Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir üniversiteye yatay geçiş başvurusu yaptım ve asil aday oldum diyelim.Kayıt yaptırmazsam önceki üniversitemdeki kaydıma birşey olmaz değil mi olduğu gibi kalır yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8 Mile

Arkadaşlar bir üniversiteye yatay geçiş başvurusu yaptım ve asil aday oldum diyelim.Kayıt yaptırmazsam önceki üniversitemdeki kaydıma birşey olmaz değil mi olduğu gibi kalır yani?

aynen öyle, evet kalır hiç bir işlem yapılmaz
  • Merhaba arkadaşlar sinema tv'den radyo sinema tv bölümüne geçiş oluyormu?
  • arkadaslar bir sorum olacak. Yatay geçiş başvuruları acıklandı malumunuz,kontenjanlar kısmında yazan ÖGK nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eralpkuru

ege üniversitesi mütercim tercümanlık için başvuracam kontenjan hakkında yada taban ortalama hakkında bilgisi olan var mı ?

BİLGİSİ OLAN YOK MU?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir_efenDie

arkadaslar bir sorum olacak. Yatay geçiş başvuruları acıklandı malumunuz,kontenjanlar kısmında yazan ÖGK nedir acaba?

nasıl yani başvurular açıklandı ! ? Ben daha başvurmadım ! 15 temmuzda anca başlamıyormuydu ! ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

quote:

Orijinalden alıntı: Sir_efenDie

arkadaslar bir sorum olacak. Yatay geçiş başvuruları acıklandı malumunuz,kontenjanlar kısmında yazan ÖGK nedir acaba?

nasıl yani başvurular açıklandı ! ? Ben daha başvurmadım ! 15 temmuzda anca başlamıyormuydu ! ?

yatay geçiş başvurularının bir kısmı başladı demek istemiştir muhtemelen.. tüm üni.ler için başvuru tarihleri şurda:

http://www.yok.gov.tr/content/view/883/

benim de merak ettiğim birşey var.
    ben afyon kocatepe üni.deyim ve bizde not dönüşüm aralıkları diğer üniversitelere göre çok farklı mesela biz anca 90 ile AA alabiliyorken Atatürk üniversitesinde 81 alan öğrenci AA alıyor. adam 81le AA düşürmüş, ama ben burda 84 almışım harf notum BB. doğal olarak ortalamam daha düşük oluyor-100lük ortalamam çok daha yüksek olmasına rağmen.-
    böyleyken 100lük ortalaması benden daha düşük olan adam harf notu sitemiyle daha yüksek ortalamayla başvurmuş oluyor. bu haksızlık olmuyor mu? üniversiteler yök'e göre ortak bir not dönüşüm tablosu kullanmayacaklar mı? çünkü başvuracağımız üniversitede de dahil olmak üzere her üniversitenin harf notu aralıkları farklı.. var mı bilgisi olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibasak21 -- 7 Temmuz 2012; 17:03:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cllyldrm

Arkadaşlar ben bu sene 1. Sınıfı bitirdim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Ortalamam 2.95 geldi. Sakarya Kocaeli ve Anadolu üniversitesi ikinci öğretimlerine başvuracağım. Sizce gelir mi ? Çünkü erasmusda kazandım vize işlemlerim var. Yatay geçiş tutarsa onu yapmak istiyorum şansım var mı sizce ?

eğer erasmus degilde , yatay geçiş yaparsan hayatının en büyük hatasını yapmiş olursun açık ve net .

işin ilginç yani bende erasmustan dönüyorum ve yatay geçiş başvurusu yapacam bilg müh için , söyledigin yerler var kafamda ama 2.sınıf bitti benim

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

quote:

Arkadaşlar ben bu sene 1. Sınıfı bitirdim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Ortalamam 2.95 geldi. Sakarya Kocaeli ve Anadolu üniversitesi ikinci öğretimlerine başvuracağım. Sizce gelir mi ? Çünkü erasmusda kazandım vize işlemlerim var. Yatay geçiş tutarsa onu yapmak istiyorum şansım var mı sizce ?

eğer erasmus degilde , yatay geçiş yaparsan hayatının en büyük hatasını yapmiş olursun açık ve net .

işin ilginç yani bende erasmustan dönüyorum ve yatay geçiş başvurusu yapacam bilg müh için , söyledigin yerler var kafamda ama 2.sınıf bitti benim

Hocam erasmus her zaman cepte benim için nereye gidersem kazanırım sıkıntı yok o yüzden ama erasmus'dan gelip başvurursam not ortalamam yerlerde olucak. Malum ispanyaya gidiyorum 0 ispanyolca var. Bütün derslerden kalabilirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

quote:

Hocam erasmus her zaman cepte benim için nereye gidersem kazanırım sıkıntı yok o yüzden ama erasmus'dan gelip başvurursam not ortalamam yerlerde olucak. Malum ispanyaya gidiyorum 0 ispanyolca var. Bütün derslerden kalabilirim

pm atıyorum bu konuyla ilgili , konuyu kirletmeyelim.

erasmus demek not düşmesi demek degildir bkz ben .

2 A , 3 B alarak geçtim muhtemelen üniversitemde hepsi AA olacak geçecek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi towyedi -- 7 Temmuz 2012; 20:21:01 >

• arkadaşlar ben kayseri özel melikşah üniversitesinde tam burslu elektrik-elektronik müh.okuyorum.ege,9 eylül,izmir yüksek teknoloji,boğaziçi ye başvuru yapmak istiyorum.ortalamam 3.30, 2009 öss puanımda 338 idi yani boğaziçi hariç ünileri 2-3 puanla kaçırdım.3.sınıfa geçtim.sizce yatay geçiş yapmalımıyım?dönem uzar diyorlar doğrumu?şansım nedir sizce ? melikşahtada bölüm 4.süyüm ama bizim üniversite fazla duyulmamış olduğundan dezavantajdır diye düşünerek geçmek istiyorum ama acaba yanlışmı düşünüyorum.çokmu geç kaldım ?cevaplarsanız sevinirim
  • Marmara üniversitesi netten başvuru hazırlamış. Ve ben onu doldurdum. Şimdi benim tekrar gidip başvuru yapmam gerekiyor mu ?

Cevaplarsanız çok sevinirim
  • Merhaba ben Ege ya da Dokuz Eylül üniversites iktisat bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum ortalamam 3,10 civarı gelecek ve 2. sınıfa geçtim sizce mümkün olabilir mi?
    Birde şöyle birşey var bu yıl 1. sınıfı yeni bitirdim 2. sınıfa gececeğim ve seneye erasmus sınavlarına girip 3. sınıfta erasmus planlıyorum ama geçiş yaparsam ortalamam sıfırlanacak sanırım tekrar ortalama yükseltip 3. sınıfta gittiğim ünivden erasmus yapabilir miyim?
  • Arkadaslar merhaba benimde acil bir sorum olucak.Suan yurtdisinda turkiyede denkligi olan bir universitede okumaktayim bu sene gecis denicem.yanlis vizemle alakali bazi sikintilardan dolayi 8. ayin ortasindan itibaren ulkeye giris hakkim bulunmuyor.eger gecisim saglanirsa asil kayit esnasindan benden okuldan almam gerekicek herhangi bir evrak isterlermi.yoksa biz kaydimizi yaptirdiktan sonra kalan evrak alisverisini okullar kendi aralarindaki yazismalarla hallediyolarmi(ornegin trankrip,lise diplomasi vs..).Konuyla alakali bilgisi olan arkadaslardan cevabi bekliyorum.Simdiden tesekkurler
  • mrb, Akdeniz üniversitesi kamu yönetimi bölümü 1. sınıfı bitirdim ve GANOm 3.61 ve gazi üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum fakat üniversitenin sitesinde herhangi bir bilgi yok öğrenci işlerine de ulaşamadım . başvuru şartlarını ve istenen belgeleri biliyor musunuz ?
  • yokmu cevap verecek kimse
  • ege üni. başvuracaklar başvuru formu interntten doldurulcak heralde sitede yayınlamışlar bişi sorcam bölüm seçecem fakat aynı bölümden iki tane war birinin yanında IKMEP yazıo acill yardım bu ne demek ??
  • arkadaşlar bişi sorcam yarım dönem okul uzatınca hiç bir şekilde bir daha yatay geçiş yapamıyormuyuz
  • Kısa bir sorum olacak.İsmi lazım değil bir üniden marmaraya yatay geçiş başvurusu yaptım.9-12 Temmuz arası yapıldı başvurular.13 Temmuzda yani dün beni aramışlar öğrenci işlerinden ulaşamayınca da mesaj çekmişler : "%10luk dilime girdiğinize dair belgeyi şu şu numaraya fax çekin " diye.Şimdi benim ismi lazım değil üni de %10 luk dilim açıklanmadı ben sadece ilk dönem girdiğimi biliyorum o da harç parasına olan indirimden dolayı.ve de şu an hafta sonu öğrenci işleri kapalı.

Sorum şu olacak. %10 luk dilime girdiğine dair belge derken illa üni den alınan birşey mi ilk dönem harç parasındaki düşüşü gösteren bir dekont falan olsa olmazmı

Saçmaladıysam kusura bakmayın.Kaç gündür marmaraya belge yetiştirmek için uğraştım.Şimdi bana orda yazılı olmayan bir belge soruyorlar.

• Arkadaşlar ortalamam 3.93 Niğde Ünv. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü 1. sınıf %30 ingilizce. Yatay geçiş konusunda önerilerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.