Şimdi Ara

Yavru köpeğim ısırıyor (Almankurdu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 aylık bir alam kurdum var safkan akşam eve geldikten sonra salıyorum köpeğimi ve bir zaman sonra kollarımı ısırmaya çalışıyor ve 2 kezde ısırdı çok canımı acıtıyor hayır filanda dediğimdede bırakmıyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin .

• Tam diş atma dönemine gelmiş.petshoptan dişine göre bir oyuncak alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalın ipte olur diye biliyordum ama gerçekten çok acıtıyor bırakmıyorda zorla bıraktırıyorum bi şekilde dikkatini dağıtarak ama çok acıtıyor . ilerde böyle olur diye çok korkuyorum .
  • Benden başka yani sahibinden başka kimseye yapmıyor .
  • Evet diş çıkartma dönemi ama sizi de bu sorunu giderebileceği veya ısırarak oynayabileceği birisi olar görmesi çok yanlış. Öncelikle sürü liderinin siz olduğunu kendisine hissettirmeniz gerekiyor. Isırmaya çalıştığında ani ve güçlü bir ses kullanarak onu uzaklaştırın. Sürekli aynı sesi tekrar ettiğinizde ve köpeğinizi uyardığınızda bu sesi duydukça yanlış bir şeyler yaptığını anlayacaktır ( diğer eğitimlerde de faydası olur). Mesela ben 'hayır' komutu ve ses tonunu alıştırdım. Köpeklerim yanlış bir şey yaparlarsa o ses tonu ile 'hayır' ı duyduklarında geri çekiliyor ve bir süre sonra tekrarlamıyorlar.

Yavru bulldog köpeğim de zaman zaman ısırarak oynamak için yanıma geliyordu. bunu yaptığı zaman sert bir ton ile 'hayır' diyerek ve aynı anda onu itip bir parmağımı kaldırarak yanlış bir şey yaptığını öğrettim. bir kaç kere bunu tekrarlayıp sonunda yanıma gelip ısırmadığında onu sevdim ve köpeğim iyi olanın ısırmamak olduğunu anladı.

Bu aylarda normal olan ısırma çılgınlığı ona ısırmayı sevebileceği şeyler vererek aşmaya çalışmanız da yardımcı olur. Ama öncelikle kendinizin bir ısırma aracı olmadığınızı ona hissettirmeniz lazım ( tabii ki şiddet göstermeden).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 15 Ocak 2015; 0:21:23 >

• Bir tek bana yapıyor seviyorum bir anda kolumu kapıyor ve çokta acıtıyor .ilerdede böyle olur diye çok korkuyorum şuanda 5 aylık ne kadar daha böyle sürer hiç bi fikrim yok malesef .
  • Hayır komutunu biliyorsa sertçe hayır diyip elini çek bilmiyorsa önce hayır komutunu öğret
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.