Şimdi Ara

yatay geçiş sonrası kaçıncı sınıftan başlıyoruz?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
6
Favori
47.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Myp kontenjanı fazla oluyo zaten rahat girersin diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam

• Merhaba ben de bu sene yatay geçiş yapacağım , yatay geçiş yaptıktan sonra ders saydırırken dersten muaf tutulunca ne oluyor. örnek olarak ben matematikten geçtim şuan ki okulumda geçiş yapacağım okulla da kredisi falan uyuşuyor , o zaman muaf olup ortalamayı etkilemiyor mu yoksa notumuz sanki okulda o notu almış gibi mi oluyor eğer öyle oluyor çok karışık bir durum çünkü üniversitelerin not sistemleri çok farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirhanAydıny -- 16 Haziran 2022; 15:18:6 >
  • EmirhanAydıny kullanıcısına yanıt

hocam bu konuyu açtığım hesap benim eski hesabım, şu an bu hesaptayım.

ben yatay geçiş yapmış olmama rağmen bu kredi sisteminin tam olarak nasıl çalıştığını anlamış değilim.

sanırsam şöyle oluyor diyelim sen 1.sınıfı bitirdin ve ilk dönem 30 ikinci dönem 30 toplamda 60 kredilik dersi verdin (ortalama ile geçiş için tüm derslerini vermen gerekiyor, alttan dersin olmamalı) bu 60 kredilik dersinle birlikte atıyorum ortalaman 3.50 geldi. Başvurdun bir üniversiteye önce onlar ders uyumuna bakıyorlar, tam kredisini bilmiyorum fakat senin aldığın 60 kredinin en az x kadar bir kredisi geçeceğin üniversite müfredatındaki dersler ile uyması lazım yoksa 1.sınıftan başlatmak zorunda kalırlar ve zaten 1den başladığın için ortalaman vs sıfırlanmış olur muaf olacağınız dersler bile sayılmaz, ama diyelim senin o uyması gereken x kadar kredin uydu ve 2.sınıftan başlayabilecek durumdasın. O zamanda senin uymayan derslerini alttan olacak şekilde almanı sağlıyorlar, uyan dersleri de senin aldığın not ile AA mı BB mi artık neyse onla aktslerini çarpıp ortalamanı oluşturuyorlar. ( matematik dersin 5 akts ve sen AA ile geçtin, AA yök sisteminde 4 puan olarak algılanıyor 4lük sistem olduğu için 5x4 den 20 puan ekleniyor sana gibisinden ) Bu şekilde muaf olduğun derslerin notlarını tek tek hesaplayıp sana yeni bir ortalama çıkartıyorlar. Mesela ben geçiş yaparken ortalamam 3.67 idi, geçiş yaptıktan sonra ise 3.33 dü çünkü sayılmayan derslerim vardı onları çıkarttılar ondan sonra atıyorum A dersinin kredisi eski üniversitemde 5ken yenisinde 3tü o yüzden değeri azaldı vs. gibi unsurlar oluyor.

kısaca muaf olduğun derslerin kredisi ile yeni bir ortalama oluşturuyorlar, o da senin yeni ortalaman oluyor.

• Öncelikle teşekkür ederim. Bir şey daha soracağım kafam karıştı biraz. "kredinin en az x kadar bir kredisi geçeceğin üniversite müfredatındaki dersler ile uyması lazım yoksa 1.sınıftan başlatmak zorunda kalırlar ve zaten 1den başladığın için ortalaman vs sıfırlanmış olur muaf olacağınız dersler bile sayılmaz" derken yani 1.sınıftan başlarsam bütün geçtiğim dersleri tekrar almam gerekecek mi yoksa oraya önceden aldığım not mu yazılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirhanAydıny -- 16 Haziran 2022; 21:25:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmirhanAydıny

Öncelikle teşekkür ederim. Bir şey daha soracağım kafam karıştı biraz. "kredinin en az x kadar bir kredisi geçeceğin üniversite müfredatındaki dersler ile uyması lazım yoksa 1.sınıftan başlatmak zorunda kalırlar ve zaten 1den başladığın için ortalaman vs sıfırlanmış olur muaf olacağınız dersler bile sayılmaz" derken yani 1.sınıftan başlarsam bütün geçtiğim dersleri tekrar almam gerekecek mi yoksa oraya önceden aldığım not mu yazılacak.

Hocam şöyle ki eğer siz 1.siniftan başlatılıyor iseniz zaten derslerinizin çoğu sayılmadı demektir.

Sayılan yani muaf olduğunuz derslerin sayısı 2-3 tane olacaktır maksimum.

Bildiğim kadarıyla bu derslerde ortalamaya çok bir etkisi olmaz yani siz 1.siniftan ilk kez üniversiteye girmiş biri gibi girersiniz, sadece muaf dersleriniz olur 2-3 tane farkınız olarak.

Bu da sıfırdan başlamaya eş değer bir şey sayılır.

Tabi bu benim bildiğim yanlış olabilir, siz gene teyit edin hocam.

• Hocam çok sağ olun şu soruların cevabını hiç bir yerde bulamamıştım cevapladınız için teşekkür ederim.

• Hocam size iki sorum olacaktı. Düzce üniversitesine başvuru yaptım başvuru sonucunda kabul edildiği yarıyıl 3 diyor ama ben aldığım derslerim fazla uyuşmuyor ilk dönem 3 ikinci dönem 4 farklı ders var. Bunlar şimdi beni derslerin fazla uyuşmuyor diyip 1 sınıftan başlatırlar mi. Bir diğer sorum da kırklareli üniversitesine başvuru esnasında garanti olsun diye 1. Sınıfı seçmiştim düzceye göre daha az ders var farklı olan orada uygun görülürse ikinci sınıftan başlama şansım var mı yoksa birinci sınıfı seçtiğim için şansımı kaybettim mi. Cevaplarsanız sevinirim bir kaç gün içinde kayıt yapmam lazım

1. sınıf bitince bir mühendislik bölümünden başka bir mühendisliğe geçmede ders sayılmama vb gibi durumlar olur mu? 2. sınıftan devam etme değil de tekrardan 1. sınıftan başlatma falan?
  • Muhmmt223 M kullanıcısına yanıt

Bilen biri yok mu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.