Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
46 Misafir - 46 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpayy63

belgelerin hepsi hazırda benim anlamadıgım dilekçede belirtsem bunu ama nasıl belirticem onuda bilmiyorm
    ve bu yatay geçişlerde benim mesela ortalamam 4 civarı fln ama merkezi yerleştirme puanım yetmiyo nasıl yapıcam örnek yatay geçiş dilekçesi warsa atabilirmisiniz ?
    bide 2. yıl için ben yapıcam ne zaman başlıyo yatay geçişler
    şimdiden teşekkürler yasin :)

Hocam şimdi ortalamanız 4 ise merkezi yerleştirme puanı yetmezse sorun değil ki hocam siz ortalama ile başvuracaksınız.

İkisinin tarihleri ayrı ayrı karışma ihtimali yok yani.

Dilekçe üniversiteden üniversiteye değişir hocam web sitede vardır yada okulda hazır verirler hemen doldurursunuz tedirgin olmayın:-)

Merkezi yerleştirme ile geçiş ekim gibi ortalama ile geçiş ağustos gibi rica ederim:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: canansirin30

Maden mühendisliğinden kimya mühendisliğine geçiş nasıl ?

Normal derecede bir ortalama ile mümkün 3 ortalama idealdir

• quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

peki hocam örneğin şimdi benim başvurduğum yer 2013 te 70 kontenjan var diyelim 2014 te 45 e düşürmüş olsunlar kayıtlı olduğum yılın mı kontenjanını dikkate alıyorlar?

Hocam o kararı senato verir ama tahminimce şuan ki kontenjana göre belirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasannn17

İkinci öğretimden normal öğretime geçis var mı?

Ortalama ile geçişte %10a girdiğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Pedagojik

Bu yıl yatay geçişlerde üniversiteler ders muafiyetlerini “AKTS” kredilerine göre mi değerlendirilecek?

Hayır hocam. Bununla ilgili bir duyuru mu duydunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Orijinalden alıntı: OdanınKöşesi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

quote:

Benim anlamadığım nokta her üniversitenin kendine ait yatay geçiş kuralları var bazı üniversiteler sadece not ortalaması yatay geçiş için yeterli diyor. İtü mesela sadece not ortalamasıyla yatay geçişi kabul ediyor. Ben hakkari makinede bile olsam sırf not ortalamasını tutturdum diye itü makineye gidebiliyor muyum önümde herhangi bir engel olmuyor mu ?

Itü yatay geçiş için taban puanına bakıyor diye biliyorum hocam

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/yatay_cap_yandal_yonerge.pdf

Öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.50/ 4.00 (yüzlük sistemi kullanan
    programlar için en az 60/ 100) olması veya merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak
    istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.

veya demiş her ikisini de kabul ediyor yani.

burda da yatay geçiş yapanların taban ve tavan not ortalamaları var makine için o yıl taban 3.33. Biz şimdi Hakkari üniversitesinde bile olsak o yıl atıyorum 3.5 ortalama yapsaydık direk geçebilir miydik ?

Evet hocam karıştırdım galiba ıtü istiyor sanıyordum.

Evet hakkari bile olsa yatay geçiş yapabilirsiniz yanlız ıngilizce muafiyeti geçmek zorundasınız

Hocam böyle olunca biraz saçma olmuyor mu? Mesela arkadaşın dediği gibi adam hakkari de makine okuyor ortalması 3.70, ben ytü de okuyorum ortalamam 3.50 ikimizde başvurduk neye göre sıralayacaklar bizi, her üniversiteyi kabul ediyor mu kurumlar arası geçişte yoksa belli ünv. mi?

Malesef bu konu sıkıntılı. Nerden başvurduğun önemli değil ortalaması yüksek olan önce alınır.

Ama büyük üniversiteler bu konuya bu yüzden yeni kararlar getirdi. Oda taban puanının yüzdesini alıyor. Böylece ytüde ki adamın taban puanı yüksek olduğu için hakkaridekinin önüne geçiyor.

Ama ıtü yönetmelik mi değiştirdi bilmiyorum hala kafam karışık.

Selçuk uludağ ıstanbul ytü odtü gazi hacettepe ve onlarca üniversitede taban puan yüzdesi alınıyor

Değiştirmiş galiba hocam, açıklamada veya yazıyor diğer üniversitelerde % si alındığı yazıyor. Aslında arayıp öğrenci işlerine sormak lazım.

• bir iibf den baska bir iibf ye gecerken sart nedir
    ilk.donem sonu gecis varmi
    illa 1 yilmi beklemek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

arkadaşlar bi kaç sorum var yine yatay geçiş için dün öğrenci işlerini bıktırdım belgeler tamam gibi şuan

1.Eskişehir osmangazi ve anadolu üniversitesi de mühendisliklerin dersleri inglizce ve yatay geçiş başvurusu yaparken yds,toefl vb. sınavlardan iyi not alıp üniversiteye bir sonuç belgesi vermemiz gerekiyor.illa bu sınavlara mı girmek gerekiyor?üniversiteler kendi sınavlarını yapıyor mu?kısacası osmangazi ve anadolu üniversitelerine yatay geçiş nasıl oluyor?

2.Ben 2 üniversiteye(eskişehir değil) okuduğum bölümün hem 1. öğretimine hem 2. öğretimine başvurmak istiyorum.hem 1. öğretim hem 2. öğretime başvurmak için ayrı ayrı mı belge vermek gerekiyor? dilekçede 1. öğretime ve 2. öğretime başvurmak istiyorum diye belirtip öğrenci belgesi transkript vb. 1 tane vermem yeterli midir yoksa ikişer tane mi vermek gerekiyor bi de ayrı dilekçeyle(umarım bunu anlatabilmişimdir)

3.şimdi ben a üniversitesine yatay geçiş başvurusu yaptım kazandım ve kayıt yaptırdım.1-2 gün sonra önceden yatay geçiş başvurusu yapmış olduğum b üniversitesinin sonuçları açıklandı ve oraya da kayıt yaptırma hakkı kazandım.asıl istediğim b üniversitesiydi ve benim b üniversitesine geçme hakkım var mıdır belirtiğim durumda?

cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

1. Evet üniversiteler sınav yapıyor onları geçersenizde olur.

2. Bu olay üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber çoğu üniversite ayrı ayrı dosya istiyor:-(

3. Şimdi böyle birşey olması çok zor. Sonuçlar açıklanması ile kayıt arasında zaman var yani o zamanı beklerseniz o zamana kadar büyük ihtimal b üniversitesi sonuçları açıklar.

Diyelim oldu b ye tekrar gitmenin mümkün olacağını düşünmüyorum. Çünkü yatay geçiş yaptınız artık ve a üniversitesinin öğrencizisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yüzde 10'a giren öğrenci hem birinci öğretime hem de ikinci öğretime başvuru hakkı kazanabiliyor mu?

Akdeniz üni için soruyorum.Teşekkürler.

Evet kurum içi yatay geçişte her ikisinede başvurabilirsiniz

Kurumlar arası yatay geçişte böyle bir hak yok mu? İkinci olarak bazı yerlerde yatay geçiş hakkının kaldırıldığı söyleniyor doğru olabilir mi? Teşekkürler.

Pardon yanlış oldu kurumlar arası içinde var. Kim söylüyor hocam nesnel bilgi var mı. Daha geçen yök açıklama yaptı yatay geçiş şartlarını açmak için çalışıyoruz hayat 160dakikaya bağlı kalmamalı diye:-(

Üniversiteden arkadaşım bizzat Trakya Üniversitesine gidip sormuş,üniversite sadece merkezi yatay geçiş ile öğrenci alacaklarını belirtmiş.Tabi yüzde yüz kesin mi bilmiyorum.Teşekkürler.

Çok ilginç yökÜn bu konuda açıklaması yok ama ben öğrenci işlerine pek güvenmezdim çünkü memur zihniyeti araştırmıyor

Kesinlikle ama senatonun kararı olabilirmiş.Yani yök'ün kararının dışına çıkabiliyorlarmış.

Hocam senato yökün izin verdiği yada üniversiteye bıraktığı durumlara karar verebilir. Yökün maddesine olmaz diyemez.

Yökü arayın noter onaylı belgeyi götürün bak nasıl kabul ediyorlar.

• farklı bolumler arası yatay gecis muhendislikten ingilizce bir bolum fizik yada biyolojiye geçiş mümkün mü?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yüzde 10'a giren öğrenci hem birinci öğretime hem de ikinci öğretime başvuru hakkı kazanabiliyor mu?

Akdeniz üni için soruyorum.Teşekkürler.

Evet kurum içi yatay geçişte her ikisinede başvurabilirsiniz

Kurumlar arası yatay geçişte böyle bir hak yok mu? İkinci olarak bazı yerlerde yatay geçiş hakkının kaldırıldığı söyleniyor doğru olabilir mi? Teşekkürler.

Pardon yanlış oldu kurumlar arası içinde var. Kim söylüyor hocam nesnel bilgi var mı. Daha geçen yök açıklama yaptı yatay geçiş şartlarını açmak için çalışıyoruz hayat 160dakikaya bağlı kalmamalı diye:-(

Üniversiteden arkadaşım bizzat Trakya Üniversitesine gidip sormuş,üniversite sadece merkezi yatay geçiş ile öğrenci alacaklarını belirtmiş.Tabi yüzde yüz kesin mi bilmiyorum.Teşekkürler.

Çok ilginç yökÜn bu konuda açıklaması yok ama ben öğrenci işlerine pek güvenmezdim çünkü memur zihniyeti araştırmıyor

Kesinlikle ama senatonun kararı olabilirmiş.Yani yök'ün kararının dışına çıkabiliyorlarmış.

Hocam senato yökün izin verdiği yada üniversiteye bıraktığı durumlara karar verebilir. Yökün maddesine olmaz diyemez.

Yökü arayın noter onaylı belgeyi götürün bak nasıl kabul ediyorlar.

Haklısınız,Arkadaşımla görüşeceğim.Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim anlamadığım nokta her üniversitenin kendine ait yatay geçiş kuralları var bazı üniversiteler sadece not ortalaması yatay geçiş için yeterli diyor. İtü mesela sadece not ortalamasıyla yatay geçişi kabul ediyor. Ben hakkari makinede bile olsam sırf not ortalamasını tutturdum diye itü makineye gidebiliyor muyum önümde herhangi bir engel olmuyor mu ?

programlar için en az 60/ 100) olması veya merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak

burda da yatay geçiş yapanların taban ve tavan not ortalamaları var makine için o yıl taban 3.33. Biz şimdi Hakkari üniversitesinde bile olsak o yıl atıyorum 3.5 ortalama yapsaydık direk geçebilir miydik ?

Evet hakkari bile olsa yatay geçiş yapabilirsiniz yanlız ıngilizce muafiyeti geçmek zorundasınız

Hocam böyle olunca biraz saçma olmuyor mu? Mesela arkadaşın dediği gibi adam hakkari de makine okuyor ortalması 3.70, ben ytü de okuyorum ortalamam 3.50 ikimizde başvurduk neye göre sıralayacaklar bizi, her üniversiteyi kabul ediyor mu kurumlar arası geçişte yoksa belli ünv. mi?

Malesef bu konu sıkıntılı. Nerden başvurduğun önemli değil ortalaması yüksek olan önce alınır.

Ama büyük üniversiteler bu konuya bu yüzden yeni kararlar getirdi. Oda taban puanının yüzdesini alıyor. Böylece ytüde ki adamın taban puanı yüksek olduğu için hakkaridekinin önüne geçiyor.

Selçuk uludağ ıstanbul ytü odtü gazi hacettepe ve onlarca üniversitede taban puan yüzdesi alınıyor

Değiştirmiş galiba hocam, açıklamada veya yazıyor diğer üniversitelerde % si alındığı yazıyor. Aslında arayıp öğrenci işlerine sormak lazım.

Bu konu benim de kafama takıldı boş zamanda ilgileneceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gun_Beyin_yegeniyim

bir iibf den baska bir iibf ye gecerken sart nedir
    ilk.donem sonu gecis varmi
    illa 1 yilmi beklemek lazim

Lisans eğitiminde 1. Yılı bitirmeden geçiş yapamıyorsunuz.

Şart ise iyi bir ortama
    Disiplin cezası almamış olmak
    Altan dersi ve cc altı dersin olmaması gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: venice77

farklı bolumler arası yatay gecis muhendislikten ingilizce bir bolum fizik yada biyolojiye geçiş mümkün mü?

Mümkün madde şöyle:

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

Yani yurt içinde ki en düşük puanlı fizik neresi mesela hakkari fizik ,puanın oranın taban puanından yüksek olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin5306 -- 2 Temmuz 2014; 19:39:14 >

• NeverDies7 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim benide haberdar ederseniz sevinirim:-)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konu benim de kafama takıldı boş zamanda ilgileneceğim

Hocam, öğrenince bilgilendirirseniz sevinirim, takipteyim.

• OdanınKöşesi kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam burada paylaşırım

• quote:

quote:

Bu yıl yatay geçişlerde üniversiteler ders muafiyetlerini “AKTS” kredilerine göre mi değerlendirilecek?

Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nı yaklaşık 3 ay önce arayıp yatay geçişle ilgili bilgi almıştım.Bu sene böyle bir uygulamanın yapılabileceğini, duyuruları takip etmemi söylemişlerdi.Bugün birkaç üniversitenin duyurusuna baktım ama böyle bir uyarı göremedim.Ben de emin olmak istedim.Bizi bilgilendirmeden böyle bir uygulamaya gitmeleri olanaksız değil mi? Yatay geçiş yapmaya hak kazandıktan ve kaydolduktan sonra böyle bir durum olursa eğer çoğu üniversitenin ders programına göre alttan en az 10 dersim kalmış olacak.O yüzden tedirginim.

• quote:

quote:

quote:

Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nı yaklaşık 3 ay önce arayıp yatay geçişle ilgili bilgi almıştım.Bu sene böyle bir uygulamanın yapılabileceğini, duyuruları takip etmemi söylemişlerdi.Bugün birkaç üniversitenin duyurusuna baktım ama böyle bir uyarı göremedim.Ben de emin olmak istedim.Bizi bilgilendirmeden böyle bir uygulamaya gitmeleri olanaksız değil mi? Yatay geçiş yapmaya hak kazandıktan ve kaydolduktan sonra böyle bir durum olursa eğer çoğu üniversitenin ders programına göre alttan en az 10 dersim kalmış olacak.O yüzden tedirginim.

Hocam her sene böyle dedikodular çıkar. İnanmamak lazım. Şahsi fikrim krediye göre değerlendirilir.

• Arkadaslar yatay gecis icin sartlar neler?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.