Şimdi Ara

Yay (Ok) Yaptım Beyler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
42
Favori
30.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medeniyetsiz

hocam elini bükmeden düz şekilde yanağına paralel çek öyle at

Hocam sıkıntının büyüğü kanatlarda:) İlk yaptığım yayın kanatları neredeyse hiç esnemiyo. O yüzden yanaga kadar çekmek çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erosbos

Arkadaşlar yeni yayı (GREEN ARROW) fotoğraflarını ve yapım aşamasını ilk mesajın altında ekledim. Yeni yayım hgakkında yorumlarınızı bekliyorum. En kısa sürede video da ekleyeceğim

Çok güzel olmuş eline sağlık Bunlardan para kazanabilirsin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatsUp?

quote:

Arkadaşlar yeni yayı (GREEN ARROW) fotoğraflarını ve yapım aşamasını ilk mesajın altında ekledim. Yeni yayım hgakkında yorumlarınızı bekliyorum. En kısa sürede video da ekleyeceğim

Çok güzel olmuş eline sağlık Bunlardan para kazanabilirsin bence.

Teşekkür ederim
    Evet düşündüm, ama göründüğü gibi kolay bi iş değil çok zahmetli. Kabzayı tamamen yaptırabileceğim bi marangoz bulursam olabilir Kabzayı ufak aletlerle yontmak şekil vermek iki günümü aldı:(

• İlk mesajın sonuna yeni yayın deneme atışı videosunu ekledim arkadaşlar
  • quote:

İlk mesajın sonuna yeni yayın deneme atışı videosunu ekledim arkadaşlar

Pvc nin sertliği nasıl?Çekmesi kolay mı?
    Ben de şu anda yapıyorum ama meşe ağacından.Pvc sert ve esnekse ondan yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 22 Haziran 2013; 21:45:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Benim yayda pvc yi ince secmisim, tavsiyem biraz kalin olsun. Cekmesi rahat. Ama ince oldugu icin cok guclu olmadi. Simdi baska bi yaya basliycam. Onu tamamen pvc borudan yapicam kabzasini falan. Ama boruyu esnetirken ve inceltirken cok dikkatli ol cok fazla isitma bi anda yavsiyo;) yavas yavas eg yani. Ama evde yapilacak yaylarda en mantikli tercih pvc boru bence

• daha çok acemisin
  • Dursun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şurda çok iyi yapım var göz atınhttp://poorfolkbows.com/arrow1.htm
  • Güzel olmus eline saglık.
  • müthiş olmuş kendi emeğinle yapmak ayrı bi tat
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

bu daha iyi bence

http://www.youtube.com/results?search_query=80+pound+bow&page=&utm_source=opensearch

o videoda bahsedilen yay 80 libre o kuvvette çekim gücü üretebilen bir yayı sen ben gibi insanlar çekemez hadi abartmayalım çekerizde anca 1 yada 2 saniye gerilme pozisyonunda tutarsın nişan alması zor olur yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Benim yayda pvc yi ince secmisim, tavsiyem biraz kalin olsun. Cekmesi rahat. Ama ince oldugu icin cok guclu olmadi. Simdi baska bi yaya basliycam. Onu tamamen pvc borudan yapicam kabzasini falan. Ama boruyu esnetirken ve inceltirken cok dikkatli ol cok fazla isitma bi anda yavsiyo;) yavas yavas eg yani. Ama evde yapilacak yaylarda en mantikli tercih pvc boru bence

Benim eski yayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 22 Haziran 2013; 22:28:27 >

• erosbos kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim yanlız senin ve çevren için çok tehlikeli gördüğüm kadarıyla daha ok atmasını bile bilmiyorsun ben 4 sene okçulukla uğraştım müsabakalara katıldım evimde makara yay var zamanında 400tl ye almıştım halada atarım arada. Hangi ağaçtan yaptın merak ediyorum yoksa rastgele mi yaptın yaylar mühendislik harikalarıdır o ipi bilmem kaç enerjiyle geriyorsun kullandığın ağacın kırılması durumunda çok ciddi hasarlar meydana gelebilir. Birde ok nasıl atılır bunu gösteren videolar mutlaka vardır tekniksiz atıyosun filmlerde gördüğün gibi, bana sorabilirsin sıkıntı yaşayacağın zaman birde yay kullanıcıs olarak solak ve sağlak kavramı vardır senin günlük hayatta sağlak olmana rağmen solak çıkabilme şansın yüksek örneğin benim solak. Birde o ok yatağını saçma yapmışsın okların tüyleri ata ata kopar o sistemde. Ayrıca çok gerişmiş gördüm ipi çok çekmemeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

quote:

Orijinalden alıntı: Hatasız Cool

quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

başımıza arrow mu olcan lan? izlemiyorsan izle

ne kadar komiksin forumca öldük öldük dirildik

sen sus lan köylü

ooo manyak laf
  • başarılı olmuş ama gerçekten elinde patlarsa atarken falan sıkıntı olabilir dikkatli ol derim.
  • oha ilgi alanlarımdandır süper olmuş ben istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberk94

Tebrik ederim yanlız senin ve çevren için çok tehlikeli gördüğüm kadarıyla daha ok atmasını bile bilmiyorsun ben 4 sene okçulukla uğraştım müsabakalara katıldım evimde makara yay var zamanında 400tl ye almıştım halada atarım arada. Hangi ağaçtan yaptın merak ediyorum yoksa rastgele mi yaptın yaylar mühendislik harikalarıdır o ipi bilmem kaç enerjiyle geriyorsun kullandığın ağacın kırılması durumunda çok ciddi hasarlar meydana gelebilir. Birde ok nasıl atılır bunu gösteren videolar mutlaka vardır tekniksiz atıyosun filmlerde gördüğün gibi, bana sorabilirsin sıkıntı yaşayacağın zaman birde yay kullanıcıs olarak solak ve sağlak kavramı vardır senin günlük hayatta sağlak olmana rağmen solak çıkabilme şansın yüksek örneğin benim solak. Birde o ok yatağını saçma yapmışsın okların tüyleri ata ata kopar o sistemde. Ayrıca çok gerişmiş gördüm ipi çok çekmemeni tavsiye ederim.

Valla hayatimda ilk kez bi yay aldim elime, o da kendi yaptigim cekmesini bilmiyorum yani. Ama cevreme zarar vercek sekilde kullanmam o konuda raht olabilirsin. Yani belirli bi acida onumde kimse olmaz atarken. Agaclari ilk yaptigim yayda rasgele sectim sayilir, yani elimdekileri kullandim diyim benim icin yeni bi hobi oldu bu is;) ileride cok daha iyilerini yapar ve daha iyi atarim umarim;) tesekkur ederim yorumlarin icin hocam

• PVC kullandığın fiyasko olmuş. Tasarım harika ama performans berbat. En büyük sebebi onu tahtaya vidalaman. Daha kalın bir kabza yap ve içini oydur. PVC'yi tam tamına ölçüler ile oraya yerleştir. Bu sayede vidalar yüzünden enerji kaybı yaşamazsın. Güvenlik açısından onu içine yerleştirince bir vida ile ikisi sabitle. Sandviç'e çubuk batırır gibi yani. Ayrıca PVC kullanıyorsan çok daha uzun olmalıydı. Kısa PVC'yi esnetmesi çok zor olur ayrıca çok az esner. Bu esneme yeterli enerjiyi sağlamıyor videoda göründüğü üzere. Simetrik yaparak daha uzun PVC'ler kullanabilirsin. Ayrıca PVC'den yapayorsan uçlarını eğreltme. Tahta yaylarda o eğreltiler çok büyük enerji kazanamı sağlarken PVC'lerde tam aksine azaltıyor. Düz olsun uzun olsun ve kabza ile iç içe geçsin. Ozaman kusursuz olacaktır. İlk yaptığından bile iyi atacağına emin olabilirsin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.