmek yoksa iskencemi etmek ?

Birde bunlar ozel muayenehane acip alttan alttan milleti o tarafa cekmeye calisiyorlar millet zorla gelsin diyede devlet hastanesinde hastalara resmen iskence ediyorlar !

Su doktor ve hemsireleri dovenlere tesekkuru bir borc bilir bir daha ki sefere daha kuvvetli vurmalarini kendilerinden istirham ederim

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Belki hemşire ateist

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hakaret ederek kendi düşük ve seviyesiz profilinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: 38erciyes

Hakaret ederek kendi düşük ve seviyesiz profilinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim

Hakaret etmedim senin bilinç düzeyini alıntıladım.
    Ateizm humanizmin ve doğruların önünde engel değildir
    O nedenle senin o sorun çok saçma bir önermedir
    Felsefe oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 31 Ocak 2017; 2:43:56 >
    Emrin olur

• Emretmem asla
    Ama yaşım gereği saçma siyasetlere ve felsefelere karşı hükmetmek insanlık adına tavsiyem ve vazifemdir
    İyi geceler

• Sonuç neymiş başa döndük
    İster dindar ister ateist ol istersen bilime akıla akılcılığa inan
    Aslolan ahlaktır AHLAK

• quote:

quote:

quote:

Yaralamış yaralyacağı kadar, şiddet sadece fiziksel olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet memurluğu olmasın, bak bir daha vatandaşı azarlayan kalıyor mu. Herkes kpss derdinde . Yat aşağı ser t.. ,kafası bitmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

Kafayı yicem kadın yüreğimi dağladı. Bu hemşire bunun hesabını vermeli. Allah belanızı versin insana saygıyı öğrenmeyenleri kamu görevlisi yapmışlar.

--------

--------

Gazı Mağusa Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan hasta yakınına "bir bardak sıcak su gidip aldı" diye görevli sarı saçlı aşık suratlı hemşire 0730 sularında kulaklarımla duyduğum şu kelimeleri söyledi: "bizden izin almadan niye alıyorsun, benim sinirlerimi bozma" ..bunun üzerine hasta yakını yaşlı kadın ağlamaya başlar.. Aldığı sıcak suyu döker.eksik olsun annen yaşında kadına niye böyle davranın der ve ağlar. Akşamdan beri uykusuz hastasının başında nöbet tutan hasta yakını yaşlı teyzeye devlet memuru hemşirenin yaptığı bu davranışa müdahale ettim düzgün konuşun dedim.. Bana sen ne karışıyorsun git yerine otur dedi.. Gestapo tavrıyla yoğun bakım servisinde terör ettiren bu hemşireyi kınıyorum yorumu size bırakıyorum. , ve aynı zamanda bizimle ilgili farklı bir konuda aynı tavırları sergileyen dahiliye doktoru Aysel hanımı da kınıyorum..asli görevleri hastaya hizmet olan ve bunun için maaş alan bu gibi insanlardan hesapsoramayan devlet düzenine de lanet olsun diyorum... Görevini layıkıyla yapan Ayşe ve Ziynet hemşireler gibi hemşireleri ve doktorları tenzih ederek ve onların affına sığınarak söylüyorum. (Alıntı)

Tamamen yanlış
    Ben de bir hekimim
    Bu yıllarca zamana kadar insanca durumumu anlatıp tersi anti empatik davranış gördüğüm nadir birkaç olay olmuştur
    Behavior science
    Davranış bilimleri
    Kendisini bu anlamda geliştirmemiş hekimler bile bu dersi iyi almışsa hastasıyla hemşiresiyle ve hatta tüm sosyal çevresiyle son derece olumlu ilişkiler kurabilir
    Tekrar edeyim bu ülkede bilim realizm rasyonalizm yani akıl ve akılcılık ve felsefe çok azaldı

keşke herkes sizin gibi düşünse. ama insanlık gideli çok oldu bu ülkeden.

• quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

quote:

quote:

--------

--------

Tamamen yanlış
    Ben de bir hekimim
    Behavior science
    Davranış bilimleri

Ne yazıkki doğru söylüyorsunuz insanlık gideli çok oldu buralardan,bazen güzel şeylerde oluyo ama yok denecek kadar az

• quote:

Orijinalden alıntı: alisırakaya

quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

quote:

quote:

--------

--------

Tamamen yanlış
    Ben de bir hekimim
    Behavior science
    Davranış bilimleri

Ne yazıkki doğru söylüyorsunuz insanlık gideli çok oldu buralardan,bazen güzel şeylerde oluyo ama yok denecek kadar az

çok az oluyor artık iyi şeyler. etrafıma baktığımda iyi insan hiç göremiyorum. eskidenmiş onlar. belki köylerde yine vardır iyi insanlar ama büyük şehirlerde kalmadı artık. küçük şehirleri bilemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.